2010. május 26., szerda

Hosszú volt a hétvége

Én sem szeretnék kimaradni a sorból, így néhány szót ejtenék a szombati monorierdei találkozóról. SZUPER volt! Köszönet Adélnak a csodás teraszért (nagyon-nagyon irigylem), Erikának a szervezésért, és valamennyi résztvevőnek a jelenlétért. Nagyon jól éreztem magam! Igaz, kötni nem kötöttem (jaj, de hazudós vagyok, a csőkötést megmutattam), inkább csacsorászni és nézelődni volt kedvem. Jól elfáradtam a nagy utazásban, nem győztem magam kipihenni:o)

Kislányok! Áruljátok már el nekem, hogy mi a fenét magyarázok itt annyira, és Ti úgy isszátok a szavaimat, hogy csuda:o) Ekkora hallgatóságom utoljára talán két évvel ezelőtt volt egy esketési ceremónián:o)
A fotó forrása: Gabi képtára
Itt pedig következzék néhány harácsolmányom és nyereményem Melindától, Bucillától és Zazáleától.
Itt pedig az én drága Emberem hétvégi fogási teljesítményei: egy 4 kg ill. egy 2 kg körüli pontyocska, akik a mai napon...


... itt végezték, ebben a szép nagy rézbográcsban.

Mutogatnivaló kötöményeim még nincsenek, úgyhogy mára ennyi voltam:o)


2010. május 18., kedd

Hahó, még vagyok:o)

Elég régen nem mutattam semmilyen kész dolgot, mármint kötésügyileg. Tegnap este elkészültem ezzel a szépséggel. Egy kicsit megszenvedtem vele, aminek több oka is volt:

- nagyon-nagyon sokat kötöttem harisnyakötéssel, amit iszonyatosan utálok;
- mivel a drága nem kendő, így több darabból áll, egy csomó lógó szál akadályozta az összedolgozási munkálatokat, olykor már azt sem tudtam, hogy ki kivel van, épp melyik szállal dolgozok;
- az összedolgozás elég molyolós meló, épp ezért régi vágyamat fogom egy következő projektnél megvalósítani, a raglánujjas megoldást;

És a legvégére hagyom a jelenleg legfájóbb dolgot: nem jó rám, egyenlőre nem tudom viselni. A felsőtestem elején lévő különféle, mostanság igen nagy hangsúlyt kapó domborulatok csúnyává teszik ezt az egyébként igen mutatós kis felsőt. Mértem én munka közben, illetve egy kedvenc felsőm is előkerült, amihez igazodott a munkadarab, igen ám, csak mivel az pólóanyag, másképp áll az ember lányán, mint egy ilyen kis kötött cucc. Picit bánatos vagyok.

Két megoldás mutatkozik:
1. Vagy kőkeményen fogyózni kezdek;
2. Ha Baboomnak tetszik - mert méretügyileg okés a dolog - akkor Ő majd viseli.

Egy régi Olasz kötött modellek c. kiadványból lestem a mintát, 4,5-es tűvel készült Barkáék Gilice nevű pamut fonalából.
Én nem szeretem a pamutot, nehéz fonalnak tartom, nem is igazán tudom szép egyenletesen kötni az egy sor sima-egy sor fordítottat. DE ez a fonal csodaklassz. Könnyű, már-már légies, igazi kellemes nyári viseletnek ígérkezik.

No, jöjjön néhány kép. A rajtam való kinézetétől most megkímélnék mindenkit, inkább az anorexiás Nórin mutatom meg. Igaz, rajta meg úgy áll, mint azon a bizonyos kérődző állaton a gatya:o)


Nagyon örülök, hogy egyszer, egy szörfölés alkalmával ráakadtam egy olyan videóra, ahol bemutatják a láthatatlan oldalvarrást. Tényleg szép lesz így a végeredmény.


Video ezen az oldalon matracöltés címszó alatt. Tényleg nagyon jó kis technika ez, semmi ördöngősség, csak csodaszép szélmeket kell csinálni, mint a kendőinknél:o)


Van egy klassz videója a Knittinghelpnek is (egy narancssárga mintadarabon mutatják be), sajna anno nem mentettem el, most meg nem játsza le nekem egyik videóját sem, hogy - angolul nem tudván - megnézzem, melyik is lenne az DE angolul tudó Kislányok, keressétek.

Ha valaki megtalálja, a megjegyzésben írja már le, hogy azt is el tudjam menteni. Köszönöm!


Megtaláltam a knittinghelpes videót is, csak magát a videólinket nem tudom iderakni, csupán az oldalt. A Finishing c. fejezeten belül a Mattress Stitch c. videó a miénk:o)

Következő, tegnap késő este megkezdett munkám szintén Barkáék fonalából, a Mandarin márkanévre hallgató bambusz fonalból készül. Remélem, hamarosan tudom majd mutatni. Mindenesetre izgalmas munka lesz, rettentően oda kell figyelni, hogy a sok-sok vékony szálból sodort fonal minden egyes szálacskája egy időben kerüljön egyik tűről át a másikra. Kizárt a félálomban való kötés lehetősége:o)
Hoztam egy "klassz" képet, szuper helyen villant a vaku, legalább nem látszik a fejem:o) Talán nagyjából kivehető, hogyan áll rajtam.


2010. május 10., hétfő

Kulináris élvezkedések

Az elmúlt hét a konyhai kísérletezgetések jegyében telt. Limara néhány finomságát készítettem el.

Express croissant


Zsemle

Tejfölös kifli
Kürtös kalács
Néhány nappal ezelőtt az én Emberem beszerezte a dorongokat, én pedig nagy bőszen keresgéltem a neten recepteket. Persze, megint nem kellett messzire mennem, csupán Marcsi blogjáig, ugyanis épp akkor született meg a kürtöskalácsos bejegyzése. Végignéztem a videót néhányszor, lejegyzeteltem a receptet, és vártam, hogy az én okos és ügyes Emberem elkészítse a sütőalkalmatosságot. Mint oly sok minden nálunk, ez is motorikus technikát kapott:o)
Tegnap délelőtt beszaladtunk Debrecenbe a tavaszi vásárra, és - mivel maga a vásár könnyen felejthető volt - inkább a kürtöskalácsosok előtt ácsorogtunk, és figyeltük a technikájukat. Aztán, mikor hazaértünk, gyorsan készítettünk egy finom ebédet (rablóhús), addig kelt a kalács tésztája, és kaja közben-utána megkezdtük a "nagyüzemi" kalácsgyártást:o) A kalácsosok nem lapos csíkokat tekertek a dorongra, hanem hosszú nudlikat sodortak, persze nekünk is így kellett:o( Mert az én Emberem ha valamit a fejébe vesz... Eredmény: némelyik kalácsnak picit sületlen lett a belseje, a külseje viszont igen-igen négerbarnára sikeredett, de azért nem maradt parlagon egy sem:o) A nap végén lejegyeztem a tapasztalatokat, és sűrűn hangoztattam, hogy legközelebb a Marcsi-Szabolcs féle technikát fogom alkalmazni.

Végezetül egy kis mosolyfakasztó: cica ül a vízben...:o)

2010. május 4., kedd

Ahová a fizetésemet utaltatni fogom:o)

Egy újabb fonallelőhelyre hívta fel a figyelmemet kedves Blogbarátném. Azon kívül, hogy elérhető áron csodás fonalakhoz juthatunk, nyereményjáték is meghirdetésre került. Regisztráció után bárki részt vehet a játékban. További részletek itt.

Ééés én már kiválasztottam néhány nyári fonalat, még alszom rá egyet, és talán holnap ...:o))