2011. január 23., vasárnap

Variációk egy témára

Az úgy volt, hogy megint bűnbe estem, ismét szerelmes lettem, mégpedig az Idlewood tunikába:o) Nagyon-nagyon csalfa vagyok, állandóan újra vágyok, és mindig bűnbe esek. Vajon lehet-e még ezt fokozni? Mert nem csak ám egy mintába tudok azonnal szerelmes lenni, hanem egy-egy fonalba is. És akkor olthatatlan vágyat érzek a birtoklására. Olyannyira, hogy szinte aludni sem tudok, állandóan kavarognak a fejemben a szebbnél szebb gondolatok:o)
No, ennyi kis bevezető után bemutatom az én Idlewood variációimat. Az első, a szürke kissé hasonlít az eredetire, bár kisebb a kámzsanyaka, rövidebb a pulcsi hossza, és nincs rajta zseb. Jól gondoltam én, amikor így terveztem meg a kivitelezését, hogy Ágimnak így fog tetszeni. Nem csalódtunk, sem Ő, sem én, elnyerte a tetszését.
Én sem akartam ám kimaradni a jóból, így előkaptam egy másik fonalcsomagot, és nosza, magamnak is elkezdtem. Na de nem lennék Nöné, ha nem tettem volna bele egy kis egyéniséget, hosszú ujjat, mintás nyakat és passzét álmodtam. No melyik mintát választottam? Igen-igen, a kedvenc Laminaria csillagmintámat. Igaz, hogy körbe-körbe kötögetve kicsit lassabban haladtam vele, no meg a tűm is 7-es volt, de megbirkóztunke egymással, és a végén az én kezem emelkedett a magasba:o)

A pulcsikról néhány tudnivaló:
- fonal 50 % alpaca-50 % poliakril, 50 g/75 m
- tű: 6, 7-es KnitPro
- fonalhasználat: szürke: madnem 55 dkg, kék: majdnem 60 dkg.
Ő pedig az aktuális szerelmem, bár már kezdek kiábrándulni belőle:o) Az úgy volt, hogy egy bolyongásom alkalmával ráakadtam Anne Hanson blogjára, és jutalomképpen naponta többször egy-egy oldal nézegetését engedélyeztem magamnak. Éééés ráakadtam egy furfangos, labirintust idéző mintás pulcsira. Rögtön beleestem, mint ló a gödörbe, ahogy az emberem szokta volt mondani:o) Intézkedtem, és lett nekem Azték labilintus mintás pulcsi leírásom. Drága Barátném, örök hálám!!!!
És amiért kezdek kiábrándulni, az pedig az, hogy azért eléggé oda kell figyelni, alaposan követni kell a chartot, vonalzó meg ceruza használata elengedhetetlen. Na és persze a nyugalom, nem ám minden kétpercben letenni, mert valaki háztartási vagy irodai feladattal bíz meg. Ezt minimum este 10 után lehet elővenni, akkor a Család talán már lenyugszik:o) Egyébként haladgatok, az egyik ujja majd' félig kész van, és álmodtam még neki egy szolid, fentebbi képeken látható kámzsanyakat 2s2f passzéval. Remélem, hamarosan mutathatom teljes pompájában.

20 megjegyzés:

Ilona írta...

Nagyon szép a kék pulcsid, elegáns, finom munka. A labirintus meg jó kis munkaterápia lehet.

Mázsa Viki írta...

Jaj de szépek!!! Ó az a szürke! Látom én Ágiddal pendülök egy húron, hiába, azért korban hozzá állok közelebb! Elhordogatnék én is egy ilyen szürkét. Hogy kell kámzsanyakat?

Kicsianya írta...

Imádom a Nönés újításaidat!Lám, kiütköznek a generációs ellentétek, nekem a Te kéked tetszik jobban, a szürke túl egyszerű.
Kiváncsian várom a labirintust készen!

wondrlanding írta...

Nöné, Te elképesztő vagy! A két felnőtt pulóver sem semmi, nagyon szépek, de ez a labirintusos egy valódi ékszerész-munkának tűnik!

Macus írta...

Gyönyörűek!!
Nekem mind a két pulcsi kedvemre való lenne.
A bonyolult is eszméletlenül tetszik.

Annamari írta...

Szóhoz sem jutok. Egyik szebb mint a másik. A két Idlewood közül az Ágié tetszik jobban nekem is.
Sejtettem, hogy ez a Knitspotos "szerelempulcsid", kitartást hozzá! Gondolj arra, hogy felénél jóval túl vagy - nekem ez általában beválik. Gyönyörű lesz, ez már eddig látszik.

Melinda írta...

Gyöngyöm, ezek ismét gyönyörűek!:) Ágid Idlewood-ját simán elfogadnám én is és az Azték régi nagy kedvenc nálam is. Majd egyszer...;D

GumiPók írta...

Gyöngyi, ezek tényleg csodaszépek! Megértem a beleszerelmesedést egy-egy mintába, fonalba, valahogy én is mindig így járok. :) A kámzsanyak engem is izgat, felveszem a listámra, csak találnám meg a végét! :0)

Zsófimamája_Gabi írta...

Szuper mindegyik, a színek is, a minták is, a gyorsaságod is:)) Szívesen lennék a lányod:)

bucilla írta...

Gyöngyöm, egyik szebb mint a másik :) egyik ezért, másik azért, a szürke egyszerűen szuper, az enyém is ehhez hasonló lett, és imádom:)A kedvenc mintákkal én is így vagyok, azóta kötöttem még egy Idlewoodot Nőcimnek, csavarással, sokkal hosszabbat, szóval, egy néhányszor még át fogom dolgozni azt a mintát az tuti. És nagyon megéri az árát, mert tényleg annyi mindent bele lehet variálni. Aztékodat nagyon várom már:) Ja és nagyon szívesen!

Amanda írta...

A szerelmeknél már csak így van, se enni se aludni, de úgy látom, hogy beteljesedett! Szépek, mint mindig, csak el ne tévedj a labirintusban!

zsoka írta...

Nagyon szépeket kötögettél:-))
a kék csoda elegáns!

nöné írta...

Köszönöm szépen, Kislányok!

Irenka írta...

Öröm téged olvasni, Gyöngyöm! Az első gondolatom ez volt: erről van szó, kérem, így kell ezt a műfajt művelni. Fogsz egy jó kis leírást, profi módon a saját ízlésedhez igazítod, és az eredmény: tökéletes.
Ági pulcsija egyszerű és elegáns, tied pedig nagyon szuper a csillagmintás részekkel! Az Azték igazi kihívásnak tűnik, kíváncsian várom készen!

Névtelen írta...

Jaj de szépek!
Tudod Nöné, én ugyanígy vagyok ám a hímzésmintákkal, a fonalakkal, anyagokkal.... :)))

Csilla írta...

Mindkét pulcsi szuper, nem döntöttem még el melyik a kedvenc :) Ez a labirintusos meg nem piskóta, de biztos megéri a ráfordított időt és türelmet.

Amaranta írta...

Már megint csodaságokat kötöttél! Az a labirintusmintás pulcsi... le a kalappal előtted! már alig várom, hogy készen is lássam, gondolom te is, hogy elkészüljön. Jó kis munkás, minta, de ez megéri.

MrsYarnart írta...

Gyönyörűek ezek a pulóverek, nehezen tudnék közülük választani. Régóta csodálója vagyok a munkáidnak. Szeretem a blogodat, és megtisztelnél, ha elfogadnál tőlem egy díjat.

Timici írta...

szuperek a pulcsik! legjobban Ági szürkéje tetszik:o) hogy tudsz ennyi szépséget ilyen gyorsan megkötni?????

Zandiflora írta...

Jaj, nagyon szépekT Nekem is a szürke a kedvenc. A többiek viszont a minta miatt izgalmasak.