2009. november 16., hétfő

Elkészült végre...

Kriszta barátnőnk pulcsija! Megszenvedtem vele elég takarosan. A végeredmény, hát... lehetett volna jobb is. Itt most kicsit beképzeltnek tűnhetek, de a kiviteléz nagyon klassz lett, és életemben először görcsösen ragaszkodtam a leíráshoz. Illetve két helyen eltértem, bár tettem volna ezt többször is! 50 cm hosszúságot írtak, én azt nagyon rövidelltem, de már akkor megtörtént az eleje kettéválasztása. Gyors telefon, legyen inkább 60 cm, 58 lett végül, így is elég mély a dekoltázs. A nyakára 11 cm-es passzét írt, én majd 14 cm-eset kötöttem, éjszaka már majd megvakultam, de bőszen kötöttem, hogy ma Baboo tudja magával vinni. Két méret volt megadva, 38-40-es ill. 42-44-es. Miután az ifjú hölgy karcsú, nyilván az első méretet kötöttem. Így utólag látva a végeredményt, lazán elbírta volna a 10-12 szemmel többet is mind az eleje, mind a háta. 45 dkg fonal ment bele, a maradék hármat visszaküldöm, a boltban ígérték neki, hogy visszaveszik. Csak remélni tudom, hogy tetszeni fog, és nem a szekrény mélyének készült. Ahhoz elég drága mulatság lenne, a fonal gombóca 600 Ft volt, az én munkámról már nem is beszélek, de elmolyoltam vele majd 3 hétig kisebb-nagyobb megszakításokkal.
Mindenesetre egy tanulságot levontam, pulcsit bérkötésbe nem hiszem, hogy vállalok egyhamar, főleg így, hogy a tulaj 240 km-re lakik tőlem.


A hátulja végül így néz ki, bogyesz nélkül, de az eredeti mintát hellyel-közzel követve.

Más: Minden egyes reggel, amikor a blogomat megnyitom, elszörnyülködök, hogy egyre kevesebb nap van karácsonyig:o(( Még szinte semmilyen családi ajándékot nem készítettem. Van néhány megkezdettem, ide-oda kapkodok, a szabadidőm is igen-igen változó, kezem elég sokat fájdogál (a szívem még jobban), szóval kezdek bepánikolni. Igaz, most egy teher lement rólam, megpróbálok most már csak a Családomra koncentrálni.
Húzzunk bele Lánykák!

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon klassz a pulcsi és micsoda munka van benne!!!Remélem tetszik majd a barátnőnek! Te meg vigyázz magadra, ne idegeskedj és pihentesd a kezed egy kicsit, ha szükséges.

és kukkants át hozzám, van ott valami Neked.

Macus írta...

Szerintem is klassza pulcsi. Ügyes vagy!
A karácsonyi ajándékok készítése... én is elmaradtam nagyon. Viki takaróját csak össze kell állítani, de hogy a többivel mi lesz? kezdek kétségbeesni. Azért igyekszem majd összekapni magam én is.
macus

Abile írta...

Megérte az a rengeteg belefektetett munka, mert nagyon-nagyon szép lett!

Naomi írta...

Gyönyörűséges lett!...Fantasztikus vagy!...bár nekem nagyon nem színem a kék, de ez kifejezetten tetszik!!! :o)

A Szenteste pedig engem is egyre inkább aggaszt! Illetve nem a Szenteste mert azt imádom, és várom minden évben, hanem a hátralevő néhány hét!
Egy cipőben járunk, drága Nöné! Ötletem ezer, időm egyre kevesebb! ...de ha belegondolsz ez tavaly, és tavaly előtt, és azelőtt is így volt, és így is marad valószínűleg! ...Ennek ellenére mindig csodálatos volt a karácsonyunk, és boldogságot látthatunk szeretteink szemeiben, igaz? Úgyhogy fel a fejjel! Ha pedig úgy érzed fáj a kezed pihenj egy kicsit! Hidd el egy nap kihagyás után szárnyalni fogsz!!! :o)

Millió puszit küldök!

Noémi

Melinda írta...

Nekem nagyon tetszik a pulcsi, komolyan! Nagyon szép lett és biztosan jól fog állni a tulajdonosának (ha van lehetőség rá, mutass majd képeket, légy szíves!).

Karácsony közeledte... jaj, ne is mondd....:(

Anice kötős blogja írta...

A pulcsit szerintem is megérte megkötnöd, mert nekem is nagyon tetszik.
Ha a mérete adott, akkor egy fiatal lánynál talán nem lesz vele gond.

Én nem tudom, hogy sk ajándékaim lesznek-e. Olyan sokáig gondolkodom mindig, hogy kifutok az időből, de neked sikerülni fog.

Kényeztesd a kezeidet!

Csilla írta...

szerintem is jó lett a pulcsi, ügyes vagy. a karácsony engem is sztesszel, már ezzel is álmodom, de komolyan. alig haladok valamit, peddig éjjel-nappal kötök és varrok, már elkészült 2 férfi sál, egy harmadik 3/4 részben van kész, egy lányka mellény is kb 80%-on, áll de még kismillió a tervem, és feszt a naptárat lesem.

Névtelen írta...

Szuper a pulcsi, remèlem a gazdàja is igy gondolja. Ugyes vagy!
En istenigazàbòl pulcsikoto vagyok, mindig is azt szerettem, de most annyira ràkaptam a kendokre... te vittèl bele a kisèrtèsbe! Most èn is visszaàllok egy kicsit a pulcsikra, nem lehet mindig kendozkodni.
A karàcsony... èn ùgy oldottam meg, hogy a lazàbb csalàdtagjaimmal kozoltem, hogy lehet, hogy januàrban fogjàk megkapni az ajàndèkot. :-)

Kriszta írta...

Soha nem egyszerű megrendelésre kötögetni, de ez a pulcsi nagyon jól sikerült, nem hiszem, hogy gond lenne vele a gazdájánál :)

Kangamama írta...

Szívemből szőltál Nöné a karácsonnyal kapcsolatban. Be vagyok én is pánikolva! Bele kell húzni!!!

Karina írta...

Kedves Nöné! A pulcsi nagyon szép lett, profi vagy, nemhiába! A karácsonyi visszaszámlálót pedig szerintem tedd a blog aljára, így csak akkor látod meg, mikor már elolvastad a sok bíztató és dícsérő hozzászólást! Ne stresszeld magad, biztos minden sikerül majd, amit eltervezel!

nöné írta...

Köszönöm szépen a kedves szavakat, nagyon aranyosak vagytok! Már csak ezért is jó blogolni, mert Tőletek mindig erőt nyer az ember!

Ágim késő este telefonált, átadta a pulcsit Krisztának, és jó a méret, valamint nagyon-nagyon tetszik neki. Késő délután az egyetemen fel is vette, és abban volt. Bevallom, izgultam nagyon, hogy mit fog hozzá szólni.

bucilla írta...

Nagyon szép lett a pulcsi, én sosem lennék képes rá.... mindig félbe hagyom őket:( ...Gratulálok!

nöné írta...

Köszönöm, Betti!

Bernadette írta...

Nagyon csini lett. És egy fiatal lánynak igenis kell a dekoltázs.

Névtelen írta...

Szerintem is csini lett a pulcsi, tetszik, hogy tökéletesen méretreszabott és persze a kivitelezése meg a mintája is nagyon szép lett.