2009. január 30., péntek

Várom a tavaszt!

Lelkesen próbálkozom a csodaszép színekben pompázó fonalaim egyikével. Az eredmény itt látható, szerintem nagyon szép lesz, ha elkészül. Baboonak lesz belőle tavaszi nyakbavaló.

A minta ötletét tulajdonképpen Erika adta, mégpedig a Laminaria kapcsán, ugyanis annak csillagmintájával készítem. Nagyon készülök gyapjúfonalból megkötni a Laminariát, és a csillagminta próbálgatása kapcsán jutott eszembe, hogy kipróbáljam ebből a fonalból a mintát. Mivel nagyon sok színben játszik a fonal, a csupacsipke nem érvényesülne, ezért egy viszonylag egyszerű, de mutatós, és nem mellesleg, jó tartást biztosító mintában gondolkodtam. És teljesen beleszerelmesedtem ebbe a csillagba. Viszonylag haladós, nagyon sokat nem kell közben gondolkodni, nem kell lesni a leírást. És a bambusztű tökéletességéről már nem is beszélek.

Hát nem gyönyörű, ahogy a szemek pompáznak a kötőtűn?



Remélem, hamarosan a szegedi tavaszi napfényben fog fürdőzni!

Kellemes és alkotásteli hétvégét kívánok Mindenkinek!



2009. január 29., csütörtök

Kézírás

A kézírásunk sokmindent elárul rólunk. Ismét egy játék, amiből pár dologra megint fény derül. Nem kell más hozzá, csupán egy papír és egy toll.

1, Írd le a nick neved , és ( nem kötelező ) a kereszt neved.

2, Milyen kezes vagy ?

3, Melyik betűt szereted legjobban leírni ?

4, Melyik betűt szereted legkevésbbé leírni ?

5, Írd le : A fürge kis vörös róka átugrik a lusta kutyákon.

6, Nevezz meg 5 személyt akiknek továbbadod a kérést.

Naomi kérésére íme az én irományom:



A régi munkahelyemen kedvenc kolleganőm mindig dícsérte, milyen szép az írásom. Hát... ez nagyon relatív, az Övéhez képest talán valóban szép. Voltak és vannak korszakaim, hogy bizonyos betűket hogyan formálok, dőlten vagy egyenesen írok. Sőt, még az aláírásom sem sikerül soha kétszer egyformára. Vannak jellegzetes betűkapcsolataim, ékezeteim, egyébként mindig a pillanatnyi állapotomtól függ az írásom. De ezzel biztosan nem vagyok egyedül.

Hozzáértő ember még nem mondott véleményt a kézírásomról, akinek a kreatívkodás mellett ez a hobbija, szívesen veszek egy elemzést.

Választottaim: Anice, Hermonika, Ercsu, Csipcsilla, Mariska



2009. január 23., péntek

Fonalak és munkák

Elég régen jelentkeztem már kötésügyileg. Sok minden történt mostanában: megérkeztek a szépséges fonalaim, íme:

Nagyon szépek, csak roppant vékonykák. Hímzőfonalnak is kiválóak, Baboo már ki is próbált egyet. Kötni nagyon nehéz vele, mert nagyon csúszik, épp ezért rendeltem gyorsan bambusz kötőtűket innen. Mivel nagyon színesek, a csipkeminta egyáltalán nem mutat rajtuk, épp ezért fogalmam sincs, mit kellene belőlük kötni. Ötleteket várok!!!
Viszont van köztük egy sötétszürke, szépséges mohair, na őt jó kötni, az ifjabbik leánykámnak el is kezdtem egy kedvenc mintával egy széles sálat.
Közben kötöttem maradék fonalból egy Swallow Tail kendőt. Szegényke több sebből vérzik: Pechemre a fonal az alsó mintánál elfogyott. Mivel roppant türelmetlen ember vagyok, azonnal kellett a fonal, így kocsiba pattanva elrobogtam egy boltba, ahol természetesen olyan fonal nem volt. Így vettem másfélét, sem anyagában, sem színében nem igazán passzol, de annyira nagyon nem feltűnő. Továbbá eltévesztettem a kezdést, elég későn vettem észre, már nem volt kedvem visszabontani. Így aztán az enyém lett, magamnak még úgysem kötöttem mostanában semmit.
Mostanság nagy terveim vannak, Erikánál beleszerelmesedtem az Ene-kendőbe, a mintáját filózgatom. Na, ehhez szeretnék szépséges gyapjú fonalat. Ahogy észrevettem, többünk agytekervényei egyfelé mozognak (én nyafogok valami szép fonalért, mások meg dolgoznak helyettem; részemről nem igazán illedelmes viselkedés), Erika és Anice MAGYAR forrást talált. Én már kértem is mintákat, remélem, a jövő héten megérkezik. Addig viszont lenne itt egy-két félben lévő munka, pl. két zokni:
Továbbá egy nagyon kedves volt kolleganőmet, aki Katalin, én még nem köszöntöttem meg úgy igazán (szégyenlem magam, de méregtelenítettem és betegeskedtem), most készül számára két sk. ajándék, egy pár zongorakesztyű és egy sál:
Ma egyébként egész jó napom volt, megtanultam, hogyan kell aláírást, fényképekből pedig montázst készíteni.
Alkotásteli, szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

2009. január 20., kedd

Ismét játék!


Nagyon kedves Blogbarátnőm blogszülinapját ünnepli, és játékra hív minket. Aki még nem ismeri Naomit, nézzen szét nála, de előtte az állát támassza fel, mert ha ez elmarad, leesik, és áll nélkül nem élet az élet! Játékra fel!

2009. január 14., szerda

Játék!

Edelweiss játékra hív minket! A nyeremény egy csodaszép karkötő. Csodás munkái vannak, érdemes nézegetni őket

2009. január 12., hétfő

Én is kaptam!

Néhány perce nagy megtiszteltetés ért, Anice-től baráti ölelést kaptam, melyet ezúton is nagyon köszönök.



"Lényege, hevenyészett fordításban: "Ha blogolsz, hiszel a "proximitásban" a térben, időben és kapcsolatokban való közelségben és teszel is érte. Ezek a blogok különösen varázslatosak. Íróik célja, hogy barátokat találjanak. Nem az anyagiak vagy a hatalom érdekli őket.Reméljük, hogy amikor kibomlik a szalag az üzeneten, még több barátság fog születni. Figyeljünk oda jobban az ilyen blogokra! Add tovább nyolc újabb blogolónak és mutasd meg ezt a leírást is!"

Elég rövid ideje vagyok tagje ennek a csodavilágnak, és máris barátokra leltem. Nagyon örülök neki!
Ez a blogvilág maga a "csuda". Mindenféle személyes ismeretség nélkül, csupán kétkezi alkotásaink által találkozunk lelki- és alkotótársakkal. Nagy szó ez ebben a mai rohanó világban. Szinte minden nap jut idő a kreatív társakra, sokszor órákat el tudok nézelődni köztetek! Szívemhez különösen közel állnak a kötős lányok, de szoktam barangolni más tevékenységet űzők oldalain is. Csodás alkotásokat lehet látni, melyek mind-mind nyilván tükrözik alkotójuk személyiségét, egy darabkát belőlük. Így ismeretlenül is vannak elképzeléseim néhány társamról, hogy milyen lehet ő, milyen a környezete, és mi az érdeklődési köre. Nagyon szeretem, hogy a kreatívkodáson túl néha-néha megvillannak egyéb gondolatok, akár csak úgy a világról, filmekről, könyvekről. És persze ezeket a gondolatokat lehet tovább szőni mail-eken keresztül. És a kis csemeték fotóiról nem is beszélek! Elbűvölő mindegyik! Nos, e rövid idő alatt úgy érzem, barátság van készülőben (vagy már ki is alakult?) Mónikával és Anicével. Jaj-ja, a varrógép nagy mesternőjét, Naomit ki ne felejtsem a sorból. Ő különösen nagy csoda a számomra. Tündéri, elbűvölő, imádon olvasni a sorait, alkotásainak nézegetésével pedig nem lehet betelni. Továbbá van szerencsém néhány darabját élőben is nézegetni.

Baráti ölelésem tehát Anice-é, Moncsi-é és Naomi-é.

2009. január 7., szerda

Újabb felismerés!

"Máma" megint okosabb lettem. Sosem késő, azt gondolom. Még a végén megtanulok itt kötni! Bolyongásaim közepette elkeveredtem erre az oldalra, ismeritek? Na, itt aztán végre láthattam szépen, lassan a fordított kötést is .
Hát, mit ne mondjak, elég volt a kezemnek erre ráállnia. És sokkal lassabban megy, mint az én fordítottam. De be fogom gyakorolni, egy gyönyörű csipkesálért csodafonalból mindenre képes vagyok. Az elkészülési időt azonban valószínű meg fogja hosszabbítani. De tél és tavasz lesz jövőre is, a kendők remélem, akkor sem mennek ki a divatból.
Aki rendelt már erről az oldalról, megosztaná velem a tapasztalatait? Szállítási idő, fizetés módja stb. Előre is köszönöm

2009. január 5., hétfő

Nagy felfedezés

Ma kora reggel hatalmas felfedezést tettem. Lehet, hogy kinevettek érte, de én kb. 25 év kötés után jöttem rá egy nagy csodára. Még 41 évesen is tanul az ember! Felfedezésem apropóját az adta, hogy csodálatos kendőmintát találtam Helen oldalán, és mivel angol a szentem, Babookám segítségét kértem. Az angol jelöléseket már nagyjából ismerem, egyéb tudnivalók miatt kértem a segítségét. Azt hiszem, sikerrel jártunk. Meg is kötöttem egy mintacsoportot belőle, szép lesz, ha megérkeznek a csodálatos fonalkáim Erikától. Csodás darabot szeretnék kötni belőle. Éppen ezért gondolkoztam el, hogy az én csipkemintáim egyik fele soha nem olyan szép, mint a fotókon.

Arra már régebben, mióta blogolok, rájöttem, hogy én nem úgy kötök, mint sokan mások, (ezt Gabella oldalán is tárgyaltuk már), az én sima szemeim így állnak a tűn:










Ezért nem sikerül szépre az a minta, amiben 2 sima szemet kell összekötni, a végeredmény ilyen szokott lenni:










Ma reggel végignéztem a http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary oldalt, és a felfedezésem a következő: azokat a szemeket, amiket csak simán össze kell kötni, tehát nem 1 szem leemel, 1 sima, és áthúzás (ez nekem szépen kiadja a mintát), megfordítom, hogy úgy álljanak a tűn, mint ahogy az angol videók mutatják, illetve ahogyan zoknitűvel körbenkötéskor is állnak. Természetesen a szemek ilyetén állása miatt a zoknijaim fogyasztása is szépnek mutatkozik.










Ezt kipróbálva a végeredmény ilyen lett, tehát ugyanolyan szép a fogyasztás, mint az "1 szem leemel, 1 sima és áthúzás"-os módszerrel.










Nehogy megfájduljon ám a hasatok a sok nevetéstől!

2009. január 1., csütörtök

B.Ú.É.K!


Kívánok Mindenkinek az újévben 12 hónap egészséget, 52 hét szerencsét, 365 nap nyugalmat, 8760 óra szerelmet és 525600 boldog percet!