Express croissant
Zsemle
Tejfölös kifli
Kürtös kalács
Végezetül egy kis mosolyfakasztó: cica ül a vízben...:o)
Néhány nappal ezelőtt az én Emberem beszerezte a dorongokat, én pedig nagy bőszen keresgéltem a neten recepteket. Persze, megint nem kellett messzire mennem, csupán Marcsi blogjáig, ugyanis épp akkor született meg a kürtöskalácsos bejegyzése. Végignéztem a videót néhányszor, lejegyzeteltem a receptet, és vártam, hogy az én okos és ügyes Emberem elkészítse a sütőalkalmatosságot. Mint oly sok minden nálunk, ez is motorikus technikát kapott:o)
Tegnap délelőtt beszaladtunk Debrecenbe a tavaszi vásárra, és - mivel maga a vásár könnyen felejthető volt - inkább a kürtöskalácsosok előtt ácsorogtunk, és figyeltük a technikájukat. Aztán, mikor hazaértünk, gyorsan készítettünk egy finom ebédet (rablóhús), addig kelt a kalács tésztája, és kaja közben-utána megkezdtük a "nagyüzemi" kalácsgyártást:o) A kalácsosok nem lapos csíkokat tekertek a dorongra, hanem hosszú nudlikat sodortak, persze nekünk is így kellett:o( Mert az én Emberem ha valamit a fejébe vesz... Eredmény: némelyik kalácsnak picit sületlen lett a belseje, a külseje viszont igen-igen négerbarnára sikeredett, de azért nem maradt parlagon egy sem:o) A nap végén lejegyeztem a tapasztalatokat, és sűrűn hangoztattam, hogy legközelebb a Marcsi-Szabolcs féle technikát fogom alkalmazni.
Végezetül egy kis mosolyfakasztó: cica ül a vízben...:o)
13 megjegyzés:
Hú, ezek nagyon jól sikerültek...
Ohh, milyen gyönyörűségek... Megyek is ebédelni:)
Szegény macska pedig mit vétett ellenetek?:)
Jaajjj, a szívem! :-)Csodaszééépek!
Húúú, de éhes vagyok!:-)
Ez nem ér, már a látvány is hízlaló:)) Csóringer macska a tavaszi nagy takarítás áldozata lett???
Osszefutott a nyàl a szàmban egy kis kurtos kalàcs utàn...
Làtom, hàrman kellettetek hozzà, hogy lefogjàtok a macskàt!
Nagyon szívesen küldenék Mindenkinek egy kis kóstolót, de sajna már elfogyott. Holnap újra nekiállok, de ki fog akkor kötni?
A cicusnak néhány hívatlan vendége érkezett, ezért kellett szegényt "kitakarítani". Sajnos ismételni kell az eljárást, nem volt igazán hatásos a kezelés:o( Várunk a jó meleg hétvégére.
De látjátok, a 3 nőszemély dolgozik, az Emberem meg röhögőgörcsök közepette nagy-nagy élvezettel kattogtatta a fotómasinát.
Megyek hozzád kosztosnak!;D
Hogy Te milyen profi vagy ebben is!!!!
Micsoda finomságok készülnek nálatok! Párodat ismét csak dicsérni tudom, nagyon ügyes, a szakácsnéval együtt!
Szívesen kóstolgatnám a kürtöskalácsaidat! Nagyon guszta mindegyik "sülemény". És a hozzávaló felszerelés! Profi munka!
Ajjajj, most aztán rendesen elindult a nyáltermelésem... ez nem ér, mert fogyóznom kell!!!(ene :-((( )
isteniek a képek, mindjárt beindult a nyálelválasztásom:o)))
kérdésem is volna: Neked az express croi nem lesz picit zsíros??? az eredeti recept alapján sütöd? mert nekem picit tocsogós lett, úgyhogy majd megpróbálom kevesebb vajjal, de ha van más trükkjei is akkor érdekelne;o) köszi:*)
Peony: nekem sem ártana!!!! Ideje is visszafognom magam a sütkérezéssel, mert Kiscsaládom egyetlen tagjának sem hiányzik ez a sok finomság.
Timikém: Az első próbálkozásom során reszeltem, ahogy Marcsi írta és annyit, amennyit írt. Akkor a sütőpapír jócskán vajas lett. Most ez utóbbinál már jó előre kivettem a vajat a hűtőből, és felvágtam amennyire kellett, és az ott melegedett konyhahőmérsékleten. Amikor kenésre került a sor, a késkészlet késével (szuperül lehet vele vajazni, másra úgysem jó)a lehetőségekhez mérten vékonyan megkentem (bocsi, Baboo volt, és a végére maradt ki a vajból. Így már a sütőpapíron szinte nem is volt kifolyt zsíradék. Próbáld meg így.
Megjegyzés küldése