2011. május 3., kedd

Jelenleg csak ...


... ezzel a képpel tudok szolgálni:o( Elkészült ez a kis könnyed nyakbavaló, mindössze 33 gr-ot nyom, 3,5-es tűvel készült Melinda csodás színekben pompázó fonalából.
Elhatároztam, hogy a sok-sok csipkefonalamból ilyesmiket fogok készítgetni, sok-sok színben sokféle szellős mintával. Egy viszont bizonyos, hogy dupla ráhajtásos mintát nem választok többet:o) Nagyon nem szeretjük egymást, egy kis lazaság, és máris oda vannak a szemek, visszahozni szinte képtelenség. Vétettem is néhányszor, csak rafkósan nem úgy fotóztam:o) A maradékból már készül egy másik, és már kiválasztottam egy-két mintát a következőkhöz.

A világoskék kardigánom is 99 %-ban kész, az ujját kellene befejeznem (talán egy sor és a leláncolás), blokkolni és bevarrni. Egyszerűen képtelen vagyok rászánni magam.

Terveim is vannak, fonalam is van, csak valahogy mostanában nem kapcsol ki a kötés. Sokszor azt veszem észre magamon, hogy kezemben áll a kötőtű és én bambán bámulok ki a fejemből mikor melyik "értelmiségi" TV-műsort nézve. Ki érti ezt?


15 megjegyzés:

Erzsike írta...

Nagyon-nagyon tetszik! Gyönyörű szín, a színátmenethez nagyon passzoló minta, érzékelhető puhaság... Elbűvölt!

GumiPók írta...

Nagyon szép lett a sál!

Néha az is jó, ha csak nézünk ki a fejünkből. Az is kell. Nem védőoltás ez, hogy kötelező legyen. :)

anwerosa írta...

Nagyon szép minta! Kár, hogy nem jó csinálni.
Bambulni én is szoktam. Olyankor én nem a TV-műsorok között, hanem a neten bolyongok és ráfogom, hogy ez most piackutatás és ötletgyűjtés.:)

zazálea írta...

óh, hát ezt a bambulást, a "csak néhány sor és vége, mégsem" szindrómát mind ismerjük, Gyöngyi, mind ám! és mind értetlenül állunk előtte :o(
a sálad pedig olyan, mint egy lehelet

Amanda írta...

Itt is örömködöm neked, örülök, hogy látlak, örülök, hogy látom a munkáidat. Szépet hoztál, nagyon elegáns. Ja, Nóridnak is örülök.

Ilona írta...

Milyen érdekes. Én is csak bambulok mostanság!

Irenka írta...

Csodás lett ez a sál! Ooolyan jó lenne élőben is megsimizni! De erre még várnunk kell, ugye?
A dupla ráhajtással nekem az a gondom, hogy túl nagy a lyuk utána. Ezért azt találtam ki,(de az is lehet, hogy valahol már láttam az ötletet) hogy egy ráhajtást kötök a színén, amit a visszáján kétszer kötök le.

MrsYarnart írta...

akkor most kérdezek egy ostobát: miért nem szimpla ráhajtást kötöttél (ebből is látszik hozzá nem értőségem:) az összekötések miatt? vagy csak azért, hogy nagyobb legyen a lyuk? :D (én is csak bámulok ki a fejemből egész nap, ennél a kérdésnél komolyabb agyi tevékenységre most nem vagyok képes :D
a kendőd gyönyörű! és a fonal... honnan való?

nöné írta...

Köszönöm szépen!

Akkor megnyugodtam, hogy nemcsak én vagyok mostanság olyan kis bambulós:o)

Irenka: csak Rajtad múlik, mikor simizheted meg:o)

Éva: egyrészt, mert a leírás így mondta:o), meg persze a hármas fogyasztás miatt; másrészt pedig, hogy minél szellősebb legyen, mert az volt a célom, hogy egy leheletvékony, hűvös tavaszi-őszi reggeleken jó szolgálatot tévő kendőcske legyen.
A fonal Melindától való, pótolom is mindjárt a bejegyzésben, hadd lássa ország-világ:o)

MrsYarnart írta...

ah... a leírás! erre nem is gondoltam :D akárhogy is, gyönyörű lett, megérte vesződni azokkal a ráhajtásokkal!

Irenka írta...

De drága vagy! Május 25 a finálé dátuma, addig minden nem tanulással/házimunkával/gyerekkel/alvással töltött idő (mint ez) rosszalkodás.
De utána beköszönt a "szabad" élet :DD!

Szilvia írta...

Kedves Nővérkém
Nagyon szép és légies lett ez a kis kendő. Amilyen idétlen idő van most, már díszítheted is vele a nyakad.
A banbulásról csak annyit, hogy néha kell az is, pihentetni is kell néha a software-t.

Namata írta...

Gyönyörű a nyakbavalód , szép és finom darab lett !!Próbáld meg és kapcsold ki a tv-t , ha elég macerás a minta , talán egy jó kis zene is elég mellé .:)

Otthon Művek írta...

Már láttam és meg is dícsértem ezt a sálat a Fonalfalón, de itt is megjegyzem, mert tényleg nagyon tetszik!
És a fejből kinézés? Hát az kell néha. Nagyon kell.:)

Jutka írta...

"Csak" gyönyörű:)