2011. április 16., szombat

Hosszú hallgatásom oka...


... ez a Rosamund's kardigán. Bizony-bizony megszenvedtem vele. Na nem a nehézsége miatt, mint inkább a mérete és az unalmassága miatt.

5-ös KnitPro tűvel 70 dkg barkaságos Mosó Masa Csipkerózsikája került felhasználásra, ki sem merem mondani, március 23.-április 14. között. Nem jellemző rám, hogy ilyen sokáig tökölök egy ruhadarabon, mert vagy megkötöm viszonylag gyorsan, vagy megy a süllyesztőbe. Ezzel nem tehettem meg az utóbbit, hisz a Hugom már nagyon várja:o) Így megnönésítettem magamat, és befejeztem. Egyhamar nem valószínű, hogy harisnyakötés mintába kezdek, mert nagyon hosszú időre elegem lett belőle.
Nagyon bízom benne, hogy a méret megfelelő lesz, jövő héten indítom útjára, most még szárad a drága.
A fonalról egy-két gondolat: jó volt a munka vele, mosás után kellemesen megpuhult (nem volt kemény előtte sem, de még is másabb lett a tapintása), remélem, kényelmes lesz a viselése is.
Nem igazán mertem elkalandozni a kardi kötése közben, szerintem ez is nagyon frusztrált, hisz én egyszerre többfélét is kötök, mert fő a változatosság. Most csak egy dologba vágtam bele, de az aztán jó kis meló lesz. Ilyen kis 6szögekből készülne el egy nyári kardigán ... egyszer. 141 darabra van szükségem, eddig kemény 24 darab készült el. Nyugdíjas koromra talán elkészül:o)
Ez pedig két friss szerelmem, nagyon nehezen tudtam megállni, hogy ne böködjek bele ebbe a vékony gyapjúba, de mihelyst lejött a tűmről a rózsaszín csoda, azonnal tűt cseréltem a kábelen, és már szedtem is fel a megfelelő szemszámot egy Anne Hanson-féle kardigánhoz. Azért csak féle, mert szerintem eltérek majd a fazontól, bár már most is eltértem. A minta rémségesen egyszerű, az egyik klassz fotót kinagyítva meg is fejtettem:o) Naná, hogy ezért sem adok pénzt!
Végre-végre egy kis leheletnyi gyapjúcska. Melindánk egyik korábbi vadócsága már elég régóta várja, hogy elnyerje végleges formáját. Kinéztem egy mintát, a számomra kissé bonyolultnak tűnő chartokat és leírást meg is fejtettem (talán), de aztán menet közben úgy döntöttem, a különleges halacska-mintát kihagyom, hisz a nyakbavaló viselése közben úgysem látszik. Akkor meg minek strapáljam magam, nem igaz? Be kell, hogy valljam, elég nehezen állt rá a kezem a sok vastag fonal után erre a kis vékonykára, hát még a 3,5-es tűre! De már kezdek belejönni, és egyfolytában csak a színekben gyönyörködöm. Egyik szebb, mint a másik, menet közben jönnek az ötletek, hogy milyen színeket szeretnék majd egyszer Melcsikével kotyfoltatni:o) Eddig a narancs-lila a nyerő.

Nagyon kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

16 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

70 !!! dkg belement ebbe a kis rózsaszínkébe? Mekkora különbségek vannak fonalak között. Az én hasonló zöld ujjatlanomban 22 dkg ment bele, pedig nem kicsi!
Minden nagyon szép, amiket mutattál!

Macus írta...

Csudaszép a kardi. Hát még a Melinda-fonalból készülő sál színei!
Megjegyzem: ha én ekkora darabot kezdenék el, egy év kéne neki... Most még Viki dolgaival se haladok. Hiába, ez a munkahely (pontosabban a munka a munkahelyen)rengeteg időt elvesz.:))
A készülő darabokat is várom nagyon! Szerintem nem kell sokáig várni. Ugye?

Jucus írta...

Gyönyörű lett a Rosamund-os kardigánod! Megérte vele dolgozni! Az a 6-szöges is szuper lesz! Sok szép dologban vagy benne, várom az eredményeket, mert mindig megcsodálom ám a munkáid!:o)

Ilonamamzi írta...

Akárhogyanis úntad, csodálatos lett a kardigánod.

Irenka írta...

Szerintem is unalmas tud lenni egy-egy pulcsi sok simakötéssel, de olyan szép, amikor csak valami finom részlet, a nagy felülethez képest kevés díszítés dobja fel. Nagyon szép lett a Rosamund, tesód viselje egészséggel!
Az Anne H-félét nagyon várom, szép lesz, már most látszik. Ügyes vagy, hogy csak így képről meg tudod fejteni.
A hatszöges is klassznak ígérkezik.
A Melinda-festette fonalból naaagyon jó lesz ez a sál!

Mosolyrend Évi :) írta...

Jó kis felhozatal! .)
A fehér kardigán most a kedvencem .) olyan tündéri .)

Kriszta írta...

Wow, megérte küszködnöd a kardival, csodaszép lett!!!
A hatszögekhez kitartást kívánok, megéri az is a küszködést :)

zsoka írta...

Nagyon csini a kardigán!
A fehér is,talán hamarabb elkészül:-D

Amanda írta...

Szépek, szépek, szépek. A sima kötés olyan alibi kötés, mert közben olyan jót lehet bámészkodni.

Szilvia írta...

Kedves Nővérkém
Hát igen, a kardigánom, mit is mondjak....MESESZÉP!!!
Már alig várom, hogy hordjam!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan megkötötted és hogy ilyen gyönyörűséges lett!!!
Aranyos lesz a fehér kardigán is, és a hatszögletű kardiba már bele se merek gondolni. Elég lesz annyi kis lapocskát megkötni, meg még utánna össze is állítani. Kitartást kívánok hozzá, mert biztosan nagyon megéri majd a fáradságot.
A kis sálacskádnak, meg észbontó szivárvány színei vannak!
Puszi: Hugi

Judit írta...

Nagyon szép lett a kardigán! :)
Azt a hatszögletűt nagyon várom, tetszenek az ilyesmik. :)

bucilla írta...

Szépséges lett a tesód Rosamund-ja, megérte a fáradozást:)
A többi holmi is nagyon ígéretes, főleg a Sprössling. Viszont az eredeti mintákat részesítem előnyben, mindig van benne egy kis furfang, és nem sajnálom rá azt a pár dollárt.

nöné írta...

Köszönöm, Kislányok!
Macus: igyekszem, remélem, gyors leszek, Tündim ballagására szeretnék elkészülni vele:o)

Bucikám: tudom, hogy nem sajnálod rá a pénzt:o) A furfangokat meg nem igazán szeretem, tudod, nálam fő a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb kivitelezés:o)

Elinor17 írta...

Mennyi szépség !!Látom nem szeretsz egyszerre egyet kötni !:)
Gyönyörű , mutatós ez a sokszínű fonal .

Névtelen írta...

Hogy te milyen jó testvér vagy! Bírnám én is, ha lenne nekem egy olyan nővérkém, mint Te. :)

Ez a kardi is csodás, gyönyörű!

Csilla írta...

Nagyon szép lett ez a kardigán, igaza van Irenkának tényleg unalmas de a végeredmény látványos.
Kitartást a hatszögeshez, biztos szép lesz. A sálnak nagyon jók a színei.