2009. november 26., csütörtök

Nem vesztem el...

csak lassan már én is a lakásunkban uralkodó fonalhegyek martalékává válok:o)

Először is: kedves díjat kaptam ismét, most Csipcsillától. Nagyon köszönöm! Már lassan megismertek, így mondanom sem kell, hogy most sem nevezek meg külön-külön emberkéket, adom tovább Mindenkinek, akiket olvasok, pl. csalfaszemű és leendő hódító minipasikat, édes kis tündérkéket mutogató, csodás ajándékötletekkel meglepő, technikai dolgokat videón - megtanulhatón - mutogató, rendíthetetlen fonalfestegető és fonó Blogbarátnéimnak. Hú, ez a mondat nem semmi lett! Na, szóval a lényeg, Mindenkinek, aki alkot és alkotásait megosztja velünk. Azt hiszem, ezt most nem ragozom tovább:o)


Új dolgokat most nem tudok mutogatni, nem publikus egyik sem. Dolgozok rendületlenül az ajándékokon, bár van még olyan családtagom, akit fogalmam sincs, mivel ajándékozom meg. Szerintem egy Nina-kendő tulajdonosa lesz.

Egy ötlet horgolóknak, még akár Mikulásig is elkészülhet, de Karácsonyra mindenképp. Egy nagyon kedves Blogbarátném számára készült ez a mamuszka innen, a végmunkálatokat Rá bízom, szemecskéket fog varázsolni a pofira. Lehet, hogy a végterméknek köze nincs az eredeti leíráshoz, hisz tudjátok, angol, és én nem vagyok barátságban vele. Csak úgy mentem a magam feje után, és ez lett belőle.



És végezetül néhány régi dolgom került lencsevégre, hogy megmutassam Nektek, tényleg kötögettem 20-25 évvel ezelőtt is.

Ezt azért tettem fel, hogy lássátok, 20 évvel ezelőtt is divat volt a melírozott fonal.

Ezt meg azért, mert gyapjúból van. Erről el is feledkeztem, hogy fogdostam én már Rikkerék előtt is gyapjút. Ez történetesen Bulgáriából származik, még a megboldogult szocializmusban nem igazán volt sok minden náluk, de gyapjú... na az garmadával volt. És ezt is egy férfiembernek, történetesen Apukámnak köszönhetem. Ő vette észre egy árusnál a piacon, és mint mindig, kívánságom számára parancs volt:o) Szegénykém, mostmár 8 éve odafönt nézelődik nekem a gyapjak között.

Jaj, ezt meg nagyon imádtam nézegetni, hordani, kötni már kevésbé:o) Nagyon mutatós kis darab lett, egyike volt a legbonyolultabb kötöményeimnek.



Lenne még bőven mutogatni való, de mára ennyi is elég, azt hiszem.
Lassan-lassan véghajrá, húzzunk bele!

11 megjegyzés:

Kriszta írta...

Wow, nagyon aranyos a mamusz :))) És a pulcsik is klasszak :)

Melinda írta...

Szuper lett a mamusz!:)))) Imádom!

Hihi, érdekes, hogy mutatod a rég készülteket (helyesek!).:) Pont tegnap jutott eszembe, hogy mutatok egy-két retró holmit (ha már akkora a csönd nálam), de aztán úgy döntöttem, hogy senkit nem riogatok az ezeréves pulcsijaimmal... Nem azért, mert nem lettek jók, hanem mert elég viseletesek már.:D

No, de a lényeg, hogy nem vesztél el! Már aggódtam!:x:x:x

Névtelen írta...

Nagyon aranyos a Mikulàs-mamusz. Ha kiteszitek majd az ablakba, rak bele a Mikulàs csomagot?
Ilyen pulòvereim nekem is sok van, hàlistennek Anyukàm raktàrozza oket, nàlam nincs hely.

Névtelen írta...

Gratulálok a díjhoz! Tényleg szeretünk Nálad lenni.... :D

Tündéri a mamuszka !

Jó volt nézegetni a régi alkotásaidat.Neked aztán van pár év kötős gyakorlatod!!

Moncsi írta...

Gyöngyi! Hogy lehet, hogy sosem találkozunk össze, pedig én is a "fonalhegyvidéken"lakom?! Amúgy tényleg öröm olvasni a körmondataidat, csak csatlakozni tudok a többiekhez: Gratula! Azért nem véletlen, hogy ilyen "tűakrobata" vagy, Te sem ma kezdted. :) (a csalfa szemű pasit magamra vettem, éppen lázas)

nöné írta...

Moncsikám: többek között Rád és Bazsikádra is gondoltam. Jobbulást kívánok, az én ifjabbikam is táppénzen van.

Kislányok, köszönöm szépen!

Unknown írta...

Nagyon jó ám a Te blogbarátnédnak lenni!::))
Jobbulást a betegeknek!!

Timici írta...

köszönöm a díjat;o)
a mikulásos mamusz isteni! nagyon tetszik:o) a pulcsijaid is szuperek, irigyellek a kitartásodért.Én össz-vissz 2 pulóvert és egy felsőt kötöttem, nem hoztak gyors sikerélményt, így nem jött meg hozzájuk a kedvem.:S
beállok a sorba az én kisebbem is beteg:( jobbulást a táppénzesednek!

Ilona írta...

Szia! Én is fonalhegyen lakom ám, csak a fonalak már engem is eltakarnak. Nagyon szépek a régi pulcsik is, igazi mestermunkák.

Névtelen írta...

Ez a mamusz szuper jópofa, nagyon tetszik!

Látom régen is ilyen szorgos voltál mint amilyen manapság. ;-) Olyan jó visszanézni a korábbi műveket és közben nosztalgiázni, hogy mik történtek akkoriban mikor azokat hordtuk.
Én az elbontós típus vagyok, sajnos nincs mit visszanézegetnem. :), így a tieidet örömmel néztem!

Csilla írta...

Minden cuc nagyon jó, de ez a mamusz varázslatos :)