2010. május 18., kedd

Hahó, még vagyok:o)

Elég régen nem mutattam semmilyen kész dolgot, mármint kötésügyileg. Tegnap este elkészültem ezzel a szépséggel. Egy kicsit megszenvedtem vele, aminek több oka is volt:

- nagyon-nagyon sokat kötöttem harisnyakötéssel, amit iszonyatosan utálok;
- mivel a drága nem kendő, így több darabból áll, egy csomó lógó szál akadályozta az összedolgozási munkálatokat, olykor már azt sem tudtam, hogy ki kivel van, épp melyik szállal dolgozok;
- az összedolgozás elég molyolós meló, épp ezért régi vágyamat fogom egy következő projektnél megvalósítani, a raglánujjas megoldást;

És a legvégére hagyom a jelenleg legfájóbb dolgot: nem jó rám, egyenlőre nem tudom viselni. A felsőtestem elején lévő különféle, mostanság igen nagy hangsúlyt kapó domborulatok csúnyává teszik ezt az egyébként igen mutatós kis felsőt. Mértem én munka közben, illetve egy kedvenc felsőm is előkerült, amihez igazodott a munkadarab, igen ám, csak mivel az pólóanyag, másképp áll az ember lányán, mint egy ilyen kis kötött cucc. Picit bánatos vagyok.

Két megoldás mutatkozik:
1. Vagy kőkeményen fogyózni kezdek;
2. Ha Baboomnak tetszik - mert méretügyileg okés a dolog - akkor Ő majd viseli.

Egy régi Olasz kötött modellek c. kiadványból lestem a mintát, 4,5-es tűvel készült Barkáék Gilice nevű pamut fonalából.
Én nem szeretem a pamutot, nehéz fonalnak tartom, nem is igazán tudom szép egyenletesen kötni az egy sor sima-egy sor fordítottat. DE ez a fonal csodaklassz. Könnyű, már-már légies, igazi kellemes nyári viseletnek ígérkezik.

No, jöjjön néhány kép. A rajtam való kinézetétől most megkímélnék mindenkit, inkább az anorexiás Nórin mutatom meg. Igaz, rajta meg úgy áll, mint azon a bizonyos kérődző állaton a gatya:o)






Nagyon örülök, hogy egyszer, egy szörfölés alkalmával ráakadtam egy olyan videóra, ahol bemutatják a láthatatlan oldalvarrást. Tényleg szép lesz így a végeredmény.


Video ezen az oldalon matracöltés címszó alatt. Tényleg nagyon jó kis technika ez, semmi ördöngősség, csak csodaszép szélmeket kell csinálni, mint a kendőinknél:o)


Van egy klassz videója a Knittinghelpnek is (egy narancssárga mintadarabon mutatják be), sajna anno nem mentettem el, most meg nem játsza le nekem egyik videóját sem, hogy - angolul nem tudván - megnézzem, melyik is lenne az DE angolul tudó Kislányok, keressétek.

Ha valaki megtalálja, a megjegyzésben írja már le, hogy azt is el tudjam menteni. Köszönöm!


Megtaláltam a knittinghelpes videót is, csak magát a videólinket nem tudom iderakni, csupán az oldalt. A Finishing c. fejezeten belül a Mattress Stitch c. videó a miénk:o)





Következő, tegnap késő este megkezdett munkám szintén Barkáék fonalából, a Mandarin márkanévre hallgató bambusz fonalból készül. Remélem, hamarosan tudom majd mutatni. Mindenesetre izgalmas munka lesz, rettentően oda kell figyelni, hogy a sok-sok vékony szálból sodort fonal minden egyes szálacskája egy időben kerüljön egyik tűről át a másikra. Kizárt a félálomban való kötés lehetősége:o)
Hoztam egy "klassz" képet, szuper helyen villant a vaku, legalább nem látszik a fejem:o) Talán nagyjából kivehető, hogyan áll rajtam.


29 megjegyzés:

Christine írta...

Csodaklassz nyári felsőnek néz ki, kár hogy kicsi lett... De úgyis megcsinálod nagyobban is, nem igaz?:)
Egyébként Nóri hátulról... hát egy kicsit díjbirkózónak néz ki, nem??:)))
A láthatatlan összevarrásról nem tudnád megmutatni a linket? Nekem mindig elcsúfítja a varrás a munkáimat:(

ercsu27 írta...

Óóóóó, nagyon csini lett, tuti, hogy nem jó?
Nagyon profi munka!

swarbli írta...

Nagyon szépen sikerült összedolgoznod! Én direkt nem kötök összevarrós darabokat mert a halálom az összeállítás. Tényleg szép ez a fonal megkötve. Jó, hogy most már ilyen kész darabokat is látni a fonalaikból. Kíváncsi vagyok a Mandarinból mi készül. Ja tényleg és ebbe mennyi fonal ment bele?

Ilona írta...

Nagyon szép lett, emlékszem az eredetire is, ami fehér volt. Egy picit lehet nagyítani, ha vízes ruhán keresztül óvatosan megvasalod, a csipkerésznek is jót tesz ez.

Kriszta írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem is nagyon szép lett!!!

Csandi írta...

Nagyon szép lett a felsőd, szerintem megkötheted nagyobba is , mert Baboo tuti lenyúlja ezt:)))Nagyon szép lett az összdolgozásod is. Az egész munkád szépséges:)))
Nórika nekem hátulról kopaszon inkább Norbika:))

Macus írta...

1. Gyönyörű a felső.
2. A színe szuper.
3. Az összevarrás mesteri.
4. Ugye megkötöd még egyszer?
5. Nórika tényleg kissé furán néz ki hátulról.
6. Én is nagyon várom a következőt.

nöné írta...

Jaj, de aranyosak vagytok, köszönöm szépen!

A felső végül is rám jön, csak nagyon passzos, amit én világ életemben utáltam, mivel az alakom nagyon régen volt 50-60 kg közötti. Meg egy picit rövid is. Mondjuk direkt rövidebb fazonra hagytam, szoknyához szántam, de a domborulataim többet felvesznek a hosszából, mint kellene:o)

Icám: köszi, megfogadom a tanácsod, úgyis mindjárt megyek beáztatni. Igen, eredetileg fehérben, és már 20 évvel ezelőtt is sokat szemezgettem vele:o)

Megvárom, holnap a fonalszerdában milyen színeket akcióznak le Barkáék, és nagyon valószínű, hogy veszek egy újra. Viszont akkor a harisnyakötést másképp fogom variálni. Tényleg csini a fazon, klassz az ujja is, még ilyen jól soha nem sikerült az ujjakat bedolgoznom.

Nem egészen 30 dkg fonal ment bele. 40 dkg-ot vettem, egy teljesen érintetlen gombóc, egy alig használt gombóc, és két pici gombóc maradt ki.

Christine írta...

Köszönöm a videót!!

Kicsianya írta...

Nöné, ez mestermunka!
Én sem tudom a simakötést egyenletesre csinálni, mindíg csíkos lesz.De ez tökéletesen egyenletes, gratulálok!
Nekem is megvan ez a kötőskönyv-sorozat,örökös darabok vannak venne, régen sokat kötöttem belőle.Mára ismét visszatértek a divatba, le is porolom őket:)
Kedvet kaptam a pamutfonalhoz,csak anyagilag bírnám a hobbymat! Az Uram nem véletlenül hív Drágámnak:)

nöné írta...

Video: szívesen!

Kicsianya: engem is hív így olykor az Uram, főleg, amikor behozza a postát, és van benne boríték. Már ismeri az összes Barátnémat és a fonalas webshopokat:o) "Drágám, megint fonalad jött", és szívja a vérem, hogy addig nem adja a kezeimbe, míg ezt meg azt meg nem csinálom. Tiszta terror alatt élek:o)
(Moncsit szekszuálisan izgatja a férje, engem meg munkaterápiára fog)

Annamari írta...

Nekem nagyon tetszik. A vállon az a minta gyönyörű.

Melinda írta...

Gyöngyöm, ez egyszerűen gyönyörű!!! Addig ne kerüljön Baboo birtokába, amíg nem szemlézhettük meg, jó?;))))
Egyébként, így kép alapján meg nem mondanám, hogy pamut! Hihetetlen! Nekem is KELL ilyen fonal. Várom a holnapot, hátha...;DDD

Anice kötős blogja írta...

Frankó nyári darab lett, én tuti kiakadnék ha nem lenne jó rám, mert az Eszter még meg sem közelíti Babókádat és parlagon maradna.

Timici írta...

nagyon szuper lett! sajnálom, hogy nem jó Rád:(

Amanda írta...

Nagyon-nagyon szép lett! És persze sárga, ami az eszmei értékét az egekig emeli. Jól megoldottad az összevarrást, nagyítóval kell kereseni a helyét.
(és Nórid háta...)

bucilla írta...

Szuper kis felsőt kötöttél Gyöngyi, érdemes lenne még egyszer nekifutnod, mert csodás a minta, és ha már az összeállítást is ilyen mesterfokon űzöd, kár lenne kihagyni! Nórika meg ezentúl gyúrjon inkább mellre, ne hátra:D

Unknown írta...

Ez egy igazi Nöné-féle mestermű! Nagyon szépen kötsz!
A méretezés - hát Istenem, a legjobbak is bakizhatnak. Szerencse, hogy Babookád tudja hordani - hátha tetszik Neki.

Nórikád tényleg vicces a body-builder hátával :).

A láthatatlan oldalvarrás szupi! Amint ráérek megnézem az ajánlott linkeket.

Alig várom a bambuszfonalas alkotásod!

Irenka írta...

Bocsi! Közigazgatási néven én írtam, csak abba a mail-fiókba voltam bejelentkezve, és nem vettem észre.

nöné írta...

Lányok, csúcsok vagytok!!!!

No, akkor Nórikáról: amikor megrendeltem, olyan smucig voltam, hogy már ezer, vagy ezerötszá, nem is tudom, Ft-ot sajnáltam egy talpazatra, így saját lábain áll, persze, már amikor neki úgy tetszik. A hátraarc csak a fej falhoz való támasztásával működik nála, ezért tűnik ilyen masszív felsőtestű menyecskének. Egyébként tolmácsolom Bettikém, az ötletedet:o)

Irenka drága, egyből tudtam, hogy csak Te lehetsz. Hol "izgatod" a közt? Le ne bukj!!! Én is amíg itt nálunk izgattam, gyakran jártam a blogvilágban:o)

Névtelen írta...

Kész, végem van! Ez annyira de annyira szép! Ráadásul a kedvenc színem, nekem is kell ilyen!:))))
Mennyi fonalból készült?

Névtelen írta...

Ja, már írtad:D Csak annyira belelkesedtem, nem volt türelmem végigolvasni a kommenteket elsőre:)

Névtelen írta...

Nagyon klassz lett a blùz, ès szerintem rajtad sokkal jobban àll, mint Nòrin, akit egyèbkènt alig ismertem meg paròka nèlkul. Sùvaszd el ezt Baboodnak, ès koss egy ilyet magadnak, csak nagyobbat ès hosszabbat. Bàr mondjuk az meg lehet, hogy rajtad lògna ùgy, mint ez Nòrin.
En biztos,hogy ezt hordanàm, èn ùgy imàdom az ilyen fincsi kis csipkeblùzokat (hasonlòt kotok most èn is, csak zoldet).

Moncsi írta...

FENYEGET!!! Nem izgat, az más megvilágításba helyezné a dolgokat! Tényleg kár, hogy nem érzed jól magad benne, mert annyira precíz munka ez is, mint minden. Én simán próbapasinak néztem Nóri-babát! :)

zazálea írta...

Te, ez a Nóri nem pasi? Mert ahogy a karját tartja, olyan, mintha díjbirkózó lenne....Én a vakusra szavazok!

Naomi írta...

Jajj, szuper szépséges lett!!! :o)

Gabella írta...

Azért rajtad sokkal jobban áll, mint az NDK-úszónő-felsőtestű Nórikán! :-)

Zsófi írta...

Én úgy szoktam a tükörrel fényképezni, hogy a fényképező kijelzőjét figyelem benne, így a vaku csak engem világít meg. :-D
Ha nem elég hosszú a karom, hogy egészben legyek rajta, akkor rárakom egy alkalmatos tárgyra (TV) és használom a gépem önkioldóját is.

Nórika tényleg más testalkat, furán néz ki rajta a pulóver. :-DDD

nöné írta...

Köszi, Pöttyök! Nem sűrűn szoktam ám én magamat fotózni:O) De ennek a vakuvillanásnak most kifejezetten örültem, így legalább nem látszik a szalonképtelen fejem:o)
Nórika... hááát, lenne mit fazonírozni rajta!

Pulcsi sorsa még bizonytalan, enyhe vasalás után sem lett sokkal lezserebb, Baboomnak nem tetszik, nem a stílusa, így a kisdrágát a fióknak kötöttem, vagy... fogyok egy tizest.