2012. január 13., péntek

Sokat akar a szarka...,


... csak nem bírja a farka, avagy hogyan lehet egy bejegyzésbe sűríteni a tavalyi utolsó ill. az idei első munkákat? Megspékelve mindezt az új bloggerrel. Elmondom Neked, kedves olvasó, sehogy, vagy legalábbis nagyon nehezen. Kb. másfél órája ülök itt, és kollázst készítek, feltöltök, írok, miközben a hajam égnek áll, és intelligens nőhöz nem illő válogatott cifraságok hagyják el ajkamat. Na, ennyit a dühöngésről, miközben azért sűrűn imádkozok, hogy ne szálljon el az eddigi szenvedésem. Csupán zárójelben kérdezem magamtól, hogy mindezen procedúrák akadályoznak a sűrűbb jelentkezésemben?

Elsőként az idei legfrissebb munkám, a Maluka kendő, sál, kinek hogy tetszik.  A facebook-os csoportban láttam meg és szerettem bele. A munka könnyű volt, mert Eszter elkészítette a magyar fordítást. Itt is köszi! A fonal egy Melinda által korábban festett barnás-lilás,   400m/100g superwash merino, fingering weight gyapjacska.



Tündim karácsonyi ajándéka ez a Barka Felhő Havanna színéből készült sapi ezen leírás alapján.

Genziana gyapjú és az Ercsuval első alkalommal közösen vásárolt kid mohair? fonal társítása, végeredmény egy Mie kendő, szintén Tündinek.
Ez a pulcsi a régi motoros olvasóim számára ismerős lehet. Igen-igen, már 1x megkötöttem.  Aztán történt egy kis baleset a pulcsival, és első - hiszti utáni - reakcióm az volt, hogy ez olyan szép minta, ismét el kell követnem. Nagyon bőszen keresgéltem a hozzá való fonalat, csakis szürkében, és ragaszkodtam a leírásban szereplő fonalvastagsághoz, mígnem ráakadtam egy nagyon jó kis fonalra a Reatexnél, ő lenne az, a Nordika. Hanyag módon nem gyűjtögettem a papírjait, a mérlegre meg nem tudom rátenni, de kb. 1 kg fonal van benne. Nagyon szép lett, tökéletesen illik Ágimra. 
Ezen a fotón nem egy nyakbavaló van:o) A pulcsi kötögetése közben gondoltam egyet, és még rendeltem, hogy az Ágim által oly régóta kért lábszárvédő is elkészülhessen (a tavaly megkezdett kissé nagy lett:o(. A pulcsi egyik szép csavarását és a nyújtott rizset alkalmaztam, szerintem nagyon jól mutat. De hogy én ezt mennyire nem szerettem kötni.!Hihetetlen, minden mást elkezdtem, folytattam, csak hogy ezzel ne kelljen foglalkozni. Így utólag érthetetlen, de a lényeg, hogy elkészült.  Ő már nem fért bele a karácsonyi ajándékozósdiba, de még olyan nagyon nem is hiányzott:o)
Még egy karácsonyi ajándék a Lányoknak, pzs-tartó doboz köntösben:o) Ezekből a  a fonalakból, minta innen
Bejegyzésem záróképe a fenyőfánk. Gyönyörű horgolt díszekkel (Kriszta és én), ezüstgömbökkel, és első alkalommal mézes szívekkel. A fotó csak azért, hogy meglegyen:o)

Futamidőm több mint 2 óra, miután a firefoxom nem volt hajlandó a bejegyzésemet közzétenni, kénytelen voltam a chroméban a szöveges részt egyenként átollózni. Remélem, a linkek működni fognak. 

Levontam a következtetést, azt hiszem, többet nem gyűjtögetem a mutogatnivalókat:o)