2010. február 1., hétfő

Mit szóltok a modellemhez?

Az ötletet a csipkekötő Lányok fórumáról nagyi67-től csóreszoltam. Hétvégi terméseimet viseli Mici Mackó. Készülget még más is, vannak bontásra ítélt darabjaim, illetve bohóckodok továbbra is a zoknikötéssel:o)

Sikerült megint nönésítenem egy kötöményt, történetesen ezt a nyakbavalót, el is gondolkoztam rajta, nem kellene-e tervezőnek állnom? Szinte mindig úgy járok, hogy bumm-bele elkezdem a munkát, aztán néha-néha a minta nézegetése közben "gyakorlom" az angolt, és felfedezek új dolgokat, ismerős angol szavakat. Amikor már jön a felismerés, majdnem kész a darab, nincs szívem lebontani. Sebaj, a következő már tökéletes lesz!

Szörnyű, hogy nincs a házban valamirevaló szépséges fonal. Illetve azért akad, csak soha nem ahhoz illő, amit épp kiszemeltem következő áldozatomnak. Úgyhogy most a számlámat feltöltöm szép színes pénzecskékkel, és fonalbegyűjtő útra szörfözök:o)

Ez a kendőcske a fiókom mélyén lapuló - korábbi uruguay-i - fingering kettős szálából készült. Nagyon finom színei vannak, olyan jó púderesek.

A lábszárvédő - igaz, nem sok látszik belőle, nem is lényeges - egyszerű mezei harisnyakötéssel készült, alul-felül néhány sor patentminta, csőkötéssel kezdve és befejezve. Tolnai kétágú fekete, 5-ös tűvel. Ilyet még kötnöm kellene, mert nem egy semmire való ruhadarab, jó használatot tesz ebben a hideg, havas időben, illetve a csak bokazoknit hordó, kissé lökött nőszemélyeknek - ez én vagyok:o)

Korábbi bejegyzésem, valamint a tolnai mályvás-lilás csipkés sál folytatásaként íme az egyszerű, simakötésű sapika, semmi csili-vili, csupán egy horgolt virágocska. Szerintem nagyon jól áll a Hugin! Szerintetek is?

A nagy durranás még várat magára, mindennel foglalkozom, csak a szépséges gyapjúpulcsival nem. Rizsmintás ujja kötés fázisában vagyok, (a bontást még mindig halasztom) de naaaaagyon uncsi, így mindig más után nézek:o) Nem kellene nekem mindig internetezni, egy hét szünet alatt biztos befejezném az összes ufómat. De nem vagyok ám én egy szigorú emberke, így nem vonom meg magamtól ezt az élvezetet:o)

27 megjegyzés:

Gabella írta...

Bocsi, de ez a lila fonal az a vékony változat, amiből a csipkéket is kötitek? Nekem abból van a barnás átmenetes, és kötöttem belőle sapkát, ráadásul dupla szállal, de úgy fázok benne, mint a kutya! Gondolom, ez egyszálas, de hanyas tűvel kötötted? Hármassal nincs kedvem hozzáfogni...

Ja, de hülye vagyok! Megint nagyon szépeket kötöttél!

Kriszta írta...

Szerintem is nagyon szépeket kötöttél, és nagyon nagyon jól áll hugodnak a lilás szett :)

nöné írta...

Gabi: igen, ez az a fonal. Egy szállal készült, 3,5-es tűvel. Tudod, nekem sem a zsánerem a vékony tű, ehhez képest most 2,75-össel zoknit barmolok:o)
Egyébként azt vettem észre, hogy a tolnai színátmeneteseknél, ahány csapat festés, annyi vastagság. No persze minimális a különbség, de mégis észrevehető. Erre a Nina-Nöné kendők gyártásakor jöttem rá, volt amelyiket 6-7-essel, volt amelyiket viszont 5-össel készítettem. Pont ami Neked van, az egy vékonyabb eresztés volt.

Gabella írta...

Na akkor ebből nem lesz sapka! :) Legalábbis még egy nem! :)

Kriszti írta...

Nagyon szép lett a leveles sál, de sapka-sál is tetszik. Úgy látom a boldog tulajdonosnak eltaláltad az ízlését.

Macus írta...

A Micit imádjuk, Viki vele alszik. Meg a "Mérgessel", AKI egy jegesmedve. A Mici nyakában levő tünemény az jó lenne nekem is (az nincs a küldöttek közt, ugye?.
A lábszárvédő már nekem is eszemben volt. Lánykoromban nagy divat volt, én is kötöttem párat.
A lila sapis szuperül mutat a modellen, jól áll neki.
Rizsminta? Dögunalom! Inkább csupa csavarás, én úgy vagyok vele. Tényleg kéne kötni egy jó pulcsit valakinek. Van is egy adag kétágú natúr színű tolnaim.
Na. Szépek ezek megint!

Naomi írta...

Ismét nagyot alkottál! Mici tökéletes modell, mondjuk nem is csoda, hiszen ilyen szépséget nem minden Mici hordhat...! :o)

A "kis" Nagylányod pedig nagyon-nagyon csini a lilás-szettben!!!

Melinda írta...

Minden nagyon szép már megint!:))) Ügyes vagyol, nnna!;D

Maris írta...

Te is befogtad a macidat modellkedni? Nagyon csini sálat kapott!

A tolnai tarkabarka farkú fajta szarka úgy tűnik, ilyen simakötéssel adja ki legszebben az átmeneteket. Én eddig kendőket kötöttem belőle, de ott csak zavarta egymást a szín meg a minta. Ez a szett viszont nagyon szép!

nöné írta...

Köszönöm szépen, Kislányok!

Noémi Drága: Ő az én Hugim, nem az Ágié:o)

Maris: Bocsánat, tényleg, Nálad is láttam egy macikát, amint épp modellkarrierjét építgeti! Látod, így van ez, ha az embernek más nem hajlandó modellt állni, maradnak a szőrmókok, ők legalább nem feleselnek vissza:o)

Amanda írta...

Rizskötés csak végső esetben. Én, aki olyan idétlenül csavargatva köt, össze-vissza állnak a szemeim, nem tud rizsmintát kötni. Igazgatnom kell, hogy ne legyen csavart sima és fordított. Igaz, hogy csipkét sem tudok kötni, csak ha csavargatom a szemeket. A lila átmenentes talán a legszebb Rikker-fonal, mindig megcsodálom.

Anice kötős blogja írta...

Én meg majdnem lekéstem innét , hiába no lelassultam. A macid fényét jelentősen emelték a kötött dolgaid, a húgod meg tünemény a nönés szerelésében

nöné írta...

Amanda: én is tekerek, csavarok:o)
Anicém: Te nem késel le sehonnan sem:o) Hogy lelassultál? Te érzed, de az biztos, hogy aki folyamatosan bébit cipel akár belül, akár kívül, nem olyan fürge:o)

A dícséreteket köszönöm a Hugi nevében is, bár - miután elárultam lelőhelyemet - Ő is bizonyára olvassa:o)

Névtelen írta...

Minden nagyon szép , de az a lilás szett , az a gyöngém... :))
Nagyon csini benne a hugod.

Névtelen írta...

De jò neked, hogy egy hèt alatt befejeznèd az ufòidat... bàr te villàmgyorsasàggal kotsz.
Szerintem is nagyon jòl nèz ki a sapka-sàl, ès a viràggal nagyon csini.

Csilla írta...

Jó ez a szett is jól áll a hugidnak, de én most éppe ezekbe e levelesekbe vagyok belezugva. Megvetted a mintáját, vagy valahol ráakadtál a leírásra csak úgy ongyen?

bucilla írta...

Hű az a leveles, milyen érdekes! A Lilás szett tényleg nagyon szép, ráadásul igen jól is áll a hugodnak. No és a modelled is cuki, ő legalább nem anorexiás;)

nöné írta...

Csilla: sajnos nem találtam ilyen free mintát, sajna fizetős volt.

Maris írta...

Nöné, Csilla: van a Ravelryn egy Saroyan nevű, az hasonló és ingyenes, nálam már be van könyvtárazva :-)

nöné írta...

Maris Drága, nálam már meg is van kötve:o) Ő a Hugi sálja:o)

Maris írta...

Ja bocsika, Csilla a másik levelesre gondolt, ami csak levelekből van.

Mert ebből a leveles szélűből is van egy másik, ami majdnem ugyanilyen, csak fizetős. Meg van a Saroyan, ami ingyenes, de akkor ez az :-)

Én most előbb Trinityt kötök (meg befejezek egy Baktust), majd csak utána Saroyant :-)

nöné írta...

Maris, végül sikerült szépen megoldanod a Baktus-szaporítást és fogyasztást?

Maris írta...

Aha, igen, majd megmutatom, csak a lakásban mindig túl sötét van a fotózáshoz mostanában... ki kéne vinnem valahová.

Piszke írta...

Mindkét modelled igazán bájos. :) Nekem a színátmenetes sapi-sál garnitúra kifejezetten tetszik. Ez a fonal simán kötve díszlik a legjobban. Lábszárvédőre pedig ebben az időben feltétlenül szükség van. Én is kötnék egy párat, ha a végére értem volna a vállalásaimnak. Szépeket mesterkedtél. :)

Gomes írta...

Nagyon jó néz ki ez az együttes!!!!!

Ági Decor írta...

Nagyon gyonyoru! ;)
You used my favourite colours and you look so georgeous in your set as well!! ;)
Thank you for visit and comment at my blog ;)

Ági Decor írta...

Nagyon gyonyoru! ;)
You used my favourite colours and you look so georgeous in your set as well!! ;)
Thank you for visit and comment at my blog ;)