2009. március 11., szerda

Egy kis személyes

Ma 46 éves a Férjuram. Lassacskán öregszik, egyre több a fehér hajszála, mint a fekete. Nem is csoda - mondja Ő - ennyi nő mellett. Cseppet sem hímsoviniszta a szentem. Bár, ha jobban belegondolok, a családunk hímnemű tagjai többen vannak. Ott van ugye Apuka, a két tengerimalac (Csabika és Csubika), a két kutyuska (Cézár és Danika), ez már 5, mi lányok pedig hárman, plusz ez a kis lókötő cicuska, akinek neve nincs, mikor hogy van szólítva, többnyira így hangzik a hívó szó: CICA!!!! Alapjában véve kinti cica, de mostanában - elveimet félrelökve - esténként néhány percet eltölthet a lakásban. Természetesen, mivel cica, a fonalgombolyagot nem hagyhatja figyelmen kívül. Szóval a nemek aránya 5:4 a fiúk javára, akkor miről is
beszélünk?
















Ajándékügyileg ötletem egy szál sem, egyszerűen nem tudok okosat kitalálni azon túl, hogy néhány gatya, zokni, finom borocska. Kötni nem éri meg neki, mert szép nagydarab ember, 48-as lábbal megáldva, úgyhogy inkább ezt kihagyom. Azt gondoltam, kreatívkodok a konyhában egy kicsit. A pogácsát nagyon szereti, lehet az tepertős, sajtos, krumplis (tisztára mint Gombóc Artúr), így sütöttem finom sajtos pogit torta helyett. A szülinaphoz illenék a gyertya is, na az nincs itthon. Még csak 21 éve tudom, hogy mikor van a szülinapja. A tészta lehulló részéből formáztam meg a két számot, és beleállítottam a pogácsás tálba. Ezt fogja este megkapni. A fotón a felöltöztetett finom Egri Medina ruháját Babookám alkotta, ő már megköszöntötte Apukát, mert most hétvégén nem jön haza.


















Még a konyhám kissé romos, rendet kéne rakni, így elég későn tudok kötögetni. Tényleg, ma még nem is kötöttem! Azaz, az éjjel 1 óra már ma volt, akkor mégiscsak böködtem néhány sort.
Borzasztó, ma egész nap olyan sötétség van, nem lehet fotózni, csak sok-sok kínlódás eredménye ez a néhány fotó az össze-vissza kendőről. Ahogy elnézem, a fotózásban rám fér még egy kis fejlődés.



































12 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Isten éltesse a gazdurat!
Ma én is pogit sütöttem az éhező bandának, sima vajasat.
Még szebb lett mint gondoltam a kendőd. Ezt már kifeszítve mutatod ugyi?

nöné írta...

Köszönjük! Igen, ez már a száradás utáni állapot.

Moncsi írta...

Emberednek boldog szülinapot, nem is öreg, csak 2*23 éves, az enyém is már 2*24 lesz ősszel.Én már csak így számolom, akkor nem tűnik olyan soknak, és mégis jobban hangzik, hogy "két" ilyen fiatal pasival élek.A pogi igen guszta, és nem is kell mindig"kaviár", Nálunk sem nagyon fogy már a habos-krémes torta. Inkább gyümölcstortákat szokta sütni, egyet az ünnepeltnek, egyet pedig a többieknek.A kendő is gyönyörű, szép nagy lett. Lassan én is elkészülök az elsővel, már túl leszek a bogyókon nemsokára, éjjel biztosan. Ma én őrzöm a házat.Puszi!

nöné írta...

Moncsikám, köszike. Akkor őrizzük együtt, mármint Te a Tiéteket, én a miénket, én még most kezdem a (be)bogyózást!

Naomi írta...

Istenke éltesse ÉLETED PÁRJÁT!!!

Nagyon kedves ajándékokkal készültél! :o)

Moncsi írta...

Nos, a chart4-c-nél a 30. sornál vagyok, ez ugye a fordított sor, utána egy végig sima, csak négy ráhajtás van benne. A 33. sornál ugyanannyi szemszám van, mint a 31-nél, akkor ebbe már nem teszünk a középső és szélszemek mellé plusz ráhajtást?

Névtelen írta...

Sok-sok-sok-sok boldogot a kedves férjuradnak!
A pogácsa most nálunk is menő, a legkisebb követeli mindig: "Pogács!" :)

Ötletes és kedves ajándékok, százszor többet érnek bármilyen bolti holminál.

A kendőd újra elvarázsolt és látom, sokkal nagyobb, mint gondoltam. Ez is olyan jó beburkolózós?

nöné írta...

Moncsi: Gondolom, igen! Előbb kerestem, milyen 33. sorról beszélsz, olyan nincs is a rajzon. Akkor láttam meg az angol hablatyod, kikövetkeztettem, azt írja, hogy ugyanúgy, mint a 31. sort? Számomra érdekes lesz még az utolsó minta is így első ránézésre. De reméljük, jön Erika hamarosan, és leírja a gyengébbek kedvéért, mármint nekem, az angol alfabétának.
Ági: Köszönöm! Igen, jó nagy, beleburkolózós, bár még nem avattam fel. Láttál már ilyen hü..ét, sajnálom felvenni. De akkor minek is kötöm?

Timici írta...

Isten éltesse a férjecskédet! Nagyon szuper ajándékokkal készültél neki:o) az a pogiból készült szám nagyon 5letes;o)
A kendőd csodás, én tuti abban páváznék a helyedben most!:D
kíváncsian várom a kék balticot;o) engem a bogyózás kissé elriaszt tőle, de nem is baj:D

Moncsi írta...

Jaj, ne mááá! Minek lennél angol zseni, ha kötni meg nem tudnál? Majd kialakul, reméljük, sikerül talán nem elrontanom a végén. Én meg németül se tudok nagyon, de horgolni igen, a jelölés nemzetközi. Várjuk Erikát!!!

nöné írta...

Timici, a jókivánságokat köszönjük, a bogyózást UTÁLOM!!!!!!! Pedig én még csalok is, mert csak 3 szemesek a bogyóim, de máris begolyóztam tőlük. Irtóra lassítja a munkát.

Jucus írta...

Jajj, ezt a gyönyörű tarka-barka kendőt még nem láttam! Hát ebbe belebújnék szívesen!:o) Csodaszép!
Kukkants be majd hozzám alkalomadtán!:o)