2009. április 21., kedd

Félkészeim

Nehogy azt gondoljátok ám, hogy világgá mentem! Vagyok én, nézegetem is az új csodás alkotásokat, néha kommentelek is, de egy kisebb alkotói válság után most kezdek újjászületni.

Néhány napig nem nagyon volt kedvem kötést a kezembe venni. Elszomorodtam, hogy az entrelac poncsóm lassan halad. Azt gondolná az ember, hogy a 10 szemes négyzetek kötése milyen gyors, pedig nem az. Bizonyára azért, mert állandóan forgatni kell a munkát, és amikor már előrehaladott állapotok uralkodnak, kissé nehézkesebb. Pedig én már aztán tudok gyorsan kötni, igaz, a Moncsi szintjére még nem érkeztem el:o)) Nagyon belehúzott az utóbbi időben, és szerintem most vagy pihizik, vagy valami oltári nagy durranás van készölőben. Meg nálam az is nagy gond, hogy ami páros, nehézkesen készül el. Míg az első darab elkészítése izgalommal teli, már a másik darab kicsit uncsi. Ez van! Így állok jelenleg eme remekművel:















Közben elkezdtem egy Baltic Blossomot és egy Spring Thingset, ezek még elég kezdetleges állapotban vannak:















Sikerült jól beleválasztanom a Batman-ujjú mellényke fonalába. Nem akartam sok pénzt és időt áldozni (persze Baboo megérdemelné), így a ReaTexből rendeltem, elsősorban szín, majd anyag alapján. Így döntöttem a Katrin névre hallgató 73 % műszál, 27 % pamut összetételű fonal mellett. Nagyon rendesek voltak, mert vasárnap este rendeltem, hétfő reggel utaltam, és néhány kedves sorból álló megjegyzésemre szerda kora délelőtt a csomagom megérkezett. Nem szokás addig küldeni a motyót, amíg a pénzt nem látják, de Szegedre utaztam, utána pedig horgászósat játszottam, így megkértem őket, hogy soron kívül küldjék. Igen ám, de amikor megláttam, hogy ez a fonal buklés, picit elment a kedvem tőle. Utálom a buklét kötni, a minta nem igazán látszik rajta, nem tudom egyenletesen sem kötni a szemeket, szóval, beleválasztottam. A lényeg persze az, hogy Baboonak nagyon tetszik.
Hogy a nyavalygásomat tetézzem, nem is szeretem kötni, mert "könyvelni" is kell kötés közben:















Most itt tartok vele, egy félkész eleje:















Hogy a nappaliban lassan meg se lehessen mozdulni, ebből a pihe-puha gyapjúból pedig egy poncsó-félseséget szeretnék kreálni ezzel a kendőmintával. Hogy mi fog kisülni belőle, még nem tudom.















Az élvezeteket tovább fokozva tegnap előttig bírtam ellenállni a Naomitól kapott szépséges pamutfonalnak, így ebből egy nyári felső van születőben, reményeim szerint a 30 dkg fonal utolsó centiméterének felhasználásával bele is fogok férni.















De a fentiek kötögetése mellett az agyam állandóan tekereg, kattog, most éppen egy csipkeponcsó jár a fejemben, olyan Ercsu-féle alkotás. Ehhez nézelődök minta után, net-en, saját könyvben, egyenlőre ebből a mintából csináltam próbakötést, Hardenburgia Shawl néven fut a net-en.
A minta nagyon tetszik, de túl szellősnek találom poncsónak.















Mára ennyi, de holnap is jövök ám! Ugyanis másfél sor van vissza egy ajándékba készülő Shetland kendőből, amit vasárnap kora este kezdtem el, és teljes gőzerővel éjszakába nyúlóan kötögettem. Csodaszép a színe, tolnai 3-asból készül, holnap mutatom.

További szép napot, jó kertészkedést és kötögetést mindenkinek! Én egyenlőre hál'istennek a kerten túljutottam.

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha ennyit termelsz alkotói válságban, mi lesz, ha igazán beindulsz???
Gyönyörűek egytől-egyig, mindegyiket elfogadnám, de az a rózsaszínes lángmintás a szívem csücske:)

Jucuu írta...

Hú, Nöné, látom te sem unatkozol kötés terén. Mennyi érdekesség van készülőben!

Abile írta...

Jóságos gyapjúzokni!! Ennyi mindent hogy is tudsz egyszerre! Nagyon gyors vagy! :o)

Christine írta...

Méghogy alkotói válság... És én még azt hittem, hogy a két-három megkezdett munkám már egetrengetően sok:D
Szerintem nagyonis szépen látszik a denevérpulcsin a minta! Ügyes vagy, nagyon szépek a kötögetéseid! Bárcsak én is nekilátnék már a terveim megvalósításának...

Anice kötős blogja írta...

Most itt kacarászok magamban! Tetszik ennek az alkotói válságnak jó néhány darabja!

Azt hiszem mértékegységgé váltál a szép dolgaiddal :)))

Névtelen írta...

Kérek én is ilyen alkotói válságot!!!! :D
Semmit nem tudok kiemelni, mert minden darab nagyon-nagyon izgi és alig várom, hogy elkészüljenek és mutasd őket.

Kriszta írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ilyen alkotói válságot én is szívesen vennék :) De nagyon jó, mert legalább már nincs lelkiismeretfurdalásom a saját két-három megkezdett darabom miatt :) A Tomi kardigánja is 11 meg 22 szemes négyzetekből készül, s azt gondoltam valami hiba lehet bennem, mert halálosan unom már :) Jó befejezgetéseket :))

Névtelen írta...

Minden annyira gyonyoru! Az entrelac nàlam is tervbe van vève, remèlem hamar odajutok, de megfogadtam magamnak egy csipkekendot. Nagyon helyre lesz a denevèrujjas is, ès szerintem csak izgalmasabb a buklètòl, a mintàja is jòl làtszik.
A Hardenburgia Shawl mintàja nagyon tetszik, szerintem stòlànak vagy kendonek nagyon jò, ès nyàri csipkeponcsònak pedig gyonyoru lesz.
Gyorsasàg terèn pedig te vagy a pèldakèpem!

nöné írta...

Kislányok, nagyon aranyosak vagytok. Igen, érdekes dolog ez az alkotói válság. Azt gondolom, több tényező is közrejátszik: a Család egy-két tagja néha nehezményezi, hogy más egyebet (főzés-mosás-alaprend persze van) nem nagyon csinálok; ha a gépezetbe egy olyan fazon is becsusszan, ami nem a szívem csücske, akkor szintén gáz van.
Valahogy megpróbálok egyensúlyt teremteni, ha már olyan szerencsés lehetek, hogy az időmet többnyire saját magam osztom be.

Anice, Katica: irulok-pirulok:o)

Most egy kicsit megráztam magam, és igyekszem hamarosan befejezni ezeket, hisz a fejemben már megint többféle terv szövődik. Most megyek blokkolni, ugyanis kész a Shetlend. Úgy gondoltam, a délutánból szánok magamra egy félórácskát, hogy este-éjszaka mást csinálhassak:o)))

ercsu27 írta...

Gyöngyi, a többiek mindent elmondtak előttem! :-)

Nagyon szépek a munkáid!

Melinda írta...

Igen, már minden elmondatott!:)) Ilyen alkotói válságot mindenkinek!!! Ámen!:D

bucilla írta...

Mennyi csoda van nálad készülőben! Mind nagyon szépséges lesz, kitartás az entrelac-hoz, én már attól elájulok, ha valaki ezzel a technikával akár egy zoknit is összehoz.....én nem lennék képes ennyit forgatni:(

Naomi írta...

Drága Nöné! Nem jutok szóhoz!!! Ez egyszerűen elképesztő!!! Ennyi szépség egy kupacon...fantasztikusan ügyes és gyors vagy!

Persze én is több mindent készítek egyszerre, és több féle kézimunkával is, úgyhogy tudom miről beszélsz!

Minden gyönyörűséges, és örülök, hogy találtál egy csinike darabot a tőlem kapott fonalkából! :o))

Puszillak!

nöné írta...

Köszönöm Bucilla a biztatást, jól jön ehhez az entrelac-hoz, még egy nagy-nagy nekifutás kellene, de egyre nő a darab (szerencsére), egyre nehezebb ez a forgatósdi:o)

Naomi drága, szoríts, hogy elég legyen a fonalT Egyébként biztonsági okokból azért olyan semmilyen az alja, mert ha netalán nem lenne elég a fonal, van krémszínű - nem ilyen márkanévre hallgató, de szintén pamut fonalam - és azzal fogom körbedolgozni a nyakát-ujját-alját.

Kati írta...

Ezek is gyönyörűségesek egytől-egyig:)!!!
Az enterlacot én is kipróbáltam, de nekem is macerás volt... igaz én már a háromszögeknél félretettem...:S Minden elismerésem, hogy egy ekkora darabot csináltál- nagyon mutatós, hogy ilyen csíkos!

Az eleje háta "problémával" én is így vagyok, a második rész már uncsi, és akkor (ha pulcsi) a karja még sehol... ezért kötöttem a fiamnak is körben a pulcsit. Valamiért sokkal gyorsabban végeztem vele.

Amanda írta...

A pihe-puha poncsóféleséget megvárom, amíg kész lesz, mert én is kacérkodom hasonló mintával kislány poncsót kötni.