2009. március 31., kedd

Ez sem rossz, ugye?


Már meg ebbe vagyok teljesen beleszerelmesedve:o) Timici tegnapi kommentjével a fülembe tette a bogarat, irgum-burgum! A narancsos-zöldest félretettem, mert szerencsére itt a tavasz, és meleg sálra egyenlőre nincs szükség. Csipkekendő projekt szintén elpakolva, hisz van már Baboonak és nekem is, amit a vállunkra tudunk ölteni. Tündikémmel megdumcsiztam, hogy a tavaszi színkavalkádot átnevezzük őszi színkavalkáddá, tehát az is félretéve. A Katica-féle batman ujjú mellényke kabát alatt nem szerencsés viselet, tehát az is be a sufniba, egyenlőre. Szerencsére nem sokat kötöttem még belőle, valószínű, hogy beszerzek hozzá valami más összetételű fonalat, mert a 100 %-os pamut nekem nem igazán tetszik, kötni sem szeretem, a csipkeminta sem olyan szép belőle, szerintem. Tudtok ötletet adni, miből érdemes hűvös nyári napokra top felé mellénykét készíteni? De ne legyen tiszta műizé ám:o))
Szóval visszatérve Timicihez, elrebbentette egy két darabból álló poncsó ötletét. Igen rövid gondolkodás után fonaltekerés, egy régi gyári poncsó előkutatása, méricske és már kezdtem is.
Emlékszem, egyszer olvastam Gabella blogján, hogyan kell a méreteket kiszámítani. Meg is találtam, kinyomtattam és terveztem. Persze a "matekos" eszem és a térbeli látásom hiánya megint "segítségemre" volt. Elterveztem, elszámítottam magam. De nem vészes, orvosolható. De még az is lehet, hogy nem lesz rá szükség, remélem, ez a pihe-puhaság is legalább olyan jól tartja magát megfeszítve, mint a többi gyapjú.
Azért jó kis meló lesz ez, két méretes darabot kell elkészíteni, és valahogy nem halad olyan gyorsan, mint a csipkekendők. És, mint az a fotón is látszik, a segédletre még ennyi sor megkötése után is szükségem van, csak úgy, a biztonság kedvéért.

10 megjegyzés:

Melinda írta...

Ahhoz képest, hogy "alig haladsz", már majdnem kész az egyik fele...:D Nekem nagyon tetszik!:)) És az is, ahogy megmagyaráztad, miért is van erre most szükség, miért kell a többieknek pihenniük...;))))

Mellénykét pedig... hm... esetleg selyem-bambusz fonalból...?

Névtelen írta...

De nem ám :) nagyon jól néz ki, és ha már most ennyit haladtál, akkor biztosan hamar készen is lesz :)

Timici írta...

jajj, ne haragudj, hogy bűnbe vittelek:o) de örülök, hogy belevágtál, szerintem szuper lesz, igaz nem semmi meló, de szerintem is nagyon jól haladsz!
és annnyira jól néz ki ez a minta ezzel a fonallal hogy csuda:o)
nyári felsőhöz én is a selyemfonalra gondoltam

Jucus írta...

Nagyon jó ez ííís!

Jucuu írta...

Én is bambuszfonalat jöttem ajánlani. :)

Névtelen írta...

Màr megint nem oda figyeltem, akkor mi lesz ebbol? Sàl, ugye?
A mellèny eredetije Futura fonalbòl van, az 54% pamut, 46% viszkòz, ès attòl lesz puha, ès selymes. Ugy nèz ki a kèpen, mintha selyembol lenne.
Egyèbkènt èn is selyem vagy bambusztartalmut javasolok, vagy tènyleg valami kevès muszàllal kevert pamutot.

Névtelen írta...

Tényleg jobban passzol a mostani hangulathoz, de ezt csak így vettem észre hogy látom, mert amúgy az előző is n. tetszett.
És annyira jól jön ki ahogy a négyzeteken belül maguktól alakulnak ki a csíkok, szinte ugyanúgy!

nöné írta...

Köszönöm szépen Lányok a kommenteket. A mellény anyagára vonatkozó javaslatokat megfontolom és majd jelentkezem, mire jutottam ezügyben.

Kriszti írta...

Nagyon belejöttél az új technikába. Hihetetlen, milyen gyorsan készül ez is.

Naomi írta...

Nagyon szép és tényleg villám kezed van!!! :o)