2010. július 6., kedd

Egy csajos nap története


Előtte két apró szösszenet: ezzel a fotóval még adós vagyok, elég régen elkészült már ez a szatyor a turis műszál-nylon keverék fonalból 7-es tűvel. Tartalma: 1,80 kg Melinda-fonal!!! Mivel Melinda egyik kedvenc színe a zöld, így az Ő fonalkái tárolására stilszerűen zöld fonalból készült a szütyő. Készül egy lilás, ami pedig majd Bucilla festeményeit fogja tárolni:o)

Ez pedig egy kis apróság, de nagyon örülök, hogy elkészült. Elsődleges cél a volt kolleganőmtől kapott 2 szatyor műszál fonal feldolgozása, másodlagos cél pedig a kötögetős sarkom rendezgetése. Egész pontosan:pl. ha zoknit kötök, és az 5. tűt leteszem, naná, hogy legurul a fotel karjáról, természetesen a fotel alá, jó messzire. Ilyenkor elemlámpa, hasaló testtartás, míg elővadászom őkelmét. Ez a kis "tányér" arra hivatott, hogy a kóborolni készülő apró kellékeimet, tollat, kötőtűvéget, kötésjelölőket, gyapjúvarró tűt, apró szemetet gurulásbiztosan megőrizze.


Ééés a csajos nap: tegnapelőtt Ágim kitalálta, hogy menjünk moziba, nézzük meg az Eclipset. Előtte tegnap délután itthon moziztunk, megnéztük a New moon-t, mivel Tündim és én még nem láttuk. Tegnap aztán szépen előrendeltük a mozijegyeket a Plazaba, ma útnak is indultunk időben. A parkolás után Tündit gyorsan előreküldtük, hogy felvegye a jegyeket, aztán egyszer csak telefonál, hogy nem lehet bemenni, bombariadó van. Hallottuk aztán a nagy zsaruszirénákat, meg terelték ki a plázázó embereket. Ácsorogtunk egy keveset, aztán útnak eredtünk, vásárolgattunk (kézimunka és kreatívbolt), néha visszasétáltunk a Plazahoz, a tömeg töretlenül várakozott, ebéd a "mekiben", újra vissza a Plaza. Tömeg nincs, hurrá, felnézünk a mozihoz, a tömeg a jegypénztár elé csoportosult:o( Úgy döntöttünk, letöltjük a netről, még ha rossz is a minőség, Kadarcson megnézzük. Na persze, az időt el kellett tölteni, ha már egy halom pénzt löktem a parkolóórába, így benéztünk még többek között a könyvesboltba is. Ééés nézzétek, mik vannak nekem:o)


A kötős könyvvel már karácsonykor is szemezgettem, de akkor elhalasztottam, na, most úgy gondoltam, közeleg a szülinapom, meglepem magam. Aztán eszembe jutott, hogy nem olyan rég valakinek a blogján láttam egy könyvet, a címére egyáltalán nem emlékeztem, rémlett, valami rózsaszínes a borítója (majdnem:o), meg a sztorija úgy hellyel-közzel, hogy valami fonalboltról van szó. Tündim, aki nagy könyvesbolt-moly, elkalauzolt a nőcis-részleghez, és nézelődni kezdtünk. Egész véletlenül emeltem le a kupac tetejéről egy könyvet, éééééés alatta megláttam őkelmét. Nagyon örülök a szerzeményeimnek. Jól elfáradtunk.

Most pedig elkezdünk pakolgatni, mert holnaptól kivettünk egy kis szabit:o) Megyünk a horgászósunkba, ahol sajna nincs net, így nem tudlak Benneteket olvasgatni:o( DE viszek egy csomó-csomó kötni és horgolnivalót:o)))

A blogbejegyezések helyett is inkább alkossatok sok-sok szépséget, hogy ne nagyon maradjak le :o) (Mindig az van, ha nincs netünk vagy nem vagyok itthon, tuti, hogy egy csomó bejegyzés születik.)

Legyetek jók!!!

11 megjegyzés:

Melinda írta...

Jaj, már Nöném, te drága Kincs, hát milyen kedves gondolat tőled, hogy ZÖLD szatyrot kreáltál a tőlem származó fonalaidnak!:))) Imádlak érte, meg amúgy is!:x

A csajos nap klassz lehetett, még ha a mozi elmaradt is. A könyvekhez jó szórakozást kívánok!:) A szabadságotokhoz kellemes időt!

Csandi írta...

Kellemes pihenést és nagyon jó nyaralós időt kívánok Nektek!:))))

Ilona írta...

Nagyon szuper a szatyor, akkor a fonalaknak már van helyük. Jöhet a szatyroknak is valami, ha kitaláltad, okvetlenül írd meg.
A szabihoz jó időt és kellemes, kézimunkázós pihengetést kívánok.

Macus írta...

Micsoda kalandok vannak arrafelé!
Majdnem 2 kiló fonal Melindától???? Ezt leírni azért már izgatás... Hát még megmutatni.

Jó pihenést, köss sokat, aztán lesz mit nézegetnünk.

Irenka írta...

Kellemes pihenést Nektek, sok szép mutogatnivalót nekünk :o)!
A szütyő tetszik, jól esik emlékezni arra, amikor a hozzávalót turiztuk.
A kis horgolt tányér nagyon jó ötlet!

Kriszti írta...

Sajnálom, hogy a mozi elmaradt. Majd mesélj, milyen a könyv. Lehet a szülinapomra én is meglepem magam vele.

Nagyon tetszik a fonalasszatyor és a kis tartód is.

Jó pihenést Nektek!

Anice kötős blogja írta...

Jó pihenést, te drága!

Amanda írta...

A tányérkád ötletes! (a varrós öregbarátnőm a leesett varrótűit teleszkópos mágnessel veszi fel a földről)
Hány szator kell, hogy Nöné összes fonalkája megtalálja méltó helyét?
A szabihoz jó időt, sok-sok napsütést, és kötögess, hogy legyen majd mit csodálnunk!

ercsu27 írta...

Egy szatyor fonal Melindától????
Máááázlista! :-)

Jó pihenést nektek! Köss sokat!
Siess vissza!

bucilla írta...

Nagyon jó a szatyor:) De drága vagy, hogy az én fonalaimnak is készítesz majd. De jól megférnek Melindám fonalai mellett ha lesz benne hely;)
Kellemes pihenést nektek a horgászóson, forgasd csak szorgosan az új könyveidet, és a tűidet se hagyd pihenni!

Timici írta...

szuper a szatyor;o)
gratula a könyvekhez, a kötős nekem is megvan, a másikról majd mesélj!:o)
Mi múlt szerdán láttuk a csajokkal az Eclipset nekem nagyon tetszett;o)
Lányoknak szuper vakációt kívánok!!!
puszillak,
Timi