2010. december 9., csütörtök

Virágos jókedvem lenne, ha ...


ha nem lennék behavazva:o((
Hosszú hallgatásom oka sokrétű, családi programjaim voltak (Apósom a szomszédba költözött), és Őt illetve a környezetét kellett elrendezni, rendbe tenni. Nem unatkoztam, sok esetben estére már annyira fájtak a kezeim, hogy még a kötöményeim is mázsás súlyként tűntek számomra.

A hétvégén Bécsben voltam egy turista busszal, felejthető élmény volt számomra. Azért önmagamhoz hűen ezt az adventi vásári asztalrészletet muszáj voltam lefotózni a magam, illetve a kedves Olvasóim kedvéért:o) Csodaszép horgolmányok! Kár, hogy németül sem beszélek, milyen jó kis mintakunyerálást hajthattam volna végre:o)

No, azért olykor-olykor kötögettem is, és mivel elkészült darabjaim nem pihe-puha légies csipkekollekciók, sok-sok időre volt szükségem, míg elnyerték végleges formájukat.
Rögtön mindjárt elsőként bemutatkozik a fentről kötött raglánujjú kardigán nönésített változata.
Még valami csodálatos fagombokért kiáltozik itt nekem, de még várnia kell sorára, most nem érek rá a városban bolyongani.
Paraméterei csak úgy fejből: 5,5-es tű, gyapjú-akril keverék, talán 45-50 dkg.

Ez pedig itt egy barkaságos öt órai tea fonal, mellényként formát öltve. Érdekessége, hogy teljesen egyben kötöttem, a hátán mellrész tájékán kötést utánzó öltéssel lett a csavart mintás rész összedolgozva azzal a néhány soros lusta résszel. Ujja rövidített soros (miket ki nem találok:o)
Szintén barkaság, Felhő pihe-puhaság, egy sál készül belőle. Ugyanezzel a mintával elkövettem a napokban a sapit is a Lányomnak, de a fotó most elmarad:o(
Sok-sok-sok tervem van, időm sajnos egyre kevesebb, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül.

További kellemes, stresszmentes alkotói időszakot kívánok Mindenkinek!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Micsoda horgolt virágözön! Ügyes kezű volt aki készítette őket.

A Te munkáid is szépek, mint mindig,nekem tuti nem lenne türelmem ilyen pulóvereket, mellényeket kötögetni.Sálat még csak csak:))

Neked is további szép,könnyebb adventi készülődést kívánok !

puszi:Manka

Mázsa Viki írta...

Szokás szerint gyönyörűségesek! Csak irigykedek! Az én pulcsim sose lesz kész, körben kötöttem, és mire átkerült 2 tűre, kiderült, hogy hatalmas, lebontottam. Most elkezdtem fentről egy raglánujjasat, végre neki mertem állni, találtam egy könnyen érthető leírást, és borzasztó egyszerű. :)

Macus írta...

Végre jelentkezel!!
Nagyon jókat kötsz, mint mindig. Azt a fentről egyben kötött raglánujjas darabot hogy kell kötni? Olyan jól néz ki, Vikinek hamar elkészülne egy ilyesmi kis kardigán vagy mellény. Már másoknál is láttam, de Tőled csak megkérdezem. Én még raglánujjút se kötöttem eddig...

Kriszta írta...

Szuper a mellény és a kardi is, mint mindig :D Azok a virág is meseszép, köszike a fotóért :)
További kellemes készülődést neked is!!

Amanda írta...

Micsoda pazar virágözön, ha nem írod nem esik le, hogy horgolt virágok. Aki készítette, hát van türelme, kitartása.
A kötéseid szépek, fentről le, meg raglán, meg még fagombok is!
Örülök, hogy hallottam rólad, kellemes készülődést!

bucilla írta...

Végre látom is,amikről beszéltünk:)
Gyönyörűségesek egytől egyig, a fentről lefelé kardigán nagyon szépséges, őt választottam most kedvencnek a sok szépség közül. Azért majd mutasd a sapkát is!

Névtelen írta...

Nagyon jòkat kotsz mostanàban, ùgy làtom, te is hanyagoltad egy kicsit a csipkecsodàkat. A mellèny nagyon klassz, a fonal is nagyon tetszik ès a kidolgozàs is, jòl nèz ki a roviditett soros ujja.
Na, ezek a horgolt primulàk biztos nem hervadnànak el itt minàlunk! :-)

Irenka írta...

Csodálom a technikai bravúrjaidat! Jó, hogy újra jelentkeztél, szépségeket hoztál. Tetszenek nagyon az apró fonatos mintáid.

Csilla írta...

Te sem unatkozol az már biztos.Tetszika kis csavart minta ebben a raglán kardigánban. Én is tartottam ettől a technikától de mióta kipróbáltam megszerettem. a másiknak jó az ujja, érdekes megoldás. A sálban azok a fehérek gyöngyöcskék? annak látszanak...
további jó alkotást!