2009. november 9., hétfő

Apróságok

Készítettem már magamnak is egy ilyen kis mamuszkát, hogy a fürdés utáni böködéskor ne fázzanak a lábaim. Nem csiliviliztem ki, nincs még neki bogyeszos gombocskája és pántlikája, de lehet, nem is lesz. Nagyon hamar elkészült, míg a másodikat horgoltam, az első már melegítette a lábikómat:o) Kicsit módosítottam a leíráson, kezdéskor nem körré formálom a láncszemeket, hanem 5-6 láncszem horgolása után a láncszemsor mindkét oldalán rövidpálcákat készítek, így vízszintes lesz az ujjrészeknél. Nekem így jobban tetszik:o) Lidis fonal kettős szála, szegélye tolnai merino kettős szála, 5-ös horgolótű. Tényleg jó meleg, hát még ha meg is nemezelődik a használat, illetve a mosás során. Baboo-é már sarokrészen csak úgy, magától filcesedik.

Közben elkészült egy újabb Nina-kendő, ez is nagyon tetszik. Ebből a színből van most egy megkezdett a tűimen, illetve még magamnak is szeretnék egyet a téli kabátkámhoz:o) Remélem, addigra totálisan nem unom meg. De tényleg jó kötni, mert nem kell ész és különösebb odafigyelés hozzá.
Már nagyon készülődök a karácsonyra nem csupán az apróságok készítésével, hanem előástam a karácsonyi mézes kiszúró formáimat is. Igaz, még nem sütin gyakoroltam velük, csupán birsalma sajtot készítettem. Olyan szépek, hát még milyen finomak:o)

10 megjegyzés:

Macus írta...

Ez a kendő egyre jobban tetszik. ha végre összeszedném a bátorságomat, esetleg nekifognék én is. De ma máshoz kell a bátorság, a fogorvoshoz. Brrr!
Az előbbi miatt a birsalmasajtból kiszúrt figurák most tiltott gyümölcs nekem, pedig nagyon ínycsiklandóak.
Macus

Névtelen írta...

Klassz a mamuszka , a kendőről nem is beszélve ! Jó lenne egyszer valamikor kötni egy ilyet.Én csak a kötés alapjait (sima, fordított szem,szaporítás, fogyasztás )ismerem.Szerinted ezzel a minimális tudással lehetne kendőt kötni vagy óriási gyakorlat szükségeltetik hozzá?
Birsalmasajtot gyerekkoromban ettem utoljára....!!! hmmm..:)))

nöné írta...

Macus: fogoros én is brrr.... szorítok Neked!

Manka: a Te tudásod ehhez a kendőhöz még több is, mint ami kell:o)Úgyhogy rajta hát...de csináld a fontosabbjaidat, ezzel ráérsz még...:o)))

Kriszta írta...

Nagyon klassz lett a mamuszkád :) És igazad volt, mindannyian teszünk kicsit hozzá, vagy épp elveszünk belőle, de ettől lett most Nönés :) A kendő csudaklassz, imádom a színeit!!! A birsalmasajtról nem tudok nyilatkozni, nekem még nem volt szerencsém kóstolni :), de a kép alapján csak fini lehet :)

Bernadette írta...

Ez is nagyon klassz lett. Nem tennéd közkinccsé a fordítását valahogyan? Nem bírom azt a nyelvet, amin az eredeti leírás készült. Mármint nem bírok német nyelvtudással.

Névtelen írta...

Jò a mamuszod, de nem fàzik a làbad teteje? Màrmint ott felul, ahol nem takarja. Egyèbkènt csuda csini lett.
Pont most olvastam a birsalmasajt receptjèt, ès màr csak birsalmàt kène valahonnan beszerezni. A cèklàt is kèt hètig kajtattam, aztàn persze èn ettem meg az egèszet.
Jò ez a Nina kendo, tènyleg feltehetnèd a leiràsàt, ha nem tùl maceràs neked.

Névtelen írta...

Hát tényleg nem mostanában szeretnék kendőt kötni.... :) de!!!.. azért én is csatlakozom az előttem szólókhoz a leírás ügyében...

olyan vagyok mint a hörcsög:szeretek bespájzolni....hátha egyszer mégis nekikezdek... :))

Timici írta...

szuper a kendő ebben a színben is;o) mamuszhoz gratula, nagyon csini!:o)

bucilla írta...

Köszönöm a leírást, nemsokára talán én is kötök egyet!
A mamusz cuki, a birssajt pedig nyálcsorgató:)

Névtelen írta...

Szokás szerint találok nézegetnivalót bőven, hozzád mindig érdemes betérni. Puszi! Ági