2009. február 16., hétfő

Papapapám... Laminaria

Végre, valahára, elkészültem!!! Bocsi Lányok, hogy nem vártalak meg Benneteket, de egyéb sürgős kötnivalóim vannak. Ezúton köszönöm Erikának és Anicének a segítséget! Nem gondoltam, hogy eljön ez az idő, már a végét rettenetesen untam. Azért nem bántam meg, hogy belefogtam, és elkészült ez a kis finom csoda. Azért a mintát most elteszem, na nem a kosaram legmélyére, de egyenlőre nem kívánom látni. A kendő méretei: 152x90 cm. Tudtam volna még feszíteni, de nincs akkora szabad helyem. Néhány fotó, melyek vakuval készültek, de nem igazán adják a fonal eredeti színét.














































Talán ez színhűbb, de nagyon sötét a fotó:
















Közben pihentetésképpen elkészültem Baboo tavaszi színkavalkádjával. Méretei: 145x24 cm. Nem igazán hosszú, mert ez a kedvencemmé vált csillagminta elég fonalzabálós. De igazán jó tartást ad a sálnak.
































Készül a tesónak is egy kistesó, illetve a tesó barátnője is igényét fejezte ki egy ilyen kis tavaszi nyakbavalóra. Ez a fonal nem annyira élénk színű, amolyan kis szolid, pasztelesebb. Fél számmal nagyobb tűvel illetve kevesebb szemmel kötöm, mert kettőnek kell kijönni ebből a gurigából.
















És végül: Baboo és én elindítottuk a saját családi cserebere akciónkat. Én kötök Neki kendőt, sálat, ő pedig fűz, horgol nekem karkötőt. Íme legújabb alkotása. Bocsi kislányom, a képet Tőled loptam. Mint mindent, a fotózást is ésszel és jó ízléssel csinálod. Csuda ez a gyerek, képes minden hétvégén 2 x 4,5 órát utazni Szegedről hazáig, csak hogy ilyen és más szépségeket alkothasson. A karkötő közelebbről megszemlélhető itt.




















Szép napsütéses napot Mindenkinek!

14 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Gratulálok, nagyon szép lett! :-)

A színes tavaszi cuccok meg elképesztően jók! :-)

nöné írta...

Köszönöm, Mesterem és Ihletőm!

Timici írta...

szépséges a Laminária:o) miért untad a végén??? és érdekes, hogy Neked a csillag minta lett a kedvenc én meg alig várom hogy vége legyen:(, olyan szorosan kötök, hogy minden csillagnál elidőzök percekig:(((
a sál is szuper és a kezdemény is:o)
lánykádnak pedig gratula a csodaszép karkötőhöz, én is elfogadnám;o)

nöné írta...

Timici! Azért untam, mert a szélmintáknál már marha sok szem várta izgatottan, hogy lekössem. Azért a csillag a kedvenc, mert ott nem kell a papírt nézni. A végén már jojózott a szemem a sok nézéstől, mindig eltévesztettem, hogy hol járok, amíg végre betanultam egy-egy sorban, hogy mi mi után következik. A gratulát pedig köszönöm! Kitartást, a végén a látvány minden "szenvedésért" kárpótol!

Jucus írta...

Hát, ez valami csodaszépség! Gratulálok, nagyon ügyes vagy és gyors is!

Névtelen írta...

Újabb fantasztikus kendő és mellé további sok szépség. Ez igen!

Timici írta...

az biztos, hogy ez az első olyan minta a patentmintán kívül, amit meg tudtam jegyezni:D na jó kis túlzással, de nekem a csipkeminták sehogy sem mennem a fejembe, muszáj néznem a mintaleírást, szóval ilyen értelemben én is szeretem, csak lekötni, brrr
kitartok mindenképp nem akarok felsülni a többiek előtt;o)

nöné írta...

Timici, én nagyon szorítok Neked!

Moncsi írta...

Megkaptam! Köszi! Még készül a csereajándék, és küldöm, amit kell!

nöné írta...

Oké, rendben. A posta most nagyon gyors volt, ez hihetetlen. Örülök neki!

Mariska írta...

Csodaszép a kendőd, megérte a fáradságot, a sál is nagyon tetszik.

nöné írta...

Köszönöm Mariska!

bucilla írta...

Nagyon vidámak lesznek a tavaszi sálak! A lamináriád csodás, de meg tudom érteni az érzéseidet iránta, én sem szeretnék mostanában még egyet megkötni...nem tudtam ráérezni a minta ritmusára:( Pedig nagyon tetszik!

nöné írta...

Pontosan ezt érzem én is, amit Te! Akkor borítékoljuk a következő szezonra!