2010. június 23., szerda

Újabb...

csodáságok boltja!

Tegnap kaptam egy kedves e-mailt, amelyben kötős-horgolós gyööönyörűségekről szereztem tudomást.
Kislányok! A kötés és horgolás szerelmesei újabb webáruházban költhetik a még megmaradt pénzecskéjüket! Mónika csodaszép, számomra eddig ismeretlen, illetve elképzelhetetlen összetételű fonalakat kínál ITT, a Fonalshopban. Nézzetek szét bátran, az nem kerül pénzbe. Na de aztán... lehet osztani-szorozni:o)))

2010. június 6., vasárnap

Lemerültem...

...kérek szépen egy kis energiát Tőletek!

Egy kicsikét eltűntem, de most az engem hiányolók miatt megmutatom magam. Mostanában valahogy semmi nem megy úgy, ahogy kellene, ahogy én szeretném. Elvesztettem az aktivitásomat, kötés iránti szenvedélyemet, aki megtalálta, kéretik nekem visszaszolgáltatni:o) Nap mint nap csak szenvedek a kötéseimmel, és semmi nem úgy sikerül, ahogy elterveztem.

Itt van például mindjárt ez a blúzocska. Végre valahára találtam egy nagyon csini, és egyáltalán nem bonyolult fazonú nyári felső leírást, el is készítettem annak rendje és módja szerint, betartva a pontos utasításokat (némi nönésítés azért született, szemek száma, minta változtatása). A végeredmény viszont nem az igazi, értem itt a nyaka-válla részeket. Pedig próbáltam is, mégis bő lett, ezért gyorsan horgoltam bele egy duplaláncszemes madzagot. Így már jobban néz ki, persze Nórin minden jól áll:o) Most éppen nem a legelőnyösebb formáját mutatja (nincs is neki olyan), megfosztottam a karjaitól, hogy fel tudjam öltöztetni, és vissza sem adtam neki a fonal védelme miatt. Ez a Barkaság a Mandarin nevű 100 % bambusz fonal, amivel volt néhány csatám. Nagyon jó a fonal, kellemesen hűs tapintású, bizonyára kényelmes viselet is lesz. Azonban rettentően nehezen ment vele a munka, pedig nagyon igyekeztem az összes (sok-sok) szálacskába egyszerre belebökni (nem mindig sikerült). Továbbá elég sérülékeny épp emiatt a sok-sok szála miatt. Pl. a körmöm mellett egy kis száraz bőrdarabka beleakadt, úgy kihúzta az egyik szálat (szerencsére a fonákán), hogy már eltüntetni sem lehetett. Belegondoltam, hogy mondjuk egy zsúfolt autóbuszon valaki beleakad, oda az egész pulcsi. Na de ne legyek már megint pesszimista!

Mivel a fazon tetszik, bőszen jegyzeteltem is, egy másfajta fonalból ismét nekiesek:o)
Egy elmaradásomat pótolom a következő fotóval. Naomi barátnőmtől kaptam még egy korábbi cserebere kapcsán. Nagyon praktikus és nagyon szép, Naomi romatikus alkatát tükröző tartócska. Nem sok lakója van, mert sok-sok ufómban pihiznek a varázstűim.
Újabb dicsekvés: Bibííí, van ám nekem egy hozzám nagyon közel lakó tűbarátném, Irenka, aki bevezetett a fonaltúrás rejtelmeibe:o) Két hete egy pénteki délutánon egy rövidke időre összefutottunk, és gyorsan túrtunk egy keveset. Mondanom sem kell, üres kézzel egyikünk sem távozott. Találtam nagyon jó kinézetű akril-nylon keveréket (elsőre elég bizarr), DE szatyornak szántam, és eddig nem is csalatkoztam. Mutizni még nem tudom, mert nem sok látszik belőle. E hét pénteken a turi fele volt dolgom, és mivel nem tagadhatom meg önmagam, betértem egy fordulóra. Új készlet nemigen érkezett, a múltkoriak köszöntek rám, de jól beletúrkáltam a kosarak mélyére, és találtam egy különleges darabot: pici akril, pici len, sok pamut. Hoztam haza belőle 4-et (jó néhány ott maradt), gondoltam, ez is jó lesz szatyornak. Egyébként azért emlegetem sűrűn a szatyrot, mert fonalrendezkedésbe fogok kezdeni hamarosan, és azt találtam ki a kis okos agyammal, hogy valami rúdfélére felaggatva a szatyrokat tárolom majd a fonalaimat. Hát, köthetek jó néhány szütyőt, az már egyszer biztos.
Visszatérve a lenes fonalhoz: készítettem belőle egy kis kötéspróbát, kimostam, hogy lássam, valóban puhul-e. Éééés igen, érezhetően finomabb lett a tapintása. Na, gondoltam egy nagyot, másnap ismét arra vettem az irányt, és bezsebeltem az egész készletet, 14 érintetlen és 2 visszabontott gombócka:o) Ebből a mennyiségből azért már nem szatyor fog készülni:o)
Igen-igen nagy szerencse ért a napokban, Barkáéknál főnyereményt nyertem! Hova is kerülhetne a legjobb helyre, ha nem hozzám:o), amilyen hörcsögölő vagyok. Ezúton is szeretnék gratulálni minden nyertestársamnak, jó kis játék volt ez! Örök hála Barkáéknak! Egy-két napon belül ki is gondolom, mit szeretnék venni a sok-sok barkabankócskámból.
Azért a múlt héten sütögettem is, kipróbáltam Limara Hagymácskáját. Mivel épp kenyérsütés következett, gondoltam egyet, és a tészta felét elcsenve sült egy picike kenyér, és három hagymácska.
A végére hagytam egy fontos információt, a tegnapi naptól 2 felnőtt Leányzó anyukája lettem! Tündim tegnap töltötte be a 18. életévét. Fotók most nincsenek, szolid volt az ünneplés, mert a családunk hiányos, még Babookám vizsgázgat. Eszem-iszom, dínom-dánomra majd akkor kerül sor, ha meglesz a 4. félév, valamint az informatika érettségi.