2011. március 24., csütörtök

"Egy jó szó" játék



Eszter játékára szeretném felhívni a figyelmeteket! Igen ritkán játszom, de ezt most bevállaltam, mert különösebb többletmunkát nem igényel, hisz a kedvenceimet szinte minden nap látogatom, így a kommenteléssel már teljesítem is a "feladatot".

Ezúton szeretném megköszönni az eddig kapott kedves szavakat!

2011. március 22., kedd

Nincs ötletem:o), mármint a címre


Na, megjöttem a "csodás" fotókkal. Az a helyzet, hogy momentán nincs itthon senki, aki "isteni" alakomat ebben a klassz pulcsiban megörökítené. Viszont a fényviszonyok most jók, tudtam vaku nélkül tükrös fotót készíteni. Azért ez már valami, főleg nálam:o) Továbbá én most akartam ezen a bejegyzésen túl lenni. Mert ha én valamit nagyon akarok, és rögtön azonnal, akkor az ellen még én sem tudok tiltakozni:o) Na jó, ezt inkább nem bonyolítom tovább.

Ez a pulcsi, amit már most látom előre, hogy imádni fogok, majdnem 50 dkg Duo comfort névre hallgató, 52 % gyapjú, 48 % pamut tartalmú, 50 gr/120 m hosszúságú fonalból készült 4,5-es KnitPro tűvel, fentről kezdve, raglánujjakkal, varrás sehol! Megvásárolható, mármint a fonal, itt. A leendő vásárló, ha nagyon siet, még 10 %-os kedvezményben is részesülhet március 24-ig. Lehet, hogy vennem kéne valamelyik egyszínűből??? Na jó, ez amolyan költői kérdés volt csupán.

A fonalról tudni kell, hogy isteni, mind a tapintása, mind a vele való munka. A végeredményt illetően kicsit elszámítottam magam, ugyanis a mosás után picit megnyúlt. De hát hogy is ne nyúlt volna meg a szentem, hisz gyapjú is, meg pamut is, semmi műizé, ami visszatartaná ettől.
A kézi mosás után csak egy 800-as centrit mertem neki adni, de kevés volt, sok víz maradt benne, aztán amíg igazgattam jobbra meg balra, a figyelmetlenségem miatt inkább a hosszára adtam többet, mint a szélességére. De az is lehet, hogy a hiúságom súgta azt, hogy elég már az a szélesség:o) Mint oly sokszor, most is tévedtem, de ez a probléma szerintem a következő mosáskor könnyen orvosolható. Megjegyzem, a végeredmény tekintetében a lényegen nem változtat, mert nekem így is nagyon tetszik.

A megnyúlás másik látványos eleme a nyaki rész, kicsit mélyre sikeredett a kivágás. Este aztán fogtam a kicsinyke maradékot, és Gabella útmutatása alapján elkészült a sodrott zsinór.

Nem vagyok egy igazán romantikusnak mondható alkat, főleg a ruházkodásomat illetően, de mint ahogy az előző bejegyzés kommentjében a hugom megjegyezte, az alja és az ujja kicsit romantikusra sikeredett. Azt gondoltam, hogy kell bele egy kis játékosság (bár a színek igen-igen játékosan következnek egymás után), egy kis hullámzás, így kötöttem meg a csipkekendők klasszikus szélmintáját, lustául:o)

Most itt Nektek megvolt a főpróba, este fél 5-től premierje lesz, megy szülői értekezletre:o( Már lassan gyönyörködni kellene a tablókban, az én gyermekemék még azon vitáznak, hogy egyáltalán milyen legyen az a tabló. Érdekes lesz a mai esemény, hisz közös, diák-szülős értekezés lesz. Tulajdonképp mi azért kellünk, hogy fizetünk-e vagy sem egy kicsit többet, mint amit erre szántunk. Még mondja valaki, hogy nincs ebben az országban demokrácia:o)

Szerettem volna még bosszankodni más miatt is, mert örömködni is, de azt meghagyom a következő alkalomra. Mostanában úgyis olyan ritkán jelentkezem, gyűjtögetem a témákat.

További csodaszép verőfényes napsütést Mindenkinek!

(Jövő hét végén jön haza a házi fotósom, majd megpróbálunk sokkal normálisabb képekkel is előrukkolni)


2011. március 20., vasárnap

Kééééééééééééééééééész!!!!!!!!!!!!!!!



Csak szeretném rögtön azonnal ország-világnak szétkürtölni, hogy elkészült!!!!!
Normális fotó és rizsa majd a jövő héten:o)

2011. március 9., szerda

Újabb pipa:o)

Elkészült eme remekmű:o)

Néhány adat:
- fonal: Alpawool 50 g/120 m- 60 % alpaca fine - 25 % lana merinos - 15 % acrilico - nem egészen 45 dkg
- tű: 4-5-6-os KnitPro, 4-es bambusz zoknitű

Úgy látszik, ez a kardi kissé elátkozott, ugyanis a nehézkes kezdés után nehézkes befejezés következett. Az alján a csavartmintát 2x bontottam le, míg végre eltaláltam, miképp nem fogja összehúzni a minta a bőséget. Egy számmal nagyobb tűt ragadtam magamhoz, és így sikerrel jártam. De a "csöves" befejezés sem volt piskóta, míg végighúzgáltam az igen-igen hosszú fonalat a szemeken.
Kicsit gondolkodóba estem az ujját illetően, ugyanis azt I-corddal fejeztem be, olyan kis hullámos lett. Végül is tetszik, csak nem igazán az én világom. Nagyon meg kellene erőszakolni magamat, hogy lebontsam az utolsó két sort, és őt is "csőül" fejezzem be. Majd még megálmodom.
Valami klassz kis gombokat szeretnék, olyan hosszúkás formájút, valami ilyesmit. Szétnéztem a magyar webshopokban, hírük-hamvuk nem volt sem fából, sem fémből, sem műanyagból:o(( Egy helyen találtam, ahova a link is vezet, de a színek ... valami jó kis semleges, mondjuk ezüst színűvel kibékülnék:o)
Ha valaki rendel külföldről hasonló dolgokat, szólhatna nekem, megköszönném.

2011. március 1., kedd

Nem vagyok egy reménytelen eset:o)


Azt gondoltam ebben a csodaszép napsütésben, hogy ezt az alkalmat nem lehet kihagyni, fotózni kell, több célból is:
1. Ismerkedem a masinával
2. Csodásak a fényviszonyok
3. Közlékeny hangulatban vagyok
4. Ráérek kicsit később is a főzésnek kezdeni

A szezon talán utolsó "kályha"pulcsija:o) Teljesen belehabarodtam ebbe a kardigánba (is), így hát elő a kockás füzet meg egy csavartmintás gyűjtemény, aztán jöhetett a tervezés. Néhány fotó lementése és jó nagyra nagyítása, aztán pik-pak meg is lett a minta. Kötéspróba váratott magára, fontosabb volt a lila csavartas befejezése:o) Kötéspróba elkészül, száj lebiggyen, pont fordítva vannak a csavarások. Na, ez már élesben is javítható, elő a fonal, aztán uccu neki. Igen ám, de roppant rafkós a minta, a mérésem és számításom nem volt helyes, cuccos sutba vágva, elő a labirintus ujjainak befejezése. Csak nem hagyott nyugodni a dolog, így a kezdő szemszám témájában segítséget kértem egy kötőstársunktól, aki már túl van ezen a projekten. Segítség gyorsan meg is érkezett, labirintus félredobva, újra ennek veselkedtem neki. Szemfelszedés, jön az első sor, majd a pofára esés, elszámoltam magam, kevesebb a szemem 6-tal, az már utólag szépen nem orvosolható:o( Megint félre, elő a labirintus, akinek ez volt a szerencséje, mert befejezésre került:o) Nem részletezem tovább, de végül 3-ik nekifutásra került fel a tűimre a megfelelő szemszám, és onnantól kezdve böködöm és böködöm:o)

DE mivel nálam egyszerre több darab is készül, nehogy unalmas legyen a dolog, a közeledő jó időre való tekintettel előástam a csokros fonalam kezdeményét. Emlékeztek még rá? Gyönyörű, finom puha, pamut-gyapjú keverék. Nagyon klassz vele dolgozni a sok alpaca fonal után.
Szegény fonal eléggé ki volt téve a megpróbáltatásoknak, sokféle mintával akart elkészülni, pl. ezekkel:
Nagyon tetszik a dominós variáció, de azt gondolom, hogy az én alkatomra egy pulcsi nem igazán lenne jó ezzel a mintával. Aztán beugrott a világ legegyszerűbb kötése, a lustálkodós (egész megszerettem), meg a raglánozás, így belevágtam. Persze egy idő után - bármennyire is szeretünk valamit - unalmassá válik a dolog, így azt gondoltam, hogy melltől lefelé valamiféle mintát kéne bele tenni. Anne Hanson mintáit bogarászva tetszett meg ez az egyszerű kis minta (a Jackie sem rossz:o), illeszkedik is a lustába, illetve a függőlegesen futó sima szemek ellensúlyozzák a fonal keresztbefutó csíkozását. Itt tartok vele:
Beiratkoztam a Barka-suliba, Jucuu órájára:o) Bevallom, nekem maga a technika nem jön be, de a lábszárvédőt a speckós KnitPro tűmmel azért befejezem.
Végezetül: sikerült Nyuszurat lencsevégre kapni. Nehéz menet volt, jó néhány fotó közül ezek talán olyanok, hogy felkerülhetnek ide. A rendezetlen háttértől kéretik eltekinteni:o)


Nyuszúr szereti a könyveket, legyen az a Btk. vagy épp egy kis romantika:o)