2010. március 3., szerda

Egy kis tavasz:o)

Itt vagyok már, nem vesztem el, csak serényen dolgoztam. Befejeztem mindkét megkezdett Lamináriámat uruguay-i lace fonalakból 4,5-es tűvel elkövetve. Eleinte azon aggódtam, hogy kevés lesz a fonal, ismerve a Lami falánkságát, így a kisebbik méretet készítettem. Aztán nagy meglepetésemre 4,6 dkg kimaradt a gombolyagból, ebből valószínűleg a nagyobbik is kitelne. Megpróbálni nem tudtam, mert mindkét kendő elég régen meg lett kezdve, és szinte egyszerre, egy nap eltéréssel fejeztem be őket. Imádtam mindkettőt kötni, csak az az utolsó, edging chart 2 ne lett volna. Az a rengeteg csavart sima meg dupla ráhajtás a halálom volt. De végül jól fenékbe rúgtam magamat, és elkészült mindkettő, így nem kell tovább rakosgatnom őket a kosárban.

A gyümölcsös, mert én ezt a színkavalkádot magamban annak neveztem - állandóan valami finom desszert jutott róla az eszembe - nem adja vissza a minta szépségét, a színek elnyomják azt, de ezt tudtam már az elején is. Eredetileg felül sima, szélen csipkés variációban gondolkoztam, de én sajnos - nem tudom miért - nem tudom szép egyenletesen kötni a harisnyamintát, ezért a kis kedvenc csillagmintával kezdtem, aztán gondoltam, találok ki hozzá valamit. Bucilla Betti akkoriban mutatta meg a Laminaria virágminta-Gail kombinációs kendőjét, amibe akkor nagyon beleestem, de azt gondoltam, az maradjon meg Bucillás ötletnek, nem lopkodok, majd kreatív leszek. Hát...ez elmaradt, így történt, hogy Lamináriaként fejezte be a gyümölcsös fonal.

A zöldeske eredetileg is Laminak készült Babookám kérésére.
Azt hiszem, egyenlőre jó mélyre teszem a mappámban a Lami-leírást, most egy kis szünetet tartok belőle.




Ezek pedig a legújabb munkáim, az egyik borzalmas, mármint készíteni: 3 ágú tolnai 9-es tűvel. Poncsónak készül, remélem, idejében kivégzem:o)


Pihentetésképpen kötök egy újabb zoknit, aminek a szép mintája a vaku miatt nem látszik. Amilyen peches vagyok, most kezdett el kisütni a nap, a fotókat meg már felszerencsétlenkedtem ide, és nincs idegzetem újból kezdeni. Ha elkészült, remélem, több türelmem lesz kivárni a természetes fényviszonyokat.


Van még egy-két megkezdettem illetve próbakötésem, azokkal viszont meg kell várnom a hétvégét, amikor is Baboo hazajön, és meg tudjuk beszélni a továbbiakat, ugyanis fölöslegesen nem óhajtok dolgozni.



Délka, és akinek még tetszik, innen a poncsó mintája, bár egy kicsit átalakítottam, mert így nekem széles volt, ezért az egyik szélső egységet levettem, illetve 3 sima csavarást tettem még bele, ahogy látszik is a fotón.
Jelmagyarázat:
- : fordított
l : sima

l l / l l : (a perjel utáni rész fölött egy csík van még): 2 sima a munka mögött, két sima, majd simán a segédtűn lévők is

- / l l : (a két sima felett van a csík): 1 fordított a munka mögött, 2 sima, majd fordítottan a segédtűn lévőt

l l \ - : (a két sima felett van a csík): 2 sima a munka előtt, 1 fordított, majd simán a segédtűn lévők
Bocsánat a jelmagyarázat "minőségéért, azt nem tudtam beszkennelni, mert még csak véletlenül sem egymás után következtek a jelmagyarázat több tizen jele között. Minden stimmelt, csak felső csíkot nem tudtam alkotni, kreatívságom akadályokba ütközött:o) Azért remélem, használható.

19 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon szépek a kendők, mint mindig :)
A poncsónak nagyon tetszik a mintája!
Ja, és a zokni is jól néz ki, még ha elsőre nem is látszik annyira a mintája (kinagyítva látszik, és nagyon jóó), viszont szépek a színei :)))

Macus írta...

Megint gyönyörűek a kendők. :)
A csavart minta is tetszik. És a zokni is.
Jó, hogy megmutattad őket!

Anice kötős blogja írta...

Igazi maratonista vagy azzal a két gyönyörű laminariaával-a gondolatra beleizzadtam, hogy nekem kettőt kéne kötni eccerre .

A stóla is szépen alakul meg a zoknicsek is.
Akkor a hétvégén még majd mutizol?

Marlies írta...

Hallo
Lesen kann ich zwar nichts aber die Bidler sehn. Deine Tücher sind absolut wunderschön. AUch farblich einfach bezaubernd.
Ganz liebe Grüsse Marlies

Melinda írta...

Pazar kendők!!! Nekem a gyümölcsös is nagyon tetszik, szerintem nem nyomja el annyira a mintát!:)
A poncsó álomszép ezzel a mintával. Egyszer kötöttem egy pulcsit, de végig ez az ág-bog csavarás volt benne.:))
Hétvégén újabb képeket kérünk szépen!;DDD

Jutka írta...

Gyönyörűségességes kendők!!
Milyen rövid idő alatt elkészültek és közben csak úgy lazán egy kis próba kötés, egy kis zokni?

-Ha egyszer én ilyet tudnák!

Kataca írta...

A zöld nagyon nem az én színem, de most csak ámulok és bámulok, és a zöld kendőd álomszép....a többi is, de nekem most ez a "kedvenc"

Naomi írta...

Kérem szépen...bevallom megint szerelembe estem...! :o) Azok a kendők levettek a lábamról...
Puszillak, jó volt olvasni!!! :o)

bucilla írta...

Micsoda kendők! És !KÉT! Laminaria egyszerre??? Erre sosem lennék képes... Gyönyörűségesek, és ámulok a kitartásodon!

ercsu27 írta...

Szépségesek, mint mindig, de a zoknival vagyok a legnagyobb szerelemben! :-)

És két Laminaria-t kötök egyszerre, meg két Swallowtail-t. :-)

Naomi írta...

Drága Nöné!

Vissza húzott a szívem...gyögyörködni! Mesések...hiába ilyen a szerelem! Ha egyszer megperzsel...többet nem enged...! :o)

Lehet, hogy este még lesz egy randi...!!! Puszillak!

Névtelen írta...

Óóó, milyen szépek azok a kendők (is)!!
Hogy tudsz ilyen sokmindent elkészíteni !? Aranykezű , aranykötőtűs Nöné, fantasztikus vagy. :)

nöné írta...

Jaj, Drágáim, irulok-pirulok itt nagy magányomban:o) Olyan jó olvasni szavaitokat! Így utólag, hogy már elkészültek és a fotel támláján várják gazdájukat haza, nem is volt nagy ördöngősség. Meg azért jó régen elkezdtem már őket, csak néha-néha böködtem beléjük, de az oroszlánrésze tényleg egyszerre jutott.

Azt is jó ám olvasni, hogy nem csak én vagyok szerelmes ilyen élettelen dolgokba:o) Persze a kezeink között szinte életre kelnek ezek a fonalcsodák.

Csipcsilla írta...

Nagyon tetszik a zöld kendő!
Csodaszép! Csodazöld:-))

Csilla írta...

Nagyon szépek a kendők, színre persze a gyümis a kedvenc.A poncsónak jó a mintája, én is csavartat kötök már megint, imádom csinálni. Jön nekem is 3 ágú gyapjú, kabát lesz belőle, de ha ilyen nagy tűvel lehet kötni egy kettőre kész lesz, aminek örülök, hisz mostanra gondoltam mikor lekerül a téli kabát.

Timici írta...

Gyöngyi drága, pazarok a kendők!!!
nekem főleg a zöldike tetszik;o)
a zokni si szuper lesz, én látom a mintát azért:o)
poncsó ügyben kitartást, szépséges mintát választottál hozzá:o)))

Délka írta...

Nagyon tetszik a zöld poncsód! Hol találtad a mintáját?

Naomi írta...

Hát...drága Nöné, csak visszajöttem még egy pillantásra! Hiába...nem tudom beltelni vele! :o))

Karina írta...

Már mindenki elmondta előttem, hogy gyönyörűek! Gratulálok!!