2009. július 28., kedd

Újabb poncsó...

rohamtempóban, 4 délután-este-éjszaka. És ismét kék, mert már úgy belejöttem. A fiókomban icipicit felszabadult a hely, sikerült e fonal készletét 1 gombócra csökkentenem:o)

Rém egyszerű, fejből szinte odanézés nélkül köthető minta, mindezek ellenére mutatós. Fonal: tolnai 9-es, tűméret: 5,5-es.
Újítottam a téglalapok egymáshoz rögzítésén. Én eddig szinte minden darabomat horgolással rögzítettem egymáshoz, de a végeredmény nem igazán mutatós. Varrni nem szeretem, nekem az sem tetszik. Mindig is izgatott a szemöltés tudománya, hát... most fogtam a kis darabjaimat, beültem a számítógép elé egy merkelőtű társaságában, elindítottam a videot, és uccu neki, a végeredmény elég mutatós lett. Mivel a darabjaim végét a kötés befejeztével leláncoltam, ezért kitaláltam, hogy felszedem tűre, mintha kötnék tovább, és így alkalmaztam a szemöltés technikáját. Néhány nap múlva jobban is fogom tudni szemléltetni a különbséget, mert Babookám batman-ujjú blúzocskáján a vállvarrást vissza fogom bontani, és ezzel a módszerrel fogom összedolgozni.
















Tegnap este blokkolás utáni állapot



















Ma reggel a csilláron lógatva



14 megjegyzés:

Kriszta írta...

Meseszép lett ez a poncsó :)

Naomi írta...

Újabb gyönyörűséget alkottál!!! Villám tempóval!!! Fantasztikusan ügyes vagy! :o)

Melinda írta...

Csudálatosságos!!! És eszméletlen a tempód!;))

Timici írta...

jajj de nagyon szép lett ez is!!! gratulálok a tempóhoz, kíváncsian várom az okítást szemöltés ügyben, csak tudnám milyen az a merkelőtű és vajon van nekem olyanom:S

bucilla írta...

Hihetetlen tempóban kötsz! Nagyon szép ez a poncsó, gratulálok!
Én nem tudom, hogy mikor örülök jobban, ha fonalat veszek, vagy ha végre elfogy:))) talán az utóbbi, mert akkor vehetek újabb adagot;)

nöné írta...

Köszönöm szépen Kislányok!

Timikém: merkelőtűd biztos van, tudod, nagy a lika, hogy beleférjen a fonal, és jó tompa a vége, hogy ne szúrkálja össze pici ujjainkat:o) Hogy igazából mire kell használni, nem tudom, de én pl. most erre próbáltam.

Bucilla: én is várnám már, hogy csökkenjen a fonalaim mennyisége, mert annyi szépséget szeretnék újra venni, de most STOP táblát kaptam Babookámtól:o)

A tempómat illetően most hoztam a téli formámat, van is lelkiismeretfurdalásom rendesen, mert a kerti munkára nem igazán fűlik a fogam, a lakásban is van mire nézni. Tehát most visszafogom magam.

Anice kötős blogja írta...

Alig férek a géphez drága csemetéim miatt, de az elsők között biztos hogy idelesek, mert nagyon megéri. Most is csuda klassz dolgot alkottál!

Lvica írta...

Gyönyörű lett! S nagyon gyors vagy!:)
A tolnai fonalakhoz van vhol színtábla? Elkérhetem? Eddig mindig úgy rendeltem, hogy Erika írta a blogján, milyen készült, én pedig lecsaptam a lehetőségre...:))

Köszi előre is! Vica

nöné írta...

Anice, nagyon drága vagy!

Lvica: Babookám eldobta a borítékot, amiben az újságokat küldted, de ha adsz mélben egy címet, én elpostázom Neked az alap színskálájukat, nekem ugyanis kettő van:o)
Azokon túl, ami nincs rajta, de én rendeltem már, küldök Neked picinyke darabkát, ha így megfelel.

Névtelen írta...

Tyuha, ez is igen jò lett. Es teljesen elàjultam a gyorsasàgon, ès a kitartàsodon. Ilyen gyorsan csak Hermione kotott a Harry Potterben a hàzimanòknak sapkàkat, de persze o varàzslatot is hasznàlt hozzà. :-)
Vagy te is...?

nöné írta...

Katica, aranyos vagy, jó a hasonlat. Nem, én nem használtam varázslatot, csak beleadtam apait-anyait:o)

Kati írta...

Szépséges lett:), mint mindig:)!!!
A tempó pedig, tényleg gyors;) Ha belefeledkezem, nálam is áll minden a lakásban (pl hegyekben a mosogatnivaló), ilyenkor "jó", hogy nincs kertem...

Unknown írta...

Szépséges az újabb poncsód is!
Nagyon jó a videó amit beraktál,kifogom próbálni!

Panti írta...

Eszméletlen gyors vagy, s csuda szép lett a poncsód!