2011. október 18., kedd

Szeretném néhány ...

... hasznos videóra felhívni a figyelmeteket, amikre a "szövés", azaz "weave" szóra történő kereséskor bukkantam. Igaz, amit meg szerettem volna nézni, nem találtam (nyilván igen foghíjas angoltudásomnak köszönhetően), azonban ezeket a hasznosságokat elmentettem a kedvenceim közé. Ha azonban véletlenül más számítógép közelében lenne épp szükségem rájuk, a blogomon hamar megtalálom, és talán Nektek is tudok újat vagy mást mutatni:o)

Először magát a videót kezdtem feltölteni, de olyan hosszú, hogy képtelen voltam kivárni a végét, és ráadásul több videóról van szó, így maradtak a linkek.

Lássuk az elsőt: lógó szálak - akár kezdő, akár záró - eldolgozása szépen, láthatatlanul.
Én is mindig tűbe fűzöm a szálat, de soha nem figyelem meg, hogy hova böködök:o)

Második: munka közben keletkezett lógó szálak eldolgozása horgolótűvel. Én is alkalmaztam már jó néhányszor, de nem igazán szerettem, mert a színén nekem látszik. Nyilván itt is lényeges, hogy hova bökjünk.

Harmadik: lógó szálak eldolgozása varrótűvel. Szinte hihetetlen, hogy semmi nem látszik a munka színén. Mihelyst ilyen szituba kerülök, azonnal kipróbálom:o)

Az utolsó, negyedik videóra már korábban ráakadtam: fonal toldása Nekem a sok-sok variáció közül ez tetszik a legjobban, már alkalmaztam is az előző postban bemutatott lila pullimnál:o)
Egy másik (Drops) fonaltoldás.

Most hirtelen ezek lennének, de ha találok még valami hasznosat, fel fogom tenni a blogomba is. Cimkének a "hasznosságok" szót is megadtam, így elméletileg az összes hasonló bejegyzés között rajtam kívül mások is csemegézhetnek:o)

6 megjegyzés:

paribanu írta...

Gondolat olvasó vagy! Köszönöm, köszönöm!

GumiPók írta...

Komoly hiányt pótoltál, Gyöngyi! A szálak eldolgozásáról valahogy mindenki szemérmesen hallgat, mintha szégyellnivaló lenne. :) Köszi szépen!

És mit kerestél?

nöné írta...

Köszönöm:o)

Eszter, a kérdésedre válaszolva: férjemnek kötöm a Cerus scarf-ot (http://www.ravelry.com/patterns/library/cerus-scarf), és amennyire kivettem a leírásból, a szemek leláncolása után szőni kell:o)
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de egyébként is a fotókon inkább szőttnek, mint kötöttnek látszik.

Amanda írta...

Hasznomra válik, köszönöm.

MrsYarnart írta...

köszönöm, ez nagyon hasznos volt. a sál pedig különleges, tényleg szőttes hatása van.

Irenka írta...

Köszönöm, nagyon hasznos okosságok ezek!