2009. január 7., szerda

Újabb felismerés!

"Máma" megint okosabb lettem. Sosem késő, azt gondolom. Még a végén megtanulok itt kötni! Bolyongásaim közepette elkeveredtem erre az oldalra, ismeritek? Na, itt aztán végre láthattam szépen, lassan a fordított kötést is .
Hát, mit ne mondjak, elég volt a kezemnek erre ráállnia. És sokkal lassabban megy, mint az én fordítottam. De be fogom gyakorolni, egy gyönyörű csipkesálért csodafonalból mindenre képes vagyok. Az elkészülési időt azonban valószínű meg fogja hosszabbítani. De tél és tavasz lesz jövőre is, a kendők remélem, akkor sem mennek ki a divatból.
Aki rendelt már erről az oldalról, megosztaná velem a tapasztalatait? Szállítási idő, fizetés módja stb. Előre is köszönöm

10 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Hát szerintem így sokkal bonyolultabb a fordított. Én nem is tekerem a fonalat a tűre, sokkal egyszerűbben kötöm le. Egyébként emiatt a tekerés miatt áll másképp a lába?

Névtelen írta...

A szemfordítós fogyasztásra én is rájöttem és rendszeresen alkalmazon. A szépségért mindent! :)
De ez a fordított...! Grrr...! Szerintem nincs jelentősége, a kinézete marad ugyanolyan, ha a jólbevált fordítottaddal csinálod is.

Timici írta...

én eleve így kötöm a fordítottat, most akkor ez gáz? hogy kéne másképp?

nöné írta...

Erika! Kérdésedre a válaszom: szerintem igen. Ezzel a fajta fordítottal úgy állnak a kövi sorban a sima szemek, mint amikor körben kötünk. És így lesznek szépek a jobbra-balra fogyasztások.

Majonez: igazad van, pont úgy néz ki a kész termék, mint így, és nem tartom valószínűnek, hogy hosszú távon tudom ezt kötni. Most egy csipkemintát próbálok, de borzasztó lassú. Normál esetben pont a fordított sorok gyors kötésével lehet haladni egy nagy kendőnél. Bár utálom a visszasorokat, de legalább ott nem kell a mintára figyelni.

Timici: Dehogy gáz már! Te annak idején így tanultad, én meg nem, és ezért furcsálkodunk a másik technikán. Neked ez a természetes. Megmutatni sajnos nem tudom az enyémet, mert nincs CD-s kamerám.

Timici írta...

igen,anyu mutatta így, úgyhogy nekem ez a normális:o) horgolni pl. azért nem tudok rendesen, mert könyvből egyszerűen nem megy úgy mintah látnám:( anyum pedig már nem tudja megmutatni:((((

ercsu27 írta...

Szerintem is az benne a poén, hogy a fordított soron őrült gyorsan végig lehet rohanni, ezért inkább cserélgetem a szemeket, mert az sokkal kevesebb meló, mint így a fordított. Végül is majdnem ugyanazt csinálom, mint amit te csinálsz. egyszerűen azt a szemet teszem "felülre", aminek irányba kell állnia. Az egyszerű kendőmön jól látszik, hogy szépen állnak a szemek.
Timikém, én is azt mondom, hogy csak másképp tanultuk.
Krisztinek ígértem képeket hétvégére, hogy hogy csinálom én, de lehet, hogy videó lesz belőle.

Timici írta...

Erikám, videó legyen! légyszi, légyszi:o)))

Névtelen írta...

Timici, én sem úgy gondoltam!
Csak arra gondotlam, hogy ez a módszer lassítaná a lendületemet, amit a fordított sorok adnak.

baboo írta...

Anyukám, még mielőtt elfelejtem, tudjál róla, pénteken bármikor is érek haza, megyünk az Aldiba, csudaszép dolgok lesznek! :)

ajánlom ám másnak is! ;)

nöné írta...

Oké, Kicsikém!