2009. december 10., csütörtök

Mindenféléről

Elég régen jelentkeztem már, jelentem, megvagyok. Nagyon-nagyon be vagyok havazva, szerencsére még csak én, és nem az udvar. Mert akkor még ennyi időm sem lenne alkotni, mint mostanság. Elkészült és félkész munkáim zöme továbbra sem publikus, csupán ezt a képecskét tudom megmutatni. Mivel Moncsi barátném profi kötő és horgoló, hímzéseit még nem igen láttam, ezért azt gondoltam, kalandozok egyet az xelők világában. Mammkához nagyon sokszor ellátogatok, és mindig olyan kis egyszerűnek tűnő, aranyos mintákat oszt meg velünk. Gondoltam, most célirányosan keresgélek Nála. Rá is akadtam erre a kötögető asszonyságra. Kongrénk mindig van otthon, hímzőmadzag is akad Babookám készletében. Szóval nekilelkesültem, terveztem, méricskéltem, aztán végül imitt-amott félreszámoltam. Lehet, hogy annyira nem feltűnő, de én tudom, hogy hol a bibi. Közben a számat olykor nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el. Az éppen táppénzen lévő Tündikém csak fel-fellesett rám a hímzéséből. Ja, mert hát ő is bőszen bökögetett, jól néztünki ki a nappaliban együtt.

Ezennel megragadom az alkalmat, hogy mélységesen földig hajoljak a hímezgető Lányok, Asszonyok előtt. Azt a sok-sok színes képet hogy a manóba tudják kihímezni, rejtély a számomra. Nekem ebből az egyszínűből is elég volt. Nem mondom azt, hogy soha többet, hisz Mamkánál találtam ám még sok-sok szépséges mintácskát, de hogy nem mostanában lesz, az biztos.

A képecske okozta hatást Moncsinál olvashatjátok:o)


Egy másik csomagocskám is célba ért a mai napon, egy másik kis szívem csücskét, Mankát leptem meg egy lilás-mályvás Nina-Nöné kendővel és néhány aprósággal. Fotóm a csomagocskáról nincs, Nála megkukkanthatjátok:o)

Engem is elért a télies hangulat. Moncsikám is téliesítette a blogját, illetve másoknál is láttam hóesést, gondoltam, nekem is kell. Igen ám, de én eléggé "alfabéta vagyok" informatikailag is, az angol nyelvről már nem is beszélve. Így kénytelen voltam megvárni a koraestét, míg Tündim hazajött, és ő varázsolt nálam is egy kis szolíd havazást a képernyőre. Aztán pedig találtam egy csodás blogot, gyönyörű téli és karácsonyi képek között lehet nézelődni, rögtön ki is raktam kettőt magamhoz:o) Nézelődjetek itt, nem bánjátok meg!

További jó hajrázást!

9 megjegyzés:

Amanda írta...

Nagyon szép lett a képecske, nyugodj meg, hogy egy tűvel is profin alkotsz.

Macus írta...

Moncsinál épp az imént láttam az ajándékot. Ügyes vagy nagyon!
Macus

Névtelen írta...

Hát olyan jól leírtad a helyzetet,hogy láttalak amint hímzel... és jót mosolyogtam:))Nagyon klassz a képecske , gratulálok!A szolíd havazás is nagyon tetszik.
Itt is köszönöm még egyszer a kendőt,meg mindent, te drága!

Monika írta...

Nöné! Hogy te milyen kedveseket írtál a blogomról! Köszönöm!
A hímzésed nagyon kedves lett,főleg így a felirattal.:)
Ne izgulj:én is elszámoltam ám az én mintámat,csak nem vertem nagy dobra.:))))
Csak úgy zárójelben,mert ez a Moncsi nem én vagyok,de a családban a testvéreim gyakran hívnak Moncsinak.:)
10 x10 hálót ajánlatos vékony cérnával bökni a vászonra és úgy sokkal könnyebb az öltögetés.
Majd legközelebb.:)))))

Monika írta...

Ja,igen! Én meg Mankánál kötöttem fel a tátott számat,mert én ilyen vékony fonalból-meg semmilyenből-nem tudnék ilyen szépséget horoglni?Kötni,mint Te!
Kinek ez megy,kinek az.:)

Monika írta...

Köszönöm a havasítós oldalt,így még több hó esik nálam.:)Az unokám nagyon élvezte.:)
Játszottunk és mindig meg kellett nézni,hogy hívni kell-e már a hókotrókat,vagy elég,ha ellapátoljuk.:)

Unknown írta...

Ügyes vagy !::)
Nem olyan nehéz ám himzöslánynak lenni!
Nekem a horgolás a mumusom::)

Timici írta...

nagyon szépeket készítettél, megnéztem a kendőset is;o), szerintem fogsz Te még hímezni, mégha csak egy színnel is;o)

Gabella írta...

Tetszik a kép! És megint csak beigazolódott, hogy te egy csupaszív hölgyemény vagy!