2010. március 14., vasárnap

Hardenburgia hibrid ...

a neve ennek az újabb szépségnek, ami tegnap éjszaka került ki a kezeim közül.

Azért hibrid, mert a szélcsipke nem az eredeti minta alapján készült, hanem kereszteztem egy neten talált nevenincs szélmintát egy másik kendő mintájának egy részletével. Hiába, én sem tudhatok mindent. Az eredeti szélcsipke bizony kifogott rajtam. Lehet, hogy csak egy apró kis logikai hiba történt az agyamban, de ez épp elég volt ahhoz, hogy egy fél napot kínlódjak, gyötörjem szegény fonalat a semmiért, csupán azt értem el, hogy a szélminta előtti sorban kissé kiszöszösödött a drága. Szinte vérzett a szívem érte, hisz olyan gyönyörű, 80-20 % gyajú és selyem keveréke, Melinda által megfestett csodás, márványos türkiz színben pombázik.

Még egy keveset nönésítettem a mintán, mert az eredeti leírás alapján a két fél darabot össze kell varrni, én viszont megkerestem a mintának egy olyan részletét, amin nem annyira látszik az átmenet, így szinte észrevétlen, hogy hol indul két irányban az eredeti minta. (Na, ebbe már megint belebonyolódtam).

Ez a kis drágaság 4,5 dkg-t nyom, tehát még több mint fele megvan a 10 dkg-os gombócnak. Még akár egy szép kendő is kitelik belőle, egyszer:o) 4-es tűvel készült, méretei: kb. 220x35. Azért kb., mert még csak a fele van kiblokkolva:o) Egyszerűen nem fért el az ágyon, meg bevallom őszintén, éjjel 1-kor már nem sok kedvem volt kísérletezgetni vele, hogyan is pakolgassam őkelmét, így a nagyobb részét kiblokkoltam, a másik része még várat magára. Ráér, hisz a jövő héten jön haza a gazdája, meg az időjárás sem igazán kedvez még ennek a leheletvékony nyakbavalónak.





Na, ezután a kis mese után pedig szeretném felhívni a Kedves Olvasó figylemét egy játékra, amit Naomi hirdetett meg. Részletek itt olvashatók.



További kellemes kézimunkás hétvégét kívánok Mindenkinek!

15 megjegyzés:

Jutka írta...

Gyönyörű szép sál, úgy a színe a mintája és az anyag összetétele nagyon "ott" van!

Mosolyrend Évi :) írta...

De csodás lett :)
Nagyon szeretem nézegetni a blogod,mert rengeteg csoda van itt ám :)

Melinda írta...

Te Jószagú Szent Pamutgombolyag!:O El vagyok ragadtatva mind a gyorsaságodtól, mind a gyönyörű stóládtól!:))) Én is odavagyok ezért a mintáért egyébként.;D

Névtelen írta...

Régen jártam már nálad és most jól körbecsodálok mindent.
Szép napot!

Macus írta...

Csodaszép lett!
Én ezt a fonalat nem biztos, hogy merem 4-es tűvel kötni...merjem?
A minta nagyon jó!

nöné írta...

Köszönöm szépen Kislányok!

Ágikám! Hiányzol Te is, meg a szépséges, nagyon finom ízlésre valló kötöményeid is!

Macusom, bátran merjed 4-es tűvel, elbírja.

Melinda: álom volt kötni a fonalat, de bevallom őszintén, inkább a színe miatt, mintsem az összetétele miatt. Bár bizonyára a KnitPro tű a ludas, azon kissé csúszkált. A minta tényleg nagyon szép, na de kötni... annak, aki a csipkemintáknak nem tetsző technikával köt, kín szenvedés állandóan cserélgetni a szemeket:o)

Amanda írta...

Nagyon mutatós a kicsike! Csodaszép!

Naomi írta...

Drága Nöné!

Ez maga lett a tökély!!! :o) Álomszép...egyszerűen mesés...nem is találom a szavakat!

Külön köszönet, hogy kiraktad a játékom logóját!

Puszi és ölelés!

Anice kötős blogja írta...

Nagyon jólsikerült darab lett ez a szépség itten! Jól eltaláltad a szélcsipkét szerintem.

Nekem is csúszott a tűn a kötés ebből a fonalból, de én arra fogtam, hogy túl lazán kötöm :O pedig csak hármassal dolgoztam.

nöné írta...

Amanda, Naomi: köszönöm szépen!

Anice: Te még mindig otthon csücsülsz a gép előtt? A kicsi legény nagyon jó helyen érzi magát, nem igazán kívánkozik ki:o)

Abile írta...

Gyönyörű szép lett! Fantasztikusan ügyes vagy!!
Mostanában sajnos kevesebbet tudlak olvasni, mert legtöbbször ebédidőben a munkahelyemen olvasom el a blogokat és a Tiéd valamiért nem nyitható meg az ottani gépemen. Most visszaolvastalak... Jó sok elmaradásom volt

nöné írta...

Abile, köszönöm! Akkor most úgy jártál, mint én Veled:o) Nekem is sok a restanciám Feléd, hamarosan pótolni is fogom!

bucilla írta...

Ez valami csodaszééép lett! Úgy irigyellek, hogy éjjel is képes vagy ilyenekre, nekem 10 óra körül már leragad a szemem:((( Nagyon kis finom darab!

Piszke írta...

Ennek a sálnak nem csak a neve arisztokratikus... :)Gyönyörű lett! A leírásba pedig nem bonyolódtál bele, számomra az derült ki ebből is, hogy roppant kreatív vagy. Nekem is van egy ilyen összetételű fonalam Melindától. A soron következő az lesz - ha végzek a Gail-el.
Nagyon helyesek a pillangóid is! :)

KicsiKató írta...

Drága Nöné!

Köszönöm kedves szavaid, főleg azért, mert elvezettek ide hozzád... nem is tudom, hogy bújhattál ki eddig a látókörömből, csodákat alkotsz. Nagy vágyam az idei télre magamnak is egy ilyesféle stólaszerűség, ha nem is túl bonyolult mintával, de pihekönnyű gyapjúból...

Most jól elraklak a kedvenceim közé, most már nem szabadulsz a csodálatomtól:)))

Szép napot!:)

Kató