2009. május 3., vasárnap

Anyák napja és egyebek

Kreatív Nagylányom most sem bírt magával, és ezekkel a szépségekkel örvendeztetett meg engem Anyák napja alkalmából. Tündikém most nem volt alkotói hangulatban, így egy Danielle Steel könyvvel lepett meg. Most már nagyon-nagyon időszerű lenne végre, hogy olvassak is, mert csak gyűlnek-gyűlnek az olvasnivalók.


















Megint csapongó kedvemben vagyok, most a horgolásba szerelmesedtem bele. Ágikám megkért, hogy horgoljak néhány virágot, hogy kitűzőt készíthessen belőlük. Elővettem az akril fonalkészletemet, és számomra kissé szokatlan színösszeállításban ezek a virágok készültek:







A gyapjaim között is nézelődtem, és a két sárga kombinációjával is készült egy kis virág, amit a narancsos "sivatagi csodára" tűzve - mint sáltű - egyből beindult a fantáziám. A két Patons kendőnkből maradt ki egy kevéske fonal, és rögtön azokból is virágokat gyártottam. Így most már nem csak Kricsár-féle sáltűnk, hanem Nöné-féle virágtűnk is van a kendőkhöz.


























Ezeket a nagyi-négyzeteket még nem tudom, hogy mire fogom használni, még gyártok néhányat, és majd kitalálom. Jó készíteni őket, olyan kis egyszerűek. Egyébként az tetszik nagyon a horgolásban, hogy nem kell annyira számolgatni, figyelni a mintáknál - legalábbis ezeknél a projekteknél - bármikor letehetem, tudom utána folytatni mindenféle gondolkodás nélkül.















Nem olyan rég Éva a blogjában közzétett egy horgolt kendőmintát, ami rögtön megtetszett, és a fantáziám megint beindult. A nagyon színes vékonyka fonalkáim erre a kendőre tökéletesek lesznek, így rögtön el is kezdtem az egyikből.















Elég sűrű a minta, a fonal is vészesen fogy, ezért az utolsó színes gurigából egy vastagabb tűvel kezdtem kísérletezni , ez az eredmény. Nekem tetszik, és bármennyire fájlalom, le fogom bontani a zöldes-feketét, és szintén ezzel a vastag tűvel fog elkészülni egy-egy vékony nyakba-vállra való kendőcske.















A kötéshez sem lettem teljesen hűtlen, lassacskán kötögetek minden megkezdett munkámat, egyszer csak a végére érek mindegyiknek. Numero 1. viszont ez a csipkeponcsó, amit néhány napja kezdtem el. Remélem, ennek a méretei már jók lesznek, és nem járok úgy, mint az entrelac-poncsóval. Akarok végre a világoskék farmereimhez hűvös nyári napokra egy kék színű poncsót.














10 megjegyzés:

szazu írta...

Nagyon jók a színes fonalak, de ami még jobban tetszik, az a kék poncsó mintája!! Biztosan nagyon szép lesz!

Névtelen írta...

Jujj, annak a zoldes-fekete horgolàsosnak nagyon jò a szine ès a fonala! Szombaton a piacon làttam hasonlòt, tiszta pamutot, de hàl istennek idoben magamhoz tèrtem ès nem vettem belole. (En is ùgy jàrok az utcàn, mint a Jucuu blogjàn az egyszeri asszony, hogy mantràzom: Nem szabad fonalat vennem, nem szabad fonalat vennem...) A viràg csudaklassz a kendon, a poncsò pedig gyonyoru lesz!
Erdekes, most vettem èszre, hogy felul a szàmlàlòd kovetkezo vasàrnapra jeloli az Anyàk napjàt, itt is csak vasàrnap lesz majd, mindig egy hèttel kèsobb szokott lenni, mint otthon.

Névtelen írta...

Gondoltam, hogy megint ennyi mindenen dolgozol, de jó!
Nagyon jól néz ki a virág a kendőn és már alig várom, hogy a horgolt kendőt készen lássam. A csipke poncsó is ígéretes és igen, legyél "önző" és legyen neked egy sajátod. Jópofa, hogy egyik lányod mérhetetlenül kreatív, másiknak nincs hozzá kedve. De ez így jó, nem lehet mindenki ilyen szöszmötölős típus. Biztosra veszem, hogy Tündid másban tűnik ki.

Melinda írta...

A virágok nagyon-nagyon tetszenek! És az a kék poncsó...!!! Gyönyörű a mintája és a színe is! És egyáltalán: tök jó, hogy most egy kicsit horgolgatsz. Én is így szoktam: egyszer ezt csinálom inkább, egyszer azt. Még jó, hogy ennyi fajta kézimunka van!;DDD

nöné írta...

Köszi, Lányok!
Szazu: a blokkolt mintadarab nagyon szépet ígér.

Katica: irigyellek, hogy tudsz nemet mondani, megálljt parancsolni magadnak. Én biztos bespájzoltam volna belőle. Már jár az agyam valami jó kis újfajta fonalom már megint:o)

Ági: tudod, mindig sokat markolok, aztán ... Bár apródonként halad minden. Igen, Tündikém inkább a számítástechnikával van nagy szerelemben. Nem rossz az ilyen oldalú ember sem a házban.

Melinda: most ez a nagy szerelem. Most éppen próbálgatom a Gabella-féle horgolt poncsó virágocskáit. Már egy megvan, még arra kell rájönnöm, hogy hogyan kell összedolgozni majd a többit:o) De nem nyugszom, igyekszem mindenre egyedül rájönni.

Naomi írta...

Nagyon szépséges minden!!! A horgolt virágaidtól teljesen elaléltam...nagyon tetszenek! :o)

Köszönöm a horgolós videót! Újat mutattál és nagyon megleptél vele! Ezer köszönet!!!

Csilla böködéje írta...

Szia Nöné! Új szerelem a horgolás és lelkesen tanulom. Szeretnék kérdezni ha lehet. A kis sálnál(vagy inkább kendőnél) a 4. sor után csak simán kell horgolni? Vagy ott is szaporítottál? Próbáltam a kép alapján meghatározni, de bizonytalan vagyok.
Köszönöm. Csilla
ui. szép a blogod:-)

nöné írta...

Csilla: bocsi, most jöttem haza a horgászósból:o)
Végig a kendő folyamán csak azokban a szemekben kell szaporítani, amelyekkel az elején is indul a dolog.
Eleinte, mint aki szintén kezdő a horgolásban, nekem sem volt tiszta, hogy akkor most mely sorokat ismételjük. De aztán addig-addig nézegettem a net-en a képeket, mígnem találtam olyat, ahol viszonylag jól látható a horlolás alakulása. Tehát az 4. sortól csak azokban öltünk duplán, amik az előző sorokban is duplák. Így, amikor nagyobbacska már a kendő, szépen látszik, hogy hogyan is alakul ki ez a félköröcske.

Köszi a blogom dícséretét! És szeretettel üdvözöllek nálam. Megyek én is Hozzád!

Csilla böködéje írta...

Köszönöm szépen. Akkor már értem, hogy miért kezdett egy karácsonyfatalp takaróhoz hasonlítani a művem:-) le is bontottam, de így újra kezdem.

Timici írta...

Gyöngyi, tudnál nekem segítséget adni a nagyinégyzetekhez??? olyan mintát találtam ahol soronként kell szín váltani, de olyat nem amit egy színből folyamatosan lehetne kötni:( pedig nekem ilyen kellene a fonalamhoz:S
köszi előre is:o)puszi