2009. június 17., szerda

Ez már aztán piskóta!

Nem kell megijedni, nem óhajtok gasztrobloggá változni:o) Csupán csak azt szeretném megosztani Veletek, hogy megint csodára akadtam. A múltkori bejegyzésemben egy nagyon szuperül sikerült piskótakarikáról áradoztam, és elárultam a lelőhelyet.
Ma piskótatekercsre fájt a fogam, így gyorsan kerestem egy jónak tűnő receptet. Sütöttem már életemben néhányszor, de mindegyiknek volt valami bibije. Találtam egy receptet és pontos, precíz leírást itt. Ha valaki végig olvassa a receptre érkező kommenteket, megtalálja az én áradozásomat is. Mindenképp érdemes végigolvasni, mert egyéb fontos tudnivalók rejlenek a kommentekre adott válaszokban! További megjegyzésem nincs, csupán egy elég szerencsétlenre sikeredett fotó (csak úgy, ahogy máskor is szoktam).














És egy másik fotó arról, hogy miképp haladok az új kendőcskével. Azt hiszem, elég színhű lett (vajon hogy csináltam?) Nagyon-nagyon szeretem kötni. Már elég hosszú a sor, de én lankadatlanul haladok vele, ahogy esténként az időm engedi. Jó lenne a hétvégére befejezni!
















22 megjegyzés:

Timici írta...

receptet köszi, a piskóta tekercs az egyik kedvencem, kis vanília sodóval, nyami...de más nem szereti idehaza, így nem sütök:( csak magamnak mégis ciki lenne:D
új Knitty kendőd nagyon szépen alakul, látszik hogy szereted kötni. Épp csak megjelent a minta és Te már majdnem kész vagy vele, gratula!:o)

Barbi írta...

Hmmm, de guszta! Zsolti nagyon szereti a lekváros piskótatekercset, azért tuti utánaolvasok! Köszi a linket! A kendő nagyon szép lesz!

Melinda írta...

No de kérem, Hölgyem! Ez most a bagoly mondja verébnek tipikus esete? Célozgatok most ezzel a gyors tempóra...;DDD Még "meleg" a minta, te meg már majdnem meg is kötötted...:) Nagyon-nagyon szép lesz!!!
A piskótád nyamiiii, majd meglesem a receptet, köszi!:x

Kati írta...

Húú nagyon jól néz ki ez a piskóta, megyek elolvasoma receptet én is!
Én nem ijednék meg a gasztroblogtól;)
Nagyon szeretem az olyan receptet ami már ki van próbálva, van fénykép, és még "körítés" is van hozzá:)

Ez a fonal pedig gyönyörű!!! Tényleg szépen haladsz vele:)!

Amanda írta...

Ilyen fonalra fájt a fogam, de későn kapcsoltam...úgyhogy minden tekintetben irigy vagyok. (ma ez volt a harmadik kendő, amit megcsodáltam, már nem bírok ki többet!!!)

Anice kötős blogja írta...

NNagyon jólnéznek ki a dolgaid és én sem bánom a gasztro részt!

A lila kié is lesz? Olyan fiatalos, alig várom, hogy megmutasd kifeszítve is és most megyek fitneszre aztán az esti műszak itthon.

Moncsi írta...

Ide verek, oda verek, kötögetek, habot verek...Szuperek a tekercsek! A húgom mindig egyben veri fel, én még nem mertem, de ezek után, a fene se válogatja...

Névtelen írta...

A fonal gyonyoru, de ez a minta nekem kicsit fura. En is nèzegettem a Knitty-n, de hogy nincs rendes sarka ott elol, csak kèt szarva....
Nem kuldenèl àt egy-kèt szelet piskòtatekercset?

Csandi írta...

Nem szép dolog az írigység, de Én most az vagyok(NAGYON!!)mind a két "mutatványod" miatt:))

nöné írta...

Köszönöm szépen, Kislányok a kedves szavakat!
A piskóta azon túl, hogy szuper kinézetre, állagra, ízre is hozza a formáját. És tényleg nagyon jó recept!!!

Kendő: nagyon szeretem kötni, bár a visszáján is figyelni kell, nincs pihike. Viszont a mintával vannak problémáim, mármint a leírással. Nagyon kíváncsi leszek, hogy aki megköti, hogyan számol be róla. A végeredmény - persze a gyöngyök kivétel - nálam is olyan lesz (bízom benne), mint a fotókon, de némi plusz számogatással, variálgatással.

Katica: amilyen kreatívnak ismertelek meg, könnyen letöröd az egyik szarvát, és máris lesz egy csúcsos kendőd:o)

Jucus írta...

Hú, de guszta ez a piskóta tekercs! Jó, hogy eszembe juttattad, már olyan rég csináltam! A kendőcskéd gyönyörű lesz és ahogy ismerlek, hétvégére kész is lesz!:o)

Lvica írta...

Nagyon szép a fonal, én még nem mertem belekötni... Így a tiédről puskázok.:) A kendő is tetszik, kíváncsian várom, milyen lesz a vége! Jó munkát hozzá! Vica

Csilla írta...

Guszta a tekercs nagyon. Mesés lesz ez a kendő és nagyon szépen haladsz vele, ügyes vagy

Kriszta írta...

Tényleg eszméletlen gyorsasággal haladsz, és csodaszép ez a fonal :) A piskóta is nagyon guszta, nekem sosem akart ilyen szépen sikerülni.

Maris írta...

Fú, de szép lesz ez a kendő! Én még nem kezdtem bele semmibe a lilástarka fonalból, mert meg akartam kérdezni előbb, hogy van-e valami tuti gombolyítási tipp, vagy csak úgy megfogja az ember, és tekeri összevissza...? A mályvásbordónak ellenben nekiestem mint tót az anyjának, de elég nagy fába vágtam a fejszémet, ebbe ni: http://www.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=208024 Luna Moth. Nekem nehéz :-( Más rendes ember abbahagyná, és kezdene valami olyat, amitől nem kell folyamatosan káromkodnia, de ha egyszer gyönyörű???!!!!
És 5-ös tűvel kötöm a Rikkerfonalat, az ugye jó méret neki? (már csak azért is, mert másik nincs)

nöné írta...

Maris, tényleg szép, amibe belefogtál!
A fonalgombolyításra tippem nincs, csak úgy tekerem simán.
Tűméret: olyan sok tanácsot nem igazán tudok adni, ha egyszer az 5-ösön kívül nincs másod. Én a Rikker-gyapjakat nagyobb tűvel kötöm, minimum 6-ossal. Ezt a mostanit 7-essel csinálom. Persze ha jó meleg cuccot szeretnél, jó az 5-ös. Amúgy sokáig nekem is csak ez a méret volt. Szeretem, mert se nem vékony, se nem vastag, jó vele dolgozni. Ezekkel a vastagabbakkal az a bajom, hogy egy idő után fáj a kezem:o( Na de a szépért meg kell szenvedni.
Jó munkát hozzá, és alig várom a végeredményt.

bucilla írta...

Húúú " Mi szem, s szájnak ingere" Nagyon szép lesz a kendőd!

Maris írta...

Inkább a jövőre nézve kérdeztem a tűméretet, mert "LEHET" (=tutibiztos :-) hogy fogok én még Rikkerből kötni, és ha általában a nagyobbat ajánlják az emberek, akkor majd veszek nagyobbat, punktum :-) A Molylepkét, vagy Éjjeli Lepkét, vagy mi a szösz a lunamoth, meg természetesen befejezem az 5-össel, szerintem igazából nem túl tömör, annyira legalábbis semmiképp nem az, mint a Matildám (az jóval vastagabb fonalból volt, 5-ös tűvel).
Szóval ha addig be nem csuknak a diliházba a molylepkés minta miatt, akkor befejezem :-)

A te lilástarka kendődnek mi a neve?

nöné írta...

Entomology a neve. A blogomon kint van a linkje, "legújabb kendőcském" cím alatt. Ott megsasolhatod a mintáját:o)

Abile írta...

Hmmmm, de jól esne most egy szeletecske! :o)

nöné írta...

Hát, a keddi nagy ijedelemre nem csodálom! Eszméletlenek a fotók, és ami mögötte rejlik, teljesen át tudom érezni!

Gabella írta...

Fú, lehet, piskótatekercset kéne sütnöm. Csak ne kéne hozzá annyi tojás! Nem baj, holnap megsütöm! Én egyedül is megeszek egy fél tekercset, úgyhogy nem fog kárba veszni... Pont azért sajnálom bele a tojást, mert nem túl kiadós.