2009. november 5., csütörtök

Sikerült...

végre elkészítenem ezt a mamuszkát. A múltkori sikertelensége után már könnyebb helyzetben voltam, így megszületett a majdnem tökéletes végeredmény. Persze a majdnem egyik okáról azt hiszem, nem tehetek, lábfejben icipicit bő. Tudjátok, mint amikor olyan cipőt próbálunk, ami olyan ormótlan lábfejű. Amiről viszont tehetek, hogy mosáskor egy zöld törölköző, amiről eddig nem tudtam, hogy fog, halványan megzöldítette az én szépséges natúr fonalacskámat. Lehet, így kellene fonalat festenem:o) Száz szónak is egy a vége, elégedett vagyok a végeredménnyel. Csak hát még egyet kell készítenem:o( Ilyenkor szoktam mondani, azért nem szeretek kézre és lábravalót készíteni, mert míg az első darab izgalmas, a második már tiszta uncsi. A fotók bénák, mert egyedül szerencsétlenkedtem. A mamuszka tolnai merino dupla szálából 5-ös horgolótűvel készült.


Egy közelebbi a nemezelés eredményéről.

Közben elkészült egy újabb Nina-kendő ebből a szerelemfonalból. Majd félkészen van még kettő, de már bevallom őszintén, unom egy kicsit. Készülget a Kriszta-pulcsi is, mindkét ujja kész, most az elejét bütykölöm.


10 megjegyzés:

Kriszta írta...

Wow, nagyon klassz lett a kendő és a mamusz is!! Én is ugyanezért nem szeretek ilyesmiket készíteni :))))

Anice kötős blogja írta...

A mamuszkád egy remekmű és a sál is az lesz! Ez lila ugye? A babookád meg volt elégedve az első példánnyal-tudom hüe kérdés, mert biztosan, de mit szólt hozzá?

Barbi írta...

Szuper a mamusz! :D És tök jó, ahogy egy-egy négyzettel oldalt megemelted, így még jobban melegít! :D

A kendő is szuper! :D

nöné írta...

Anicém, melyik első példányra gondolsz? Ha a Nina-sálra, akkor igen, imádja.
Ez az a fonal, amiből szerintem Te is kötötted a pulcsikát. Kész van egyébként, csak ezt szuper nagyra sikerült blokkolni, és nem fért el az ülőn teljesen kiterítve, illetve elfért volna, csak nagy a kupi körülötte:o)

Névtelen írta...

Nagyon jò a mamusz, szerintem, ès olyan jò nagymamàs hangulata van. Benne van az otthon melege.
Nekem is eszembe jutott màr az, hogy pl. a szines, foleg a sotètbordò papirszalvètàval lehetne fonalat festeni, mert egyszer az uram leette magàt, ès a foltot megpròbàlta kidorzsolni a megnedvesitett bordò szalvètàval, ès èn nem birtam soha tobbè kimosni az ingbol a bordò foltot.

Monika írta...

Nagyon klassz lett a mamuszod!!!!!!Írtam még 1 kommentet az előző bejegyzésedhez.:)
Szerintem is szuper,hogy 1 négyzettel megemelted oldalt!Én lusta vagyok most elkezdeni horgolni egy új,rámillő mamuszt.Na,majd...

Csipcsilla írta...

Jó újra gép előtt ülni és ilyen klassz munkálat csodálni. Frankó a mammmmer! Kitartást a párjához, hiszen: lesz egy szupi lábbelid!!

Macus írta...

Nagyon jó a mamuszod!!
A kendő is szuper. A lilás színátmenetesből van? Olyan nálam is van raktáron..
Macus

Timici írta...

hurrá, hogy sikerült a mamusz!:o)
szépséges lett ez a kendőd is, ez már legalább a 3.kész nem csodálom, hogy kezded unni;o)

Timici írta...

Gyöngyi drága, látogass meg, vár Rád egy apró meglepetés;o)