2008. december 30., kedd

Egy kis nyár a télben!


Na, nekem tényleg szó- és képmenésem van ma! Ezt most hozta fel Leánykám az üvegházból, a muskátli utolsó virágai! Hát nem csodás a természet, na meg az üvegház? Majdnem szilveszterkor virágzó muskátli!

Megkésve bár, de törve nem ...

No, a lassított Anya megérkezett!

Szeretném megmutatni, miket kaptam még Karácsonyra kis családomtól, azon túl, ami a Baboo-kám blogjában már látható: egy gyönyörű hímzett rózsa, amit "kicsi" lányom, Tünde készített, valamint Baboo, nem saját készítésű ajándéka, kötőfonal, illetve kötős könyv:
















"Kicsi" férjem családi meglepi ajándéka ez a csodálatos, kézi festésű tányérkészlet. Egyáltalán nem giccses, sok szép állat (őzike, szarvas, túzok, vadkacsa, vaddisznó) van rajtuk:































És néhány darab azokból, amiket én készítettem Lánykáimnak.

Baboo kézmelegítője, melynek elkészítésében nagy-nagy segítségemre volt christine, örök hála érte. Továbbá egy kendő, amit nem egészen így képzeltem el, de így sikeredett, és sajna csak tegnap lett kész, végezetül egy tűpárna és egy ollóőr ollócskával, melyek a tuparna-s Lányok segítségével kerültek a fánk alá.





























Ifjabbik leányzómnak, a nagy cicabolond és kezdő xszemezőTündikének készült ajándékaim: egy helyes kis tűtartó, telis-tele hímzőtűkkel, illetve egy lusta macska, köszönet a mintákért és szakszerű leírásért ancsa-nak, illetve egy kis ollóőr (saját minta) egy "tűpárnás" ollócskával, végül Neki is egy kézmelegítő, saját mintával. Készül egy sálacska is, még elég kezdetleges állaptban van, de azért hamarosan elkészítem (remélem):













































Ezt a hosszú időt, amit most itt blogolással töltök, lehetővé teszi az, hogy fő a kocsonyám, illetve kisült a sakkszeletem tésztája, most épp préselődik, és a méteres kalácsom tésztája, ami éppen hűl és várja a fincsi tölteléket:


















További szép, alkotásteli napot, és szilveszteri készülődést kívánok Mindenkinek! Voltam Nöné, akinek szó- és képmenése volt!

2008. december 27., szombat

Jelentkezés

Kedves Blogolós Társaim!
Elnézést kérek, hogy ilyen soká jelentkezem! Köszönöm Mindenkinek, aki kellemes ünnepeket kívánt nekem. Elég sok minden történik velem mostanában, és mondhatom mégis azt, hogy semmi. A legfontosabb, hogy szenvedőset játszok már több mint két hete. Ízületi gyulladásom van mindkét lábamban. Iszonyatos fájdalommal és sok esetben mozgásképtelenséggel jár ez a dolog, amit eddig soha nem tapasztaltam. Úgyhogy a várva várt karácsony számomra nem úgy zajlott, ahogyan azt én elterveztem. Azt gondoltam, hogy 4 hosszú év után végre nem kell vizsgára tanulnom, nem kell beadandó dolgozatokon görcsölnöm, nem kell a szakdolgozathoz anyagokat keresgélnem, hanem végre Leánykáimmal nagyokat sütve-főzve, kötögetve-hímezgetve készülünk a szép ünnepre. Na, ebből nem minden valósult meg. Elég szegényesre sikeredett a menüsor, a sütikről nem is beszélve, éppen csak megfőztem, már "szaladtam" is pihenni egy sort. A sok pihenés után pedig szinte nem tudtam lábra állni. Egyik este a Lányok beleültettek a számítógépes görgős székbe, és azzal gurultam a lakásban. Hát, akár nevetni is lehetett volna rajta, én inkább a zokogást választottam. Hosszadalmas gyógyulás vár rám, de remélem, elérkezik hamarosan az az idő, amikor ismét tudok szaladni. Kynjaim közepette kötni sem nagyon volt kedvem, úgyhogy ajándékaim csak részben készültek el. Babookám majd fényképez, és felteszem az általam készített dolgokat, illetve az ajándékaimat is. Remélem, a technika ördöge most már békén hagy minket, és egy időre szünetelteti a csíntevéseit a mi hálózatunk tájékán. Marha rossz net nélkül napokon keresztül!
Kellemes pihenést és alkotást kívánok Mindenkinek!

2008. december 11., csütörtök

Hógolyó


Hógolyót kaptam Leánykámtól, hát lássunk rólam néhány dolgot:


1) Horoszkópod: Rák. Nem igazán foglalkoztat a horoszkóp, ezért most néztem utána a Rákra jellemző tulajdonságoknak. Van bennük igazság a személyemet illetően, pl. szeretem, ha a férfi a kezdeményező; határozott társra van szükségem; félek a kudarcoktól; a házi tűzhely védelmezője vagyok; nem szeretek elmenni otthonról; nem vagyok fukar, de megfontoltam költöm a pénzt; jó anya vagyok (szerintem); ha szükséges, nagyon aktív tudok lenni; hangulatom gyakran változik.

2) Egyéb esemény azon a napon, amikor születtél: nem tudom, még nem igazán voltam magamnál, elég volt megszületnem.

3) Ha nyernél a lottón: Mivel nem lottózom, nem is gondoltam bele, hogy mi lenne, ha...

4) Rossz szokás, de nem nagyon tudsz megszabadulni tőle: ha rossz kedvem van, valamelyik családtagomba biztosan belekötök, hogy ezt "miért így...", vagy "miért nem..., továbbá dohányzom. Bár, ha nagyon akarnám, meg tudnék ettől a rossz szokásomtól szabadulni. Csak...

5) Ha web böngésző: csakis a Google

6) Ha koffein: évtizedek óta napi 3-4, mostanában általában 2, az is 3in1-es

7) Színeid ruhában: a pasztel színeket kedvelem.

8) Most mi van rajtad: világoskék farmernadrág, szürke-rózsaszín csíkos pulóver.

9) A legutóbbi könyv, amit kiolvastál: Dr. Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni és szülni. Ajánlom mindenkinek, annak is, aki már túl van ezen a csodálatos eseményen, és annak is, aki még ezután tervezi.

10) Ha háziállat: kutya, macska, tengerimalac

11) Ami soha nem választanál háziállatnak: aminek nincs lába.

12) Amit a legjobban szeretek magamban: Hm... Nem is tudom most így hirtelen.

13) Tíz év múlva ilyenkor hol látod magad: Boldog nagymamaként Bocskaikertben terelgetem a kisunoká(i)mat, és fonalhegyek közepette gyártom a szebbnél szebb csipkekendőket.

14) A legutóbbi nagyon jó élményed: a férjem befejezte a méregtelenítő programot, megszabadult minden csúnyaságtól, ami a szervezetében összegyűlt 45 év alatt. (Sajnos én még nem, úgyhogy egyedül kell még néhány napig járnom).



Úgy gondolom, röviden ennyit rólam.

Váasztottaim: ercsu27 és horanna

2008. december 2., kedd

Bánatos vagyok!

Jesszusom, ahogy ránéztem az időmérőre, elkapott a bánat érzése. Nagyon rövid az idő a szeretett ünnepig! És én még semmivel nem vagyok kész!!! Csak ide kapok, oda kapok, ez is félig, az meg még sehogy sem, csak a fejemben. Vészesen telnek a napok. Egyszerűen nincs időm alkotni, néha pár perc, de szó szerint, lopott idő a kötésre. És még csak egy hét telt el a méregtelenítésből. Borzasztó hosszú idő alkotás nélkül, minden délután fél 3-tól este 9-ig csak izzadás, vízivás, zuhany és pisilés. Még legalább egy hét, ha minden jól megy. A háztartásom is szalad, most hónap elején sok az adminisztráció, ügyintézés, állandóan jövök-megyek délelőttönként, aztán gyors főzés, szendvicskészítés, zöldségaprítás, táskapakolás, és már el is érkezett a fél 3, az indulás ideje. Este 9-kor beesés a lakásajtón, mosógép indul, Gyöngyike bevágja magát a kanapéra, köt 2 sort, és már majd elalszik. Hogy lesz ebből ajándékhalom? Remélem, terveim legalább 50 %-a azért megvalósul. Ma reggel nagyon meghatódtam, amikor elolvastam Leánykám bejegyzését, és sokkal jobb kedvem kerekedett. Örülök, hogy Ő örül, és örülök, hogy kedves blogos Barátnénk boldogságot csempészett a monoton hétköznapokba! Köszönöm Neked, drága Noémi!