2009. április 24., péntek

Poncsóm története

Hát, Kislányok, nagy baj történt. Nagyon-nagyon szép poncsót akartam, és lett helyette egy fotelban ülős takaró:o) Azt is szándékomban állt készíteni, így megoldódott. Szóval, hol is kezdjem. A második darab fele volt még kész néhány napja, és hirtelen felindulásomban éjt nappallá téve tegnap éjjel 2-kor majdnem befejeztem, ma reggel készre hirdettem a darabokat. De hogy milyen szikra lobbant az agyamban, nem tudom, a két darabot szépen beáztattam és blokkoltam. Bár ne tettem volna! És bárcsak a mai napon áramszünet helyett vízszünet lett volna!
Legnagyobb hibám, hogy hamarabb jár a szám és kezem, mint az eszem. Már az a kevéske persze, ami van. Óriási lett!!! Sebaj, elkezdtem a hosszából visszabontani (ez van a fotón), próbálgatás segítség nélkül, még bontogatás, megjött a segítség, próba, és a végeredmény... siralmas. Óriási nyakkivágás, de akkora, hogy azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan lehetne formássá varázsolni.

Tanulság 1.: gyapjúból entrelac-technikával bármit kötni készülők szigorúan blokkolt próbakötés után, gondos számolást követően vágjanak bele a munkába!!! Ellenkező esetben így járnak, mint én. Csupán annyi megjegyzést teszek még, hogy szokásomtól eltérően készült próbakötés, DE nem volt blokkolva. Még arra lennék kíváncsi, hogy ha nem mosom ki, hanem majd csak teljes kész állapotban, mekkora lett volna?

Tanulság 2.: Kérdezz a nálad tapasztaltabbtól!

Végkövetkeztetés: NEM adom fel!

10 megjegyzés:

ercsu27 írta...

ÓÓÓÓÓ, sajnálom nagyon!

Amikor a poncsót kötöttem, akkor én is csináltam próbakötést, de ki is mostam és blokkoltam is, utána mértem és számoltam. Persze így se lett jó! :-O

nöné írta...

És amikor teljesen elkészültél (nyak körbedolgozva, szélecsipke) akkor blokkoltad?

Naomi írta...

Ne bánkódj, drága! Ismerlek már annyira, hogy lesz még Neked szépséges poncsód!!!

Melinda írta...

Én is nagyon sajnálom!:(((( De most akkro örülünk a takarónak, nem?;) Muti már, mert kilukad az oldalam!;)
És nagyon tetszik, hogy nem adod fel!:x:x:x

nöné írta...

Türelem, csak elővettem, még dolgozok rajta, bütykölöm a nyakát!

Amanda írta...

Kemény dió, de ne add fel!en

nöné írta...

Köszönöm, aranyosak vagytok.

Melinda: nem örülünk a takarónak, mert eszembe jutott, hogy a múltkor vettem könnyű kis plédeket burkolózni. Ezt mégis másra fogom használni.

Noémi: igazad van, lesz még másik poncsóm, de az már tuti lesz!

Köszönöm a biztatást!

helen írta...

Mi lenne, ha felszednéd körben a szemeket és kötnél egy széles, esetleg visszahajtható nyakat rá? Ha patentmintával kötöd, még rugalmas is lesz... Akár vállra is lecsúszhat!

nöné írta...

Köszi Helen, hasonlóan gondolkodtam, és miután felszedtem a szemeket, már láttam, hogy nem veszett el a dolog teljesen. Végül is simakötéssel, fogazatos nyakrészt csináltam, és lényegesen leszűkült a nyaka. Ez már szerintem így rendben van.

Névtelen írta...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫