2011. augusztus 28., vasárnap

Egy ici-picit más (is) :o)

Az utóbbi időben nem csak nemezelt tatyók gyártásával töltöttem az időmet:o) Ágim múlt vasárnap este 10 körül kitalálta, hogy szüksége lenne egy lyukacsos felsőre, amit fürdőruhára felvehet egy kerti grillezés alkalmával. Felajánlotta, hogy ha horgoljuk, ő is besegít. Na mármost én ruhaneműt nem igen szoktam horgolni, így inkább megköszöntem a felajánlását, és kötött minták után kalimpált az agyam.

Mint rendes anya, másnap kora reggel a kötelező feladatok gyors elvégzése után elkezdtem kotorászni a mintáim között, és ráakadtam egy nagyon egyszerűre az Amelie 2011-es nyári számában. Fonalnak a régóta rakosgatott barka Gerlepárra esett a választásom, mivel bambusz-pamut keverék, tehát kellemes viseletnek ígérkezett, és 6-os tűvel haladósnak ítéltem meg a munkát. Körben kötve terveztem, de elsőre nagy lett, pedig csináltam próbakötést. Na, munka lebont, újból szemek felszed, és elkezdtem körözni. Mire a gyerkőc felébredt, elég sokra haladtam, bár nem annyira, amennyire szerettem volna. Rettenetesen frusztrált, hogy határidőm van, gyorsan kell kötni, ezt nem szeretem. Többek között ezért is nem vállalok bérkötést. Summa summárum szerda este már blokkolás alatt állt a kész mű. Pedig egész szerda délelőtt a vállak-nyak összeállításával kínlódtam, hogy pont sikerüljön eltalálni, mennyire csússzon le a vállon, mennyire ne legyen feszes vagy laza a nyaki rész eldolgozása. Végül a már jól bevált I-cordos megoldást alkalmaztam mind a nyaknál, mind az utólag rákötött néhány soros passzénál. Ez a technika tökéletes, épp annyira enged a feszessége-lazasága, amennyire kell. Hálás köszönet Annamarinak, hogy egyszer belinkelte:o)

A pulcsi természetesen nem a leírásnak megfelelően készült, nönésítettem, de ez már csak így történik az én házam tájékán. Szemfülesek, kevésbé szemfülesek hibát is felfedezhetnek rajta, ami a blokkolás után eléggé látszik: sajnos a körben kötésről síkban való kötésre váltás nem a jó sorban történt, eggyel később kellett volna:o( Mire észrevettem, más nem volt időm orvosolni a problémát.


A fonal a hozzá fűzött reményeket beváltotta, kellemes esésű lett a munka. A viseletéről majd ma este kapok infót:o)
Egy gondom volt csupán a fonallal, volt olyan gombóc, amelyikben 2 görcs (toldás) is volt:o(
Ez a csuhé baba Szomszédasszonyom ajándéka, a Várban tett látogatása során látta meg, és azonnal - rám gondolván - megvette nekem. Ugye, milyen édes?

A két utolsó képhez nincs új mondanivalóm:o) Talán csak annyi, hogy tolnai átmenetesből készült 6-os tűvel, entrelac-kal. Szinte már létezni sem tudok nemezelés nélkül, most is van a tűimen:o)


17 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Nagyon csini lett ez a kis felső. Egyszerű, de nagyszerű. Még jól is mutat benne mellrésznél a kis csík.
Milyen rendes szomszédod van, helyes az a kis csuhé baba!
A tatyóról meg no comment, már egyszer kifejtettem mennyire odavagyok a "nönétatyó"-ért. :)

Kriszti írta...

Nagyon szuper lett a felső. Biztos sok dicséretet zsebelsz majd be érte.

Nagyon szuperek a nemezelt táskáid. Imádom őket.

Lonci (Győr) írta...

Jó lett a felső, csak kicsit még lyukacsosabbra gondoltam volna:-)))ha már fürdőrucira kerül:-)))

Macus írta...

A felső szuper, biztos a nagylánynak is bevált. Ezzel a mintával tavaly én is kötöttem Vikinek, valamelyik kötős könyvben is benne volt.
De jó az a baba!
A táskát meg imádom. A tőled kapott táskámat már többen megdicsérték, amikor látták nálam. :))

zazálea írta...

én ezektől a tatyóktól teljesen odavagyok, az enyémet imádom, de ezek a lilák is!
és hoyg gyors vagy, hát Gyöngyöm, azt tudtam, de ennyire....!

Hegemony77 írta...

Nagyon szuper lett a felső! Tetszik nagyon a minta!

Amanda írta...

Jó lett a felső, jó kis mintát választottál hozzá.

Annamari írta...

Jó kis szellős darab, az I-cord pedig tényleg jó megoldás a tökéletesen rugalmas szélekhez!
A tatyókat látom futószalagon gyártod :o)

paribanu írta...

Gyöngyöm, nagyon szeretem a táskáidat:-)

Kicsianya írta...

Mint minden Nönés-mű, ez is nagyon szép lett! A nemezelt tatyóid nagyon birizgálják a fantáziámat, egyszer majd megkereslek ezügyben, ha nem baj.

Irenka írta...

Az entrelac tatyóidat én sem tudom megunni, megértem, hogy te sem. :)) A felső nagyon klassz lett, és az a baba! Az telitalálat. Megj. illik hozzá az alatta lévő terítő.:)

bucilla írta...

Szuper lett a felső, szerintem Ágika elégedett lett vele:)Ha mégsem, én biztosan az lennék;) Pont valami hasonlón jár az én agyam is egy bambusz fonalból.
A táskáidat imádom, nem is tudnék már nélküle élni, mióta nekem is van.

Moncsi írta...

Vááááúúúúú! Az a tatyesz az, amire gondolok, hogy az? :o Csini a csuhénénid, és látom, lett helye a terítőcskének is. Köszönöm! Pussssssssssssz! M.

zsoka írta...

A táskáid igazán mutatósak,egyik szebb mint a másik:)
és a felsőd is nagyon csini lett,lánykádnak biztos tetszett!

nöné írta...

Köszönöm szépen, Kislányok!

Nöné-tatyó tulajdonosok: :oDD

Moncsikám: jóra gondolsz:o)

Otthon Művek írta...

Most én sem mondok újat itt senkinek, de nem vagy akármi! Szuper a felső, és ilyen gyorsan!
A táskák pedig nagyon-nagyon jók.

Namata írta...

Szép lett a felső !Olyan jó kis hűvös érzetet kelt így fotóról .A tatyóid pedig fantasztikusan jók .Még a végén én is elcsábulok !:)Van egy kis bökős turis fonalam .