2010. szeptember 29., szerda

Néha kötögetek is:o)

Olykor-olykor kezembe akadnak a kötőtűim is. Éppen ideje volt már, hogy az augusztus 10-ei bejegyzésemben bemutatott kendőkezdeményemet befejezzem végre. Lassan aktualitása is lesz, hisz kora reggel már fázik a nyakam. Ez a kendő amolyan "csak úgy a nyakamba dobom" fazon és minta, semmi extra csipke, de mégis mutatós. Főleg a széle, amit kissé nönésítettem, amíg tartott a fonalam. Igaz, icipici gombócka maradt, ami egy horgolt virágkitűzőként fogja végezni.

Tudnivalók a kendőről:
- fonal: Melinda csodaszép színekre festegetett 100 % superwash merino fonala - 400 m/100 g
- kötőtű: 4,5-es KnitPro tű
- súlya: 86 gr (ebből 60 gr megy a fonalfalóba)
- minta: innen az Azzu's Shawl; egyébként nagyon tudom ajánlani ennek az Emmának a mintáit, tökéletesen illenek a "nagyon színátmenetes, kontrasztos, milyen csipkéset is kellene belőle kötni" fonalakhoz. Mivel ráhajtások tömkelege van a mintákban, csipkekötés érzetét keltik, ugyanakkor a fonal színei tökéletesen megmutatkoznak.
- méretei: 50 x 162 cm, jó kis szárnyas kendőcske, most ezt a fazont szeretem:o)
Egy egyestés projekt, Ercsu magyarításában, köszönet érte!

- fonal: Barka Felhő Havanna színben, merénylet áldozata, ugyanis duplaszálával kötve
- tű: 4,5-es KnitPro
- súlya: 66 gr
- méret: normál női fejméret:o)

Rövid története: az eredeti leírás szerinti méretben készült, ugyanis nem volt kedvem próbakötni, méricskélni. Az ajánlott vastagságú fonalam nincs itthon olyan színben, ami Tündikémnek tetszene (minő furcsaság:o), így azt gondoltam, összefogom az amúgy is téli kollekciónak (sapka, sál, kesztyű) beszerzett barkaságot, és lesz ami lesz alapon bökögetni kezdtem. Érdekes lett a textúra, már-már merevnek mondható, remélem, nem nyúlik meg és kellően melegíteni is fog.
Mivel az elmúlt napokban Nöné-túltengés volt errefelé, egy ideig kész munkával nem jelentkezem. Ennek oka pedig a fotón látható csivert-csavart pulcsikezdemény, barkaságos Felhőből:o) Jó kis minta, bealvás kizárva, odafigyelés ezerrel. Remélem, hamarosan elkészül, ugyanis a fejemben számtalan megvalósításra váró ötlet lakozik még, meg ugyebár fonalat is kellene falni.

13 megjegyzés:

Irenka írta...

Nekem nem tűnt túl soknak a jelentkezésed, mindig szívesen olvasom a bejegyzéseidet :).
A kötömények nagyon szépek, a kendő igazi, Nönésen-tökéletes munka. A pulcsit is kíváncsian várom, bár látom, jókora falat lesz.

Nina írta...

Sahal und Haarband sind wunderschön geworden:-)

Liebgrüss
Nina

Anice kötős blogja írta...

Figyusz, itt unatkozom, ha nem írsz.
Én is elmentettem a kensdőt, mert néha sokkal hordhatóbb az egyszerű mint a túl mintás, a tied nagyon tetszik a Melinda fonalából. A hajpánthoz nem tudok hozzászólni, mert nem hordok és a lányom sem ilyesmit. Azt mondd meg jó volt-e kötni a felhővel?
A pulcsi mintája meg király, hogy mihez nincs türelmed, irigyellek.

Amanda írta...

Örömmel látom, hogy a háttérben azért csattogtak a kötőtúid. Szépeket készítettél: A csavartad különösen tetszik, mert én inkább csavart párti vagyok. Esetleg láthattam nálad?

nöné írta...

Köszönöm, Lánykák!

Anice: szeretem a Felhőt, bár így dupla szállal nem olyan jó volt vele dolgozni, mint ahogy most a szürke pulcsit készítem. Imádom ezt a fonalat!

Amanda: Te kis szemfüles! Láthattad, ott a fotel karfáján.

Timici írta...

Nagyon szépeket készítettél!:o)
Az Azzuval már régóta szemezek én is, de nem most jött el az ideje, most sapka, kesztyű idény van.:o)))
Csvart mintás pulcsi csodaszép lesz, nagyon szeretem ezt a színt, vettem én is;o) és a mintája is nagyon szépséges.

Maria írta...

Mi az, hogy Nöné-túltengés? Tessék csak szépen kötni és mutogatni, hogy a szegény kevésbé turbókezű egyszerű mezei halandókat megüsse a guta a to-do lista végtelenségétől.

bucilla írta...

Gyöngyöm, ahogy ezt a klassz listát elnézem, eddig sem aludhattál be túl gyakran a kötés felett;)
A kendő szuper, ez pont az a vastagság, ami ebben az időben éppen kell, laza, de mégis melegít, és óv a csípős széltől is. A Sapka nagyon szép, hiába a felhő, az valami álomszép fonal.
A csavart pulcsihoz kitartás, gyönyörű a mintája!

zsoka írta...

Hú de sok mindent készítettél,te sem ülsz karba tett kézzel:-)))

Csilla írta...

Tetszik ez a kendőcske, meg is jegyeztem magamnak a mintáját. A fejpánt is tervben van nálam is, de én simán akarom a felhőből megkötni nem dupla szállal, és szeretnék hozzá valami nyakmelegítőt, baktust még nem tudom. Az ilyen tekeredős pulcsikat meg imádom, szuper lesz. Pont olyan nagy nyakkal kötöd?

Csilla írta...

CSilla voltam az előző csak a másik felhasználóimmal.

Kicsianya írta...

Te is meglehetősen "termékeny" vagy.
Sejtettem, ha egy darabig nem jelentkezel, egy kazal kész munkával bukkansz majd elő:)
Egyik szebb, mint amásik!

gromine írta...

Milyen sok szépséget készítettél és ilyen rövid idő alatt.
Nagyon tetszik a fejpánt.