2012. január 13., péntek

Sokat akar a szarka...,


... csak nem bírja a farka, avagy hogyan lehet egy bejegyzésbe sűríteni a tavalyi utolsó ill. az idei első munkákat? Megspékelve mindezt az új bloggerrel. Elmondom Neked, kedves olvasó, sehogy, vagy legalábbis nagyon nehezen. Kb. másfél órája ülök itt, és kollázst készítek, feltöltök, írok, miközben a hajam égnek áll, és intelligens nőhöz nem illő válogatott cifraságok hagyják el ajkamat. Na, ennyit a dühöngésről, miközben azért sűrűn imádkozok, hogy ne szálljon el az eddigi szenvedésem. Csupán zárójelben kérdezem magamtól, hogy mindezen procedúrák akadályoznak a sűrűbb jelentkezésemben?

Elsőként az idei legfrissebb munkám, a Maluka kendő, sál, kinek hogy tetszik.  A facebook-os csoportban láttam meg és szerettem bele. A munka könnyű volt, mert Eszter elkészítette a magyar fordítást. Itt is köszi! A fonal egy Melinda által korábban festett barnás-lilás,   400m/100g superwash merino, fingering weight gyapjacska.Tündim karácsonyi ajándéka ez a Barka Felhő Havanna színéből készült sapi ezen leírás alapján.

Genziana gyapjú és az Ercsuval első alkalommal közösen vásárolt kid mohair? fonal társítása, végeredmény egy Mie kendő, szintén Tündinek.
Ez a pulcsi a régi motoros olvasóim számára ismerős lehet. Igen-igen, már 1x megkötöttem.  Aztán történt egy kis baleset a pulcsival, és első - hiszti utáni - reakcióm az volt, hogy ez olyan szép minta, ismét el kell követnem. Nagyon bőszen keresgéltem a hozzá való fonalat, csakis szürkében, és ragaszkodtam a leírásban szereplő fonalvastagsághoz, mígnem ráakadtam egy nagyon jó kis fonalra a Reatexnél, ő lenne az, a Nordika. Hanyag módon nem gyűjtögettem a papírjait, a mérlegre meg nem tudom rátenni, de kb. 1 kg fonal van benne. Nagyon szép lett, tökéletesen illik Ágimra. 
Ezen a fotón nem egy nyakbavaló van:o) A pulcsi kötögetése közben gondoltam egyet, és még rendeltem, hogy az Ágim által oly régóta kért lábszárvédő is elkészülhessen (a tavaly megkezdett kissé nagy lett:o(. A pulcsi egyik szép csavarását és a nyújtott rizset alkalmaztam, szerintem nagyon jól mutat. De hogy én ezt mennyire nem szerettem kötni.!Hihetetlen, minden mást elkezdtem, folytattam, csak hogy ezzel ne kelljen foglalkozni. Így utólag érthetetlen, de a lényeg, hogy elkészült.  Ő már nem fért bele a karácsonyi ajándékozósdiba, de még olyan nagyon nem is hiányzott:o)
Még egy karácsonyi ajándék a Lányoknak, pzs-tartó doboz köntösben:o) Ezekből a  a fonalakból, minta innen
Bejegyzésem záróképe a fenyőfánk. Gyönyörű horgolt díszekkel (Kriszta és én), ezüstgömbökkel, és első alkalommal mézes szívekkel. A fotó csak azért, hogy meglegyen:o)

Futamidőm több mint 2 óra, miután a firefoxom nem volt hajlandó a bejegyzésemet közzétenni, kénytelen voltam a chroméban a szöveges részt egyenként átollózni. Remélem, a linkek működni fognak. 

Levontam a következtetést, azt hiszem, többet nem gyűjtögetem a mutogatnivalókat:o)

20 megjegyzés:

Macus írta...

Ó, menyi szépség, sőt: gyönyörűség!!

Maria írta...

Gyöngyi, ismerd el, hogy nem is aludtál az utóbbi hetekben, hanem éjjel-nappal csak kötöttél, hogy ennyi szépség elkészült. Egyik jobb, mint a másik.

Mariska írta...

Csodaszép kötöttek!
A sapkát és a szürke pulóvert olyan szívesen elfogadnám :))))
Most már igazolt a hallgatás.........

Jutka írta...

Gyönyörűségek!
Nem tudok rangsorolni mind egytől, egyik tetszik!
Nagyon ügyes vagy és szorgalmas:) csak így tovább az új évben is!

Mázsa Viki írta...

Nagyon-nagyon szépek!
Ne is gyűjtögess, hadd élvezkedjünk gyakrabban a munkáidban!!!

Anice kötős blogja írta...

Minden nagyon szép, és irigyellek a kitartásodért. Még hogy még egyszer megkötni egy pulcsit? Jesszus! De ez talán még szebb lett!!

paribanu írta...

Gyöngyöm az új blogerrel én is megjártam, de visszaállítottam a régi kezelőfelületet, mert nekem is jobban tetszett az.
Kötésben alaposan belehúztál és mind gyönyörűséges.
Imádom a szürkét!

Kicsianya írta...

Nagyon klasszak a cuccok, főleg a pulcsi tetszik nagyon.A Reatexnél nagyon jó fonalak vannak, a Nordikát még nem kóstoltam, de ajánlom figyelmedbe a Geishát.Most ő és a Maraton Print a nagy szerelmem.

bucilla írta...

Azt a mindenit Gyöngyöm micsoda szépségeket mutatsz, és mennyit?! Az a szürke pulcsi valami álomszép, és a kendő is rettentően tetszik Melike fonalából.

Adél írta...

Igazán, egyik szebb mint a másik, és nem is tudnám besorolni, hogy akkor most melyik az egyik, vagy a másik. Nagyon termékeny vagy!

nöné írta...

Köszönöm szépen, Lánykák!

Terike írta...

Hát én teljesen elájultam a munkáidtól! Csoda szép a blogod is nagyon tetszik itt minden!
A nyakbavalót megpróbálom én is!
Mostanában nem kötöttem de most ihletet adtál.
Szóval jó itt nálad!
További jó ügyeskedést

zsoka írta...

Ó,de sok szép minden!!
Maluka nekem is tervbe van,a szürke pulcsi gyönyörű,lánykád biztos örült neki:)

Csilla írta...

Szépek és jó sok. Ez a pulcsi már akkor is tetszett amikor elősször megkötötted:), de milyen baleset volt vele, már nem emlékszem?

PinkTulipMom írta...

Mindegyik nagyon-nagyon tetszik, de a Malukáért igazán odáig vagyok, és az a pulcsi a lábszárvédővel egyszerűen nagyszerű!!!

Irenka írta...

Azt a pulcsit tényleg újra elkövetted?! Hatalmas munka, de megérte, gyönyörű lett!!
A Malukád igazi kendő-csemege Melinda szépséges fonalából.
A sapi és a Mie is nagyon tetszik.
Profi darab minden alkotásod.

Kriszta írta...

Gyönyörű lett most is a fenyőd, olyan jó ránézni :)
Viszont a többi szebbnél szebb alkotásból még kiemelni sem tudok, mert annyira tetszik mindegyik, hogy szavakat sem találok rá! Nagyon ügyes és szorgos vagy, le a kalappal előtted!!!!

MrsYarnart írta...

biztos voltam benne, hogy ha jössz, sokat hozol :) na és micsoda szépségeket! a kedvenceim a papírzsepitartók!

Mammka írta...

Hű!Mennyi szépséget és meleg csodákat varázsolt a két kezed!!!!!!Na,ehhez nem lenne türelmem....:)

Mammka írta...

Az előbb éppen Mankához írtam,hogy annyira csodállak benneteket a kötésekért! Gyönyörűeket készítettél.Nekem nincsen türelmem hozzá....