2010. február 2., kedd

Egy nagy-nagy felfedezés:o)

Képzeljétek, eljutottam odáig, hogy zavar a kötőtű kötés közben:o) Ti nem jártatok még így? Rájöttem, hogy ezidáig miért nem szerettem zoknit kötni. A kép bal oldalán látható hosszúságú kötőtű miatt. Kifejezetten zavar a munkában, akad egymásba állandóan. Sokkal de sokkal barátságosabb a jobb oldalon látható mini tűcske, épp illeszkedik a markomba, nem gabalyodik össze-vissza. Szóval egész élvezetes ez a zoknikötés:o) Meg a készülő mű is elég barátságosan néz ki, ugye? Nekem nagyon tetszik, és úgy néz ki, hogy nagyon klasszul sikerült a rövidített soros zoknisarok is.
Hogy miért kötök akkor a hosszúval is? A kérdés jogos. Nincs itthon a modellem, hogy próba után látnám már, mikor kell kezdeni a fogyasztást, potyára pedig nincs kedvem dolgozni. Így elkezdtem a párját is, nehogy tétlenkedésre ítéljem magam.




21 megjegyzés:

Piszke írta...

Jujj, de nagyon jól néz ki ez a zokni! Milyen fonallal követted el ezt a szépet? Nagyon jópofa a pepita rész benne. A sarok is olyan, amilyennek lennie kell. Biztosan örömmel fogja viselni a "modelled". :)

Kataca írta...

Imádom ezt a fonalat! Nagyon bánom, hogy nem 2-3 csomaggal vettem belőle...szerintem a legjobb minőségű zoknifonal, amit itthon vettem. Csodálatos a színe és a mosást is remekül bírja, hordás közben se bolyhosodik.
A Hugicám sose modell alapján köt, van egy táblázata, amiben benne van, hogy hány cm a talp hossza, hol kell fogyasztani az orrát. És mindig jó a zokni amit a gyerekeknek vagy nekem köt!
Ha érdekel elküldöm Neked.

Kataca írta...

Hány szem van a tűn? Amikor a sarkánál egy tűn dupla számú szem van, akkor se csúszik le?

Macus írta...

Én éppen tű miatt nem kötök zoknit, legalábbis főleg emiatt. Nekem csak 20 centis van, és zavar engem is .Amikor karöltőnél vagy nyakkivágásnál a passzét kötöm, akkor is akadozik.
A fonal tényleg nagyon szép. Én ne is vettem belőle, pedig zoknin kívül mást is lehetne belőle kötni (na nem kesztyűre gondolok, mert azt se tudok).
Pihennem kell, nem látok, rövid volt az éjszaka.
A Saroyant elkezdtem, de le kell tennem, mert nem tudok figyelni rá.

Moncsi írta...

Húúú! Nagyon jól néz ki, tényleg, milyen fonal, és nekem mér nincs ilyenem?

Figyu, Gyöngyi!

aldis akció, merevlemez külső, 1000 gigás:

http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/58_17156.htm

Melinda írta...

Naaaagyon csecse lesz!:) És tényleg nem szalad le a tűről a szem?

nöné írta...

Na Kislányok, itten vagyok már, csak okosságos szeptemberi szalagtűző előtti szülői értekezleten voltam :o) vagy inkább :o(((

Na szóval:
Kataca: a tablicsku érdekelne, köszönöm szépen előre is!
60 szemmel készül a kicsike, tehát egy tűn 15 szem van. A rövidített soros saroknál egy tűre rendezett szemecskéim sem szaladtak le, nagyon rendesek voltak.
Higgyétek el, baba ez a tű (Ercsu, figyeled, csinálom a bótot:o)

A fonal Aldis, tényleg szépek a színei. A minőségről még csak hallomásból tudok nyilatkozni, azt hiszem, pont Te, Kataca írtál a lidis gyengeségeiről, amiről én is szereztem némi tapasztalatot, illetve ennek a pozitívumairól.

Moncsikám, sasold az aldis honlapot, ha lesz, veszek Neked egy egész raktárral.

Köszi a háttértárolót, Apa karácsonyra megoldotta a Metróból:o)

Amanda írta...

Tényleg pazar a kicsike!

Maria írta...

Látod, látod, egész megszereted a zoknikötést /a család meg majd a végén nem is akar már mást hordani :-)/.
Persze azért ki kell tapasztalni, kinek milyen hosszúságú tű a legjobb. Nekem körtűből van 10 cm-s, no, azzal nem tudok kötni. Kb. a 13 cm az alsó határ.

aniko66 írta...

Nagyon jó kis zokni lesz! Én még sosem próbáltam, de most, hogy írtok a "trükkökről", méretekről kedvet kaptam a kipróbáláshoz! Adnátok tippeket miként kezdjek hozzá, esetleg megkaphatnám a bűvös mérettáblát? Előre is köszönöm a támgoatást! vizi.aniko@mkb.hu :)))

Moncsi írta...

Gyöngyi! Azért írtam, hátha kell Nektek, ez dupla akkora gigás, és nem kerül 2x annyiba.

Gabella írta...

Nekem csak az a fura, hogy "fordítva" van kötve a zokni.

nöné írta...

Anikó! Mihelyst megkapom Katacától, azonnal küldöm Neked!

Moncsikám: drága vagy, köszönöm, én mondtam Apának, várjunk még, mert elég monstrumot sikerült vennie, igaz, az is 1 terrás, nem is volt olyan nagyon sok pénz, de a Tiédnél 2x nagyobb, így elég nehézkes a laptop táskában horcolászni sok minden egyéb apróság mellett.

Gabella: azért általában ez a szokványos zoknikötési módszer, DE láttam ám Nálad az alulról kezdőset, és ki is fogom próbálni. Bár nekem a zokniorra fogyasztása jobban tetszik, mint a szaporítása. Hiába, ízlések és pofonok.

Moncsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Piszke írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Piszke írta...

Ezt a kicsi tűt rövidesen én is kipróbálom. Vettem egy garnitúrát az USÁ-ból. Bevallom, nem tudom elképzelni, hogy hogy nem csúszik le róla a szem, de Nöné, engem meggyőztél... :)
Ha újra lesz az Aldiban ilyen fonal, akkor lécci szóljatok! Nagyon szeretnék ilyent!

nöné írta...

Oké, Piszke, figyeld főleg Moncsit, Ő a figyelő:o)

Gabella írta...

A Müllerben mindig vannak zoknifonalak, bár szerintem azért ott drágább...

Amúgy meg mért csúszna le? Látszik, hogy nincs tele a tű. De sapkát azért nem érdemes 10 centissel elkezdeni.

Moncsi írta...

Gyöngyöm!

Köszönöm!

Szkolká forint?

Cupp!

M.

nöné írta...

Babám, egészségedre! Neked is cupp!

Névtelen írta...

Genial fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.