2009. május 10., vasárnap

Mai szerzeményeim:o))...





amikben az a csodálatos, hogy a Férjem nélkül nem lennének ma itt előttem. Ugyanis ma Férjurammal édes kettesben horgászkiállítást nézegetni és vásározni voltunk. Tegnap és ma volt a szokásos Mihály-napi tavaszi nagyvásár Debrecenben. A Kézművesek Utcájában kezdtünk, mert a Párocskám különleges, általa eddig még nem használatos dolgokat készült vásárolni, mint pl. péklapát (készül a kemencénk az udvaron), karikás ostor (jövő hónapban kisebb fajta verseny lesz a szomszédos városban egyéb más magyaros tevékenységekkel együtt), frankó bicska és bicskatartó. A soron bolyongva egyszer csak megszólal: "Nézd Anya, ott meg árulnak valami fonalat!" Na, nekem sem kellett több, azonnal ott teremtem az árusnál. Egy kedves idős úr épp fonalat sodort a rokkán, nagyon érdekes volt látnom. Aztán szóba elegyedtünk, jól elbeszélgettünk, és fél kg, kissé "szennyes", de finom piha merinóval távoztam, és a bukszám egy ezressel lett vékonyabb (a fotón a jobb felső). De közben, mivel neki nem volt mérlege, elmentünk egy másik sátorhoz a fonalat lemérni, ahol SZINTÉN gyapjakat is árultak. Na, nekem sem kellett több, fél kg fonallal a szatyromban mentem vissza a másikhoz. Ott voltak helyes kis gombócban szép színes fonalkák, de nagyon vastagok és nagyon szúrósak voltak, így azokból nem került a szatyorkámba. De volt egy nagy-nagy guriga vékonyka fonalacska, igaz, hogy nem merino, de szépséges, ő a szatyorkámban landolt 2.500 Ft ellenében. Aztán itt is jól elbeszélgettem, és végül szóra került a merino is, így az is előkerült a sátor hátuljából, és szintén fél kg boldog tulajdonosa lettem 1.650 Ft-ért. Az egészben az a legszebb, hogy Rikkeréknél rendelésem van 1 kg natúr merinora:o) Persze, kárba semmi nem fog veszni, tervem százezer, amiben szerepel natur kendő, illetve én is ki szeretném próbálni a festést.
De ez a még a jövő zenéje. Míg én itt írogatok, két Leánykám itt tátja a "haját", és kérdezgetik: "Anya, mikor lesz kész a tavaszi sálam (ami már szerintem őszi)? Mikor fejezed be a zoknikat?"
Szerencsére hirtelenjében más nem jutott az eszükbe:o)
Most befejezem, mert ázik az egyik merino, ugyanis ő elég büdöske, így nem szívesen vágom bele a tű(i)met.

13 megjegyzés:

Monika írta...

Ó,ez bizony szép nap volt és olyan kedvesen írtad le,nagyon jó volt olvasni!!!
Hát tervem az nekem is van százezer!:)

Anice kötős blogja írta...

Azannyát! Micsoda mázlista, többszörösen is!
A lánykáidnak, bizony, szintén meg lehetne tanulni kötni...meg az enyémnek is, ugye.

nöné írta...

Köszönöm, Mammka! Elég kuszán fejeztem be a mondandómat, azért az még illik a végére, hogy kellemesen elfáradva érkeztünk haza, és sajnáltuk, hogy a Leánykáink nem tartottak velünk. De így lassacskán öregedve hozzá kell szoknunk, hogy egyre többször édes kettecskén járunk el itthonról.

Anice: teljesen igazad van. Baboo néha-néha tesz némi kísérletet a kötésre, de munkadarabján egyre csak fogynak a szemek, és amolyan "ökörpisi" szél keletkezik. Majd egyszer hátha összejön Neki!

Naomi írta...

Örülök, hogy szép napotok volt a Párocskáddal! :o)
A fonalak is nagyon szépek...

Moncsi írta...

Gratula a kincsekhez! Ha engem Apa egyszer elvinne egy ilyen helyre, ott is hagyna...:)) Karikás ostor az van nekünk is, mostanság azzal riogatják a verebeket a kertben, bár elég lenne, ha napjában többször kimennék én.../ sárkánytól csak jobban félnének :)) /Rendelésem nekem is van, de fenyítésem is, hogy nem kéne már több fonalhalom idehaza. Ja, most lettem kész egy Gail-lel. Majd mutizom.

Névtelen írta...

Pont a baràtnom levelèt olvastam, aki azt irta, hogy mi volt a Mihàly napi vàsàron a Kèzmuvesek utcàjàban, aztàn kinyitottam a blogomat, ès tèged olvastalak, hogy mi volt a Mihàly napi vàsàron a Kèzmuvesek utcàjàban. :-)
Egyèbkènt èn is mindig ott kezdtem a kört.
Nagyon èrdekes lehetett a rokkàs bàcsi, ès tök jò fonalakat vettèl, ès ezekbol ki fog telni nagyon sok minden. A fonalfestèst lècci majd rèszletesen, mert kivàncsi vagyok rà!

Névtelen írta...

Szuper szerzemények!!! Kézművesek utcája a Mihály-napin? Az már biztos, hogy ezer éve nem voltam. Pedig ahogy a példa mutatja, ott kincsekre lehet lelni!

nöné írta...

Ágikám, új arculathoz új név? Először nem tudtam, ki az a "mágnes", de a beírásod már gyanút keltett bennem:o))) Tetszik!

Melinda írta...

Használd egészséggel a szuper szerzeményeket!!!:)))

hortenzita írta...

Remélem jól sikerül a festésed, mert akkor esetleg én is belevágnék egy jó példa láttán...

Névtelen írta...

Igen, én vagyok az új név mögött. Gondoltam, ha már fogyókúra, jó lenne leszokni a majonézről. :) Nekem azért nem lesz egyszerű...:))

Timici írta...

szuper szerzemények, várom milyen csodákat alkotsz velük;o)
és gyönyörű a kék poncsókezdeményed is:o)
az entrelacot pedig nagyon sajnálom, hogy így alakult...
a komódod a sok fonallal igazán csábító:o)

nöné írta...

De jó, megjelent a kis "lopakodó"!
Köszönöm a kedves szavaidat! Hiányzol már NAGYON!!!