2011. október 15., szombat

Erősen kapaszkodni, mert...

két rémisztő kép következik:o)

Elég sokat kötögetek mostanság (is), mégsem haladok semerre sem. Alig tudok valami kész munkát felmutatni, pláne nem a régebben megkezdettek közül. Ez a lilaságos csodaság kedd reggel kezdett neki önálló életének, és egy nyakbontás és újrakötés után kb. fél órával ezelőtt esett le a tűimről.

Tudnivalók:
- fonal: Alpissima 30 % alpaca, 30 % merino, 40 % akril, 50 g/400 m 390-es színkód, dupla
szálával, Pécsről
- tű: 5,5-es KnitPro normál és rövid tűvég
- súly: 185 gr
- hónaljig körben kötve
- méret: kis jóindulattal 42/44

Az egyik legszebb munkám, már ami a pullikat illeti. Még sem vagyok teljesen elégedett vele, a nyaka nem az igazi. Egyszer lebontottam, újra kötöttem, félúton majdnem lebontottam, de aztán az agyam gellert kapott, bevillant egy lehetséges megoldás, és végül folytattam, de nem lett tökéletes. Mindegy, most már így marad. Azt hiszem, már szeretem is:o)

Hogy mi nem tetszik rajta? Nem az az igazi garbónyak, mint pl. az Idlewood vagy a Labirintusos pullié. Arra gondolok, talán azért, mert a fordított kötés van a színén, illetve a textúra elég laza, mivel vastag tűvel van kötve. Azt agyaltam ki kötés közben, hogy a leláncolás előtti sorban a hátsó részt normál szemszámmal, az első részt pedig minden 2. szem után + 1 szem szaporítással kötöttem, azt gondolván, hogy nem fog bepöndörödni. Háááát... tévedtem:o) Pedig I-corddal láncoltam, és mégis. Sebaj, a lényeg, hogy szeretem, imádon a színét, a fazonját.
Ja, még belinkelem a felső rész mintáját, hátha valaki - hozzám hasonlóan - utálja oda-vissza kötésnél a fordított sorokat:o) Egy Dropsos tutoriál keresése közben akadtam rá erre a kis mutatós mintára. Az alja egyébként hónaljig körben kötve simával, aztán szétválasztáskor egy laza mozdulattal máris a fordított sorok voltak a színén:o)

Múlt hétvégén csodahelyen jártam, ezekre a kincsekre találtam:o) Csuda-csuda finomságos fonalak, Zitronok, Zpagetti és más nyalánkságok. Bizseregnek az ujjaim, szívem szerint mindbe beleböknék, de muszáj az ember életében a ráció is, így még rakosgatom őket egy darabig. De nem messzire, hogy mindig szem előtt legyenek:o)

12 megjegyzés:

Macus írta...

Szerintem tökjót kötöttél (megint) A nyaka egyszerűen különleges és kész.

Egyébként meg hol jártál (báránykám), hogy ilyen szépségek csapódtak Hozzád???

nöné írta...

Köszönöm, Macusom!
Fonalshop(ping)oltam:o)

Zsu írta...

Dehogyis rémisztőek, egyik jobb, mint a másik! Szédítő tempóban haladsz, eszméletlen!

Irenka írta...

Klassz felsőt kötöttél, nekem tetszik a nyaka is, és remekül áll rajtad! A fordított sorokat ügyesen kicselezted, köszi a minta linkjét!
A fonalkáid - mmm, fincsiségek. :)
Hol vannak a rémisztő képek? Nálam egy sem látszik. :))

Mázsa Viki írta...

Csodaszép ez a felső, nagyon az én stílusom! :)
A fonalakról meg ne is beszéljünk azzal az első trekkinggel már én is sokat szemeztem, de mostanában annyit tudok kötni, ha így folytatom, 60 év múlva sem fogy el a készletem! :(

Jucus írta...

Egyáltalán nem rémisztőek a képeid, bár rajtam állna így kötött holmi!:o) Nagyon csinosat kötöttél, jól áll! Semmi kivetnivalót sem látok benne!

Szilvia írta...

Kedves Nővérkém!
Na végre adtál valami életjelet!
A lila pulcsid nagyon tetszik és jól is áll Neked. A fonalkáid szépségesek főleg az a két őszi melírozott, de rettentően izgatja a fantáziámat az a kis borzos barnás-feketés-zöldes-pirosos csodácska. Kíváncsi vagyok milyen kis szépség lesz belőle.
A két rémisztő képpel én se találkoztam, nem tudom miről beszélsz, vagyis írkálsz itt ....??!!
Puszi: Hugi

Amanda írta...

Innen nézve nagyon csini vagy!
Az új szerzemények mesések, kíváncsivá tettél, hogy miből mi lesz. (Győrből én is hoztam fonalat, minhta itt nem árulnának)

bucilla írta...

Gyöngyöm, megint csuda klassz felsőt kötöttél magadnak, nekem kifejezetten tetszik a nyaka, és ahogy megoldottad ezt a fordított kérdést:)
Nagyon csini vagy ám benne!

MrsYarnart írta...

jól áll neked ez a kis pulcsi! a mintát megnézném közelebbről is :) a linket sajnos nem tudtam megnyitni :(

Csilla írta...

Igazán jó kis puli lett, szerintem a nyaka is tökjó :)

paribanu írta...

Nagyon jól áll és igazán klassz pullit kötöttél. Én még nem merek ilyenekbe belevágni, de nagyon inspiráló tudsz lenni :-)