2009. március 10., kedd

Össze-vissza színű kendő

Tegnap késő este elkészültem ezzel az "össze-vissza" színű kendőcskével. Méretei: 95x198 cm. Mintája a Drops-ról származik, picikét nönésítettem, nekem így jobban tetszik. Fantázianeve nincs, ezért elneveztem össze-vissza színűnek, Utánatok szabadon, mert aranyos volt, hogy a kommentekben így neveztétek meg. A színe nagyon szép, amíg kötöttem, sokszor eszembe jutott a Tiramisu, ugyanis az egyik szín hasonlít arra, mint amikor a Tiramisu krémjébe rumaromát teszek. Nagyokat nyeldekeltem közben, és arra gondoltam, milyen szép lenne ebből a színből egy kendő. Ez már vírusos fertőzés, nem? Ja, és a hétvégén csináltam Tiramisut.

Zsuzsi készített nekem is fejlécet, szabad kezet kapott, és úgy látszik, a kendő színvilága Őt is megfogta, mert ez szerepel rajta. Köszönöm Neked, Zsuzsi!

A kendőt most csak így tudtam hirtelenjében fotózni, mert még nedves, nem viselhető. Ha megszárad, és Tündikém is hazajön a suliból, viselés közben is készítek néhányat.

Valószínű, hogy a kék gyapjúból kezdem el a Baltic Blossomot, jaj, de soká lesz még este!

Szép napot Mindenkinek!

22 megjegyzés:

Névtelen írta...

De szép megint! Ezek az én színeim is :) Meddig tart neked, míg egy kendőt megkötsz? Villámgyorsnak tűnik. Tegnap én is elkezdtem a kirit, hogy ne csak a szám járjon... ma este lebontom,mert van benne pár hiba, de tetszik így aztán újrakezdem...

nöné írta...

Én is kíváncsi voltam, így megnéztem, mikor raktam fel a kendőkezdeményt. Márc. 5., ma van 10., de azért ehhez hozzátartozik, hogy közben befejeztem egy mellényt, és elkezdtem egy másik kendőt. Mivel ez most kipipálva, délután-este kezdem az újat, és persze párhuzamosan csinálom a másikat. Kb. du. 4-5 órától éjfél-1-ig nyomatom, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Meg napközben lopok egy pici időt, 1-2 sor erejéig. Sokszor elzsibbad ám a hátsóm!

nöné írta...

A kiri nagyon szép, nekem az volt az első, műszálasból, tervben van egy gyapjúból is.
Apró hibák nélkül én sem szoktam megúszi, aztán ha menet közben orvosolható, megoldom, visszabontani ritkán szoktam.

Moncsi írta...

WOW!Te igazGyöngy! Mi lenne, ha időd is lenne kötni? :))) Ollókezű Edward elbújhat, olyan gyorsak a kötőtű-ujjaid! A kezdeményen még úgy tűnt nekem, hogy a színek elnyomják a mintát, de nem így történt, és egyáltalán nem "össze-vissza". Én már kötés közben nem is gondolhatok arra, hogy milyen finomság színeit látom bele a fonalba, még az is rám rakódik. Egyébként nem is az a bajom, hogy számszerűen sokat mutat a mérleg, azt szoktam mondani: A súlyomhoz képest alacsony vagyok! / Ja, és van két testvérem, mert egyedül nem lehetek ennyire hülye :)) /

Naomi írta...

Egyszerűen meseszép!!! :o)) Fantasztikusan ügyes vagy!!!

nöné írta...

Moncsikám! Megmosolyogtattál, köszönöm!

Noémi: köszönöm, igyekszem!

Névtelen írta...

Akkor annyira nem keseredem el, így már értem miért vagyok én olyan lassú... nekem legfeljebb két órám jut naponta rá. De egyszer nekem is megnőnek a gyerekek :DDDD

Moncsi írta...

Ez is volt a célom, legalább Ti értékelitek a humoromat, mert itthon már nehezem tudom "eladni". Azért némelyik"alma" igen közel esett a fájához, pl. Bazsika

Kormica írta...

Valami gyönyörűséges! Annyi szép kendőt mutattok, hogy lassan én is kedvet kapok hozzá.

Anice kötős blogja írta...

Kedves Gyöngyi, hányas tűvel húztál bele ennyire? Most nagyon irigykedek ám rád! Mert szebb fonalat választottál és jó a minta is.

Szerinted mit kössek az ugyanolyan barna fonalamból? mert most éppen lövésem sincs

nöné írta...

Anice: 7-es tűvel követtem el ezt a szépséget. Sztem valami nagyobb minta illik ehhez a vastagsághoz, pl. Gail, vagy amit én kötöttem, de nagyon jól mutatna belőle a Shetland is.

Anice kötős blogja írta...

Köszi

Timici írta...

Gyöngyi ez csodás lett, nagyon tetszik, gratula!
a kék nagyon jó választás lesz;o) mondtam én:D
én most a Laminaria mellett kötöm a GAILt nagyon tetszik, na az a fonal tényleg össze-vissza színű, pár nap és ha már látszik mi is az mutatom:o)
kötni én is max 1-2-3órát tudok csak, pedig most lenne többre is kedvem ha lehetne

Csipcsilla írta...

Nüné! nagyon szép lett!!
és ezek a színek... Csodaszép...
Bárcsak nekem is...

nöné írta...

Timikém, köszönöm. Érdekes lesz ez a kék szín kendőben. Már alakul a minta, de mára elég belőlem ennyi, majd 1-2 nap múlva mutatom, mármint egy részét, nem ám az egészet. Vagy ki tudja? :)) Nagyon jó kis minta eddig, de ahogy elnézem, a java később jön, mint a Laminariánál.
Úgy látom, a példa ragadós, Te sem bírod ki egy kendő mellett. Az a jó a több kötésében, hogy ha unalmassá válik az egyik, ott a másik.

Csipcsilla: köszönöm!

Névtelen írta...

Feladod nekem a leckét rendesen, elfogytak a jelzőim csak magamat ismételgetem. De ez van, ami szépséges, az bizony az. :)

bucilla írta...

Nöné! Nagyon szép lett ez a kendő! Olyan jó meleg színei vannak! És tényleg nem is összevissza színű, nagyon tetszik, hogy olyan vékonyan csíkos! De jó neked hogy ennyi időt tudsz szakítani a kötésre! Én napi max 2 órát, hétvégén picit többet, de nézzük inkább más szemszögből, ha egész nap köthetnék, a munkahelyemen, akkor valószínű nem lenne elég a fizum a fonalra:))

Névtelen írta...

Annyira szépek a kendőid, hogy én is kedvet kaptam és szeretnék kendőt kötni. (Jókor, mondjuk, lassan itt a nyár.)
Én is pont tiramisut csináltam, de én a múlt héten.

Soleil írta...

Gyöngyi, ez szépséges lett megint! Öröm ide benézni hozzád:-D

nöné írta...

Köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat!

nöné írta...

Katica, kendőre nyáron is szükség lehet még Olaszországban is! Vagy nem jól gondolom?

Névtelen írta...

Igen, szükség lehet Olaszországban is kendőre, de csak valami pillekönnyű, nagyon csipke, és talán valami gyönyörű selyemfonalból... jujj, szinte összefut a nyál a számban.:-)