2009. március 28., szombat

Mit szóltok hozzá?

Tegnap délután gombolyítás után nekiláttam a hőn szeretett Gail kötéséhez ebből a hihetetlenül pihe-puha fonalkából. Ti mit szóltok a színvilághoz? Nagyon őszinte véleményt kérek szépen! A fotó színhűre sikeredett. Bevallom őszintén, nekem vegyesek az érzéseim. De emlékszem, a Pattonsból készült kendőnél is így éreztem, és Ti erősítettetek meg abban, hogy szép, és azóta nekem is nagyon tetszik. Ez a kendőcske viszont annál lényegesen sötétebb színekben pombázik, és talán ezért olyan furák az érzéseim.
A továbbra is Cicca névre hallgatók fekete ördögfajzatot muszáj volt megörökíteni a világ számára. Hihetetlen ez a macskusz, mint egy kisbaba, úgy fekszik, és fittyet hány a vaku villogására. Mintha csak azt mondaná: mit szórakozol már velem, eredj inkább böködni!


14 megjegyzés:

Gabella írta...

Kicsit sötét tényleg, de szééééép! A cicca meg cuki pofa! A mi cirmosunk olyannyira kinti cica, hogy fél is bejönni a lakásba...

Melinda írta...

Én, a magam részéről (kiéről máséról...?) jobban szeretem a finomabb átmenetű festéseket, azonban ennek a fonalnak a színvilágával is ki vagyok békülve. Nincs ezzel semmi baj! Szép lesz!:))

A makka nagggyon komoly!:D

ercsu27 írta...

Nekem nagyon tetszik a fonal, szépek a szinek, de pont a markánsabb átmenetek miatt én nem kendőt fogok kötni belőle, illetve nem a szokásos módon. Entrelac sálakhoz szánom, meg olyan kendőhöz, amit kis kockákból kell kötni, mert ahhoz viszont tökéletes ez a festés. Ha rákeresel az entrelac szóra, egy csomót ki fog adni.
A szokásos kendőt meg olyat kötnék, ami vagy nagyon egyszerű minta (mint az a kendő, amiben csak az átlós lyuksor van), vagy nagy mintásat, mint ez is...
ÉS persze ez csak az én véleményem! :-)

Egyébként már kitaláltam, hogy hogyan kell festeni a fonalat, hogy jó legyen a mi csipkekendőinkhez, csak nem tudom, mit fog szólni hozzá a festőcsaj. :-) Sőt, ha végre lesz egy kis időm, ki is fogom próbálni egy adaggal itthon, hogy jó-e az elképzelésem! :-)

Melinda írta...

Hmmm...szerintem ehhez a mintához,egy kicsit erősek ezek a színek/színátmenetek.De ez csak az én véleményem!!
Gyönyörű fonal,ügyes "kötősnéni",csak szuper lehet a végeredmény!

Abile írta...

Idetaláltam Hozzád! :o) Szabad nekem is mindjárt véleményt nyilvánítanom? :o)))

Szerintem egy csöppet zavaró az erőteljes színátmenet és a csipkeminta együtt. Olyan szép ez a fonal, szerintem ne tegyél bele mintát, vagy csak nagyon szolídan.

Zsupszi írta...

Szerintem jól néz ki, nekem tetszik. Kicsit sötét, az igaz, nem éppen tavaszi színei vannak :-).

Nekem csak a kékből van, és is elkezdtem, először eléggé fiúsnak tűnt (pulcsi lesz belőle), de egyre jobban tetszik! És nagyon jó kötni!

Ercsu, ilyesmiket fognak még csinálni? Vagy mindig csak amiket megrendelünk?

ercsu27 írta...

Fognak még csinálni, de még ők is kezdők az ilyenfajta festésben. Csak nagyobb mennyiségben tudnak egyszerre festetni (pár kilónál nagyon horros ára lenne), ezért azt is ki kell tapasztalniuk, hogy mennyit tudnak eladni. Szóval még nagyon kialakulóban a dolog...

Névtelen írta...

Szerintem az egyszerűbb minták, amikben csak egyfajta minta van, mint a gail vagy a kiri jó belőle. De a lamináriát semmiképp nem kötném meg ebből....

Anice kötős blogja írta...

Én még gondolkodom!

Kriszti írta...

Érdekes kérdés...
Én is elgondolkodtam rajta miközben eljutottam a 17. sorig. Bízom benne, hogy blokkolás után kicsit változik az összhatás. De szerintem nem vészes...

nöné írta...

Pont gondoltam Rád Kriszti, hogy Te elkezdted-e és hogy tetszik-e.

Köszönöm Lányok az őszinte hozzászólásokat, most egyenlőre félreteszem, és másba kezdek. Még emésztek ill. megvárom, hogy Baboo is lássa élőben. Illetve fogok még jelentkezni vagy ma este, vagy holnap, mert próbálkozom az Erika által javasolt entrelac technikával. Már régóta szemezgetek vele, de még soha nem próbáltam. Most bütykölöm és majd mutatom.

Naomi írta...

Picit nekem is sötétnek, erősnek tűnnek ezek a színek, de nem feltétlenül tavasszal kell hordani, igaz?
Én el tudnám képzelni, egy fekete vagy sötétzöld szövetkabáthoz...szerinttem csini lenne!

Kíváncsian várom a bütykölés eredményét!!! :o)

Naomi írta...

Megint én...bocsika Macskusztól, hogy nem dícsértem meg Őfőméltóságát! :o)

Kriszta írta...

Egyszerűen csodásak a kendőid, nem győzöm nézni őket, miközben egy picit irigykedem is :D Mindenesetre nagyon piszkálja a fantáziámat, lehet én is megpróbálom :)