2009. február 10., kedd

Újabb szerelem

Tegnap mozgalmas napom volt, Debrecenben jártam ügyintézni. Ha már ott jártam, nem szalaszthattam el annak a kézimunkaboltnak a megtekintését, amit Moncsi barátnőm ajánlott, mégpedit őket. Hát, megállapítottam, hogy a készlet picit megkopott, különösen a gyapjútartalmú fonalak tekintetében. A net-en sokféle fonal van, sok-sok színben, a valóságban készleten nincs, megrendelésre érkezik. Így nem tudtam pótolni a Gailnál megfogyatkozott fonalamat, valószínű, hogy nem lesz elég egy újabbra, hacsak nem kötöm hozzá a kb. 3 éve megkezdett kötöményemet bontás után. Már a bontás megtörtént, hadd simuljon a szentem. De azért nem jöttem haza üres kézzel, a Pittsburgh-ból vettem másszínűt, szép bordót. Ebből elhoztam a készletet, 50 dkg volt. Nem bírtam ki, hogy ne kezdjek bele az újabb szerelmem megvalósításába, a Shetland Triangle kötésébe. Borzasztó, hogy mostanában milyen kicsapongó vagyok, állandóan szerelembe esem és hűtlenkedek. Mindig valami újra vágyom, így aztán gyűlnek-gyűlnek a megkezdett munkák. Végül is nem baj, legalább változatos az életem. Mikor melyikhez van kedvem. Visszatérve az ST-hez, nagyon szép ez a minta, és könnyű. Hálás köszönet érte Áginak. Íme:




Délután pedig apróságok kötésébe kezdtem, az útrakelő Gail, hogy ne unatkozzon, kapott utitársul 2 majonez-féle nyuszikát, és egy eprecskét, őket:




A vékonyka színes fonalak egyikéből szintén ST kendő készül, terveim szerint magamnak.




Ja, persze nem bírtam magammal, és elkezdtem a Laminariát is, csak azt elfelejtettem lefotózni, majd ha már többet haladtam vele, mutatom. Egyenlőre ennyi.
Jaj, majdnem elfelejtettem egy fontosat, ma felvettem telefonon a kapcsolatot Rikkerékkel, rendeltem kétféle gyapjút, az egyik hamarosan megérkezik, a másik március vége felé - egyrészt sajnos, másrészt pedig nem baj - ha így folytatja az idő, a poncsó viselése úgyis várat még magára.

9 megjegyzés:

Jucus írta...

Annyira édi az a két nyuszika!
A kendő pedig...nyááámi! Nehéz egy ilyet megkötni? Annyira szépséges, hogy már én is kedvet kapok:o)
Ezt a szép pirosasat hányas tűvel kötöd?

Moncsi írta...

Az elsőt visszavontam, azért lehet, hogy nem található.disto

nöné írta...

Egyáltalán nem nehéz, 6 és 1/2-el kötöm. A fonal elméletileg ugyanaz, mint a Gailé, de valahogy ez vastagabbnak tűnik.
Rajta hát, vágj bele, a minta egyszerű. Ha bármiben tudok, szívesen segítek.

ercsu27 írta...

Te aztán nem aprózod el! :-)

Nagyon klasszakat kötöttél! :-)

nöné írta...

Köszi Erika!

Anice kötős blogja írta...

Ez az! Nagyon belehúztál és szuper fotókat raktál fel! Mindegyik tetszik...

nöné írta...

Köszönöm Anice!

Jucus írta...

Köszi a válaszod!

Timici írta...

nagyon szépeket tettél fel:o)
könnyű szerelembe esni, mikor olyan szép kendőket tesznek fel a lányok hol az egyik, hol a masik blogban;o)