2009. március 19., csütörtök

Gail 2.

Elkészültem egy újabb szépséggel, a Babookám által választott fonalból, és a szintén általa választott mintával. A kendő méretei 195x95 cm. Belement majd 6 guriga fonal, a végén nagyon aggódtam, hogy elég lesz-e, de szerencsém volt, még egy picike kis is maradt.

Ahogy nézegetem, gyönyörködök benne, egyre jobban erősödik bennem az a gondolat, hogy nem igazán volt szerencsés ehhez az intenzív színvilághoz ezt a hangsúlyos mintát választani, mert a színek elnyomják magát a mintát. Persze most már mindegy, ez így maradt. Nekem tetszik, hisz én készítettem, remélem, Baboo is elégedett lesz, hisz ő választotta. Ez is a szegedi napsütésben fog fürdőzni.

Ezek után viszont erősen gondolkodóba estem, hogy miket fogok kötögetni a Rikker-féle új csodákból. Majd ötleteket lesek Tőletek:o)

Szép napot Mindenkinek!

28 megjegyzés:

Timici írta...

gratulálok! szép nagyon:o)
szeretem ezt a mintát:o) de most megijesztettél picit, hogy az én fonalam vajon akkor elég lesz-e?8:) megkérdezhetem hányszor ismételted a mintát?
új kihívásnak: http://www.knitty.com/ISSUEspring09/KSPATTaeolian.php
lehet gyöngyözni is benne;o)hm?

Kati írta...

Szerintem nagyon szép lett! :)
Látom Te is extra sebességgel kötsz!:D 8én meg irigykedek kicsit)

nöné írta...

Timikém, köszönöm! 7-es tűvel kötöttem, és a mintát hetedjére is megkezdtem, annak a befejezése már az Edge Chart-ban van. Már az első Gailnál is filóztam a mintát, elég nehéz volt a felfogásom, de szerencsére lejegyzeteltem, nem tudom, segít-e Neked, leírom: az Edge Chart-ban az 1. sor megfelel a Chart 1 33. sorának (ill. a 17.-nek), a 2. sor pedig megfelel értelemszerűen a 35.
sornak (ill. 19.-nek). Nekem, hogy erre rájöjjek, kellett egy jó félóra :o))

Az új kihívást már kötöm :o)))))
Csak lassan haladok, mert vékony mohairból csinálom. De elkezdtem még tegnap éjszaka narancs gyapjúból is, sztem az sokkal haladósabb lesz.

Anya: köszönöm! Nagyon tudok kötni, ha hagynak. Tegnap éjjel fél 2-kor blokkoltam, tehát ebből is látszik, szenvedély a javából!

Kriszti írta...

Nagyon szép lett a kendőtök.

Most engem is gondolkodóba ejtettél, mert ezt a kendőt szeretném megkötni a Rikker-féle barnás-zöldes-narancsos fonalból...

Melinda írta...

Szerintem nem nyomja agyon a mintát a szín! Nagyon szép lett!:)

nöné írta...

Timikém, most hogy visszaolvastam a kommentemet, meg újra megnéztem a mintát, eszembe jutott, hogy nehogy megharagudj rám, hogy leírtam, mert újra a mintára nézve már egyértelmű a dolog, de amikor elsőre kötöttem, tényleg nem értettem. Ja, és még egy: én az edge chartban az 5. sorban a bal szélére illetve a tükörképén is az üres négyzetbe ráhajtást tettem, sztem azt kifelejtették. Így kijött a minta:o)

Moncsi írta...

Az állam kék-zöld, mert folyton leesik! Még hogy Te lesel ötleteket, mikor tele vagy jobbnál jobbakkal,azért néha aludjál is. A gyönyörű legújabb szinonimája: "Gyöngyi kendője". Pusszantás!

ercsu27 írta...

Nagyon szép lett!

A képek alapján szerintem nem nyomja el. Ebben a mintában elég nagyok a levelek ahhoz, hogy jól látsszanak.

nöné írta...

Moncsikám, a poén megint nagyon tetszik, úgy elképzeltelek színjátszósan:o)) Alszok én, amennyi kell, kevéssel is beérem, reggel 1/4 6-ig, mint akit agyoncsaptak, de fürgén tudok ébredni. Majd húsvétkor megint kialszom magam egy időre. Pusz-pusz Neked is!

Erika: igen, igazad van, ahogy egyre többet nézegetem, rohangálok a "blokkolós" szobába, meg itt a képeken, egyre jobban tetszik. Jó ez a minta, szeretem.

bucilla írta...

Nagyon szép lett Nöné! Nekem tetszik a minta-fonal párosításod!

Timici írta...

Gyöngyi drága, már miért haragudnék meg azon, hogy segíteni akarsz??? én ráadásul nem is magamtól jöttem rá, hanem Erika volt olyan kedves és felhomályosított, mert nem tudtam hogyan tovább miután az első 37sor megszületett.:D Utána már én is láttam a mintán, de addig észre nem vettem volna.
Edge chart 5.sorában a karikát berajzoltam, köszönöm, puszi érte.:*)

Anice kötős blogja írta...

Szerintem is jó a minta ehhez a fonalhoz is, és gyönyörű lett a dolog ismét?
Csak ne csigáztál volna fel, miiiit kötsz?

nöné írta...

Timikém, Neked is puszi!

Kriszti: ne gondolkodj, kösd meg, én is elhatároztam, hogy ismét megkötöm abból, alig várom, hogy itt legyen a fonal!

Melinda, Bucilla: köszönöm!

Anice, köszönöm! Azt,amit Timici ajánlott fentebb néhány megjegyzéssel.

Naomi írta...

Drága Nöné! Ez gyönyörű lett! Csodás a színe és a minta is, nincs vele semmi, de semmi baj! ...és tuti biztos vagyok benne, hogy Baboo is jó érzéssel, büszkén viseli majd a szegedi napsütésben!!! Semmi ok az aggodalomra! Meseszép lett, mint minden munkád! :o)

nöné írta...

Köszönöm, Noémi, drága vagy!

Timici írta...

Gyöngyi drága, segítséget szeretnék kérni, hova írhatnék Neked mailt? köszi:o)

nöné írta...

nagyne67@gmail.com vagy
nagynegyongyi@freemail.hu

Gabella írta...

Szerintem is nagyon szép lett! És baromi gyors vagy!!!!!!!!!!!!!!

Kriszti írta...

Szerintem nálam sem fog sokáig pihenni a fonal. Kiváncsi leszek, hogy adja ki a fonal a mintát. Majd jövök hozzád tanácsokért, látom Gail szakértő vagy. :))
Pont reggel nézegettem azt a kendőt, amit Timi is mutatott, nagyon szép az is.

Névtelen írta...

Csodaszép Gail!!! Nagyon szépek a fonal színei is, így együtt pedig isteni! Sok szép tavaszi napsütést kívánok benne Baboonak! ;-)

nöné írta...

Köszönjük szépen, Ági!

Gabella írta...

Nem értem, hogy ilyen egyenletesek a csíkok, mikor a kendő folyamatosan szélesedik... Vagy nem is egyenletes, csak úgy néz ki?

nöné írta...

Gabi, csak úgy néz ki. Vannak olyan szakaszok, ahol végig sem ért a soron az aktuális szín. Meg a 6 gurigából nem volt két egyforma, ami azonos színnel kezdődött volna, elég nehézkesen válogattam össze. De a lényeg: az összhatás tökéletes. Egyre jobban tetszik. Most épp viseli a Lánykám, most jött haza, és egyből a vállára is dobta. Alig tudom levenni a szemem a kendőről, no meg a gyerekről, két hete nem láttam:o)

Gabella írta...

Vajon nem gyapjúból kötve is mutatnak ezek a csoda-kendők? Vagy az nagyon nagy merénylet lenne tőlem, ha akrilból gyártanék kendőt? Csak próbaképpen...

nöné írta...

Az akrillal sztem az lesz a gond, hogy nem tartja meg kifeszítés után a formáját. Az első csipkecsodám a kiri kendő volt tiszta akrilból. Nedvesen amennyire engedte a műizé, kifeszítettem, de viselés közben visszaugrik. Az a jó a gyapjúban, hogy irtóra rugalmas, kötés közben is olyan érzetem van, mintha gumival kötnék, és csodásan lehet blokkolni, és száradás után úgy áll, mint a cövek.

Én inkább várnék a helyedben a szállítmányodra, hidd el, nem bánod meg.

Most jut eszembe: egy picit jobb a helyzet, ha a fonalad bizonyos %-a gyapjú, a többi akril. Pl. kötöttem 40 % gyapjút tartalmazó fonalból, egész jó lett. Már kötés közben lehetett érezni a gyapjútartalmat, nem volt olyan merev maga a fonal. És száradás után viszonylag jól tartja a formáját.

Gabella írta...

Köszi a tippet!!!!!!!!!!!

Melinda írta...

Gyönyörű kendőt kötöttél!gratulálok!

nöné írta...

Köszönöm, Melinda!