2011. április 22., péntek

Kellemes ünnepeket!

Minden kedves Olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

2011. április 16., szombat

Hosszú hallgatásom oka...


... ez a Rosamund's kardigán. Bizony-bizony megszenvedtem vele. Na nem a nehézsége miatt, mint inkább a mérete és az unalmassága miatt.

5-ös KnitPro tűvel 70 dkg barkaságos Mosó Masa Csipkerózsikája került felhasználásra, ki sem merem mondani, március 23.-április 14. között. Nem jellemző rám, hogy ilyen sokáig tökölök egy ruhadarabon, mert vagy megkötöm viszonylag gyorsan, vagy megy a süllyesztőbe. Ezzel nem tehettem meg az utóbbit, hisz a Hugom már nagyon várja:o) Így megnönésítettem magamat, és befejeztem. Egyhamar nem valószínű, hogy harisnyakötés mintába kezdek, mert nagyon hosszú időre elegem lett belőle.
Nagyon bízom benne, hogy a méret megfelelő lesz, jövő héten indítom útjára, most még szárad a drága.
A fonalról egy-két gondolat: jó volt a munka vele, mosás után kellemesen megpuhult (nem volt kemény előtte sem, de még is másabb lett a tapintása), remélem, kényelmes lesz a viselése is.
Nem igazán mertem elkalandozni a kardi kötése közben, szerintem ez is nagyon frusztrált, hisz én egyszerre többfélét is kötök, mert fő a változatosság. Most csak egy dologba vágtam bele, de az aztán jó kis meló lesz. Ilyen kis 6szögekből készülne el egy nyári kardigán ... egyszer. 141 darabra van szükségem, eddig kemény 24 darab készült el. Nyugdíjas koromra talán elkészül:o)
Ez pedig két friss szerelmem, nagyon nehezen tudtam megállni, hogy ne böködjek bele ebbe a vékony gyapjúba, de mihelyst lejött a tűmről a rózsaszín csoda, azonnal tűt cseréltem a kábelen, és már szedtem is fel a megfelelő szemszámot egy Anne Hanson-féle kardigánhoz. Azért csak féle, mert szerintem eltérek majd a fazontól, bár már most is eltértem. A minta rémségesen egyszerű, az egyik klassz fotót kinagyítva meg is fejtettem:o) Naná, hogy ezért sem adok pénzt!
Végre-végre egy kis leheletnyi gyapjúcska. Melindánk egyik korábbi vadócsága már elég régóta várja, hogy elnyerje végleges formáját. Kinéztem egy mintát, a számomra kissé bonyolultnak tűnő chartokat és leírást meg is fejtettem (talán), de aztán menet közben úgy döntöttem, a különleges halacska-mintát kihagyom, hisz a nyakbavaló viselése közben úgysem látszik. Akkor meg minek strapáljam magam, nem igaz? Be kell, hogy valljam, elég nehezen állt rá a kezem a sok vastag fonal után erre a kis vékonykára, hát még a 3,5-es tűre! De már kezdek belejönni, és egyfolytában csak a színekben gyönyörködöm. Egyik szebb, mint a másik, menet közben jönnek az ötletek, hogy milyen színeket szeretnék majd egyszer Melcsikével kotyfoltatni:o) Eddig a narancs-lila a nyerő.

Nagyon kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!