2009. február 13., péntek

Laminaria


Engem is elkapott a Laminaria-őrület, elhatároztam, hogy Erikáékkal együtt én is megkötöm ezt a misztikusnak tűnő kendőcskét. A méreteit tekintve szép kis darab lesz, a szemek számáról már nem is beszélve. Most majd 300 szemnél járok, elég egy sort végig kötni. Intenzíven két napja foglalkozom vele, minden szabad percemet ez tölti ki. Akad is probléma bőven, nem győzöm jelölni, hol tartok éppen, de azért a minta is adja magát, hogy éppen mi következik. Érdekes módon nekem gondot jelent a virágminta 5. sora, itt állandóan tévesztek, aztán nem győzök számolni, ellenőrizni, végül visszabontani. Szerencsére a közepéig rendben van, alig várom a szakasz végét, hogy kijön-e a centerszem rendesen, aztán a baloldalon bontogatás. Ilyen az én formám, de nem adom fel. Szuper ez a kis "százéves" Róma fonal, azon túlmenően, hogy fele gyapjú, a színe is éppen elmegy, ennyit már megkötöttem egy 5 dkg-os gurigából, és még egy picinyke van belőle. Méterben nem tudom, mennyi lehet, úgy látszik, 20-30 éve nem volt divat feltüntetni a fonal hosszát. Csupán annyi van a papírján, hogy kb. 5 dkg. Bár olvastam Erikánál, hogy a következő minta fonalzabáló lesz, szerencsére a készletem ezen kívül még 3 gurigából áll. Reményeim szerint marad még annyi, hogy egy ST kendő, vagy egy Ene kitelik belőle. Ja, és 4,5-ös tűvel kötöm. Szóval, most ez tölti ki a szabad perceimet.
Alkotásteli hétvégét kívánok Mindenkinek!

9 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Igen, nagyon munkás egy darab ez a kendő,de meg lehet tanulni. Látom a csillag minta kétféle irányával már megbékültél.

nöné írta...

Ja,ja!

ercsu27 írta...

Hát ez mindjárt kész!:-)
Örülök, hogy végül belevágtál! :-)Nagyon szép lesz ebben a színben is.
Mit gondolsz róla most? Ugye, hog egyszerűbb, mint aminek látszik?

nöné írta...

Ahogy mondod, tényleg egyszerűbb, mint ahogy az ábrán látszik. Örülök én is, hogy belekezdtem. A fotó nem igazán színhű, picit bordósabb.
Ha már így összefutottunk, segíts már légyszi, az utolsó minta első sorában középtájon azt a jelölést hogyan kell lekötni? Köszi!

Anice kötős blogja írta...

Ha a szélcsipkére gondolsz, akkor két szem keresztezése.

Timici írta...

nagyon jól haladsz:o)

nöné írta...

Köszönöm Mindenkinek!

Jucus írta...

Hú, gyönyörű lesz!
Néztem én is Erikánál (ezt is:o), de nem merek belevágni:o)) Te hányas tűvel kötöd?

nöné írta...

4,5-sel. Már nem sok van hátra, de már nagyon unom. Nagyon sok szem van a tűn, ez a széle minta meg nem szimpatikus egyáltalán, mármint kötésileg.