2009. október 26., hétfő

Hétvégi terméseim

A hétvégén meglátogattuk a horgásztanyánkat egy jó kis pihenés és téliesítés szándékával. Vittem magammal kötnivalókat. Most nagyon visszafogott voltam, csupán 3 megkezdettemet csomagoltam be. Az egyik közülük a Nina-féle kendő, amibe rettenetesen szerelmes vagyok. Mikor megláttam, azonnal tudtam, hogy ha sikerül fordítást szereznem, melyik fonalból készítem el. A választásom erre a török, viszonylag hosszan átmenetes vékonyságra esett. A vastagsága (vékonysága) szerintem nem engedi meg az 5-ös tűt, épp ezért 4-essel böktem bele, 200 szemre. Haladtam is annak rendje-módja szerint a Máriának köszönhető leírás alapján, aztán kicsit elakadtam, ugyanis a fordítás nem esett egybe az én elképzelésemmel. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a fordítás a ludas, inkább bennem lehet a hiba, hisz sokszor apró dolgokon akadok el. Olyankor mindjárt kétségbe esek, és billentyűt ragadva Erikát zargatom a kérdéseimmel. Aztán - mivel nem hagy nyugodni a dolog - a levélírás után újra átnézve a leírásokat, általában megtalálom a titkok nyitját. Igen, ezt a hibámat - hamarabb jár a szám és kezem, mint az eszem - még mindig nem sikerült kinőnöm. Így ezt a kötést félretettem. Aztán vasárnap este csak nem hagyott nyugodni a dolog, mentem a fejem után. Még mindig nem érzem, hogy jó lesz, úgyhogy megint leálltam. Aztán a Tökéletes katona c. film alatt - igen-igen, én ilyeneket is naaaagyon szeretek nézni, persze csak a fiúkák miatt (családom kétségbe is vonja a férfiideáljaimat:o) - kattogott a kötőtűkön kívül az agyam is, és előkotortam ezt a festő asszony által összepartizánkodott fonalkát, és beleböktem az 5-ös tűimet. Úgy gondoltam, ezzel a tűmérettel és fonallal hamarabb haladok, és a végeredményt hamarabb meglátom. Nem is olyan rossz ez a fonal ilyen tömör mintával. Itt ugyebár csupán a színek játéka a lényeg, mintára nem kell figyelni.


Babookám barátnője, Kriszta, megtalálta azt a pulcsimintát, amit szívesen viselne, ha megkötném neki. A két lány ügyesen vásárolt fonalat, Szegeden a Mars téren van egy jó kis boltocska, telis tele gyönyörű fonalakkal. Én még nem merészkedtem be, a családom nagy örömére:o) Erre a 45 % gyapjút és 55 % polyacrylt tartalmazó Eroica névre hallgató fonalra esett a választás. Nagyon klassz kötni ebből a fonalból. Rendhagyó módon az ujjával kezdtem, és az egyikkel el is készültem.

És reményeim szerint ilyen lesz a pulcsi, ha elkészül. Forrás: Sabrina special No. 14.

Van ám egy majdnem kész művem is, ez a kézmelegítő. A párjának még a hüvelykujjából kilóg a 3 tű, de 16 szemre 4-5 sor van hátra, szóval mindjárt kész:o) A fotók nagyon szerencsétlenek, milyenek is lennének, hisz én készítettem őket:o)


Most egyenlőre ennyi. Mihelyst kész a Nina-kendő valamelyik változata, jelentkezni fogok.

10 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

A szürke pulcsi nekem is a nagy kedvencem, sokáig volt az éjjeliszekrényemen az újság ott nyitva, de már méretileg sem aktuális sajnos.

A török fonalad meg szuper, áruld el nekem honnan szerezted?
A kesztyűkhöz, gyorsaságodhoz szólni sem tudok, csak irigykedni!

nöné írta...

De ha most elkezded, mire elkészül a sok egyéb más tennivaló mellett, méretileg ismét ott leszel:o)

A török fonal még nyári Ercsus-biznisz, de már meg nem mondom Neked, honnan is való.

bucilla írta...

Hű mennyi szépség készült- készül nálad ismét. Jó volt nézegetni ....köszönöm:)

Macus írta...

Minden szép!
Jó aktív voltál kötésileg.
Nálunk vendégség volt egész szombaton, aztán hulla voltam, így csak tegnap kötöttem este Vikinek sálat, majd felteszem az oldalra.
És most csupa sapka, sál leszek lehet, mert igény van rá itthon.
Macus

Naomi írta...

Mennyi szépség!!! A színátmenetes a kedvencem!!!!Gyöngyörű!!! ...kézmelegítő pedig...nem találok szavakat! Szuper! Nagyon tetszik!!! :o))

Abile írta...

Gyönyörű az a színátmenetes fonal! Jó sokat kötöttél... Minden elismerésem! Én így szeretek varrni, ahogy Te is kötsz... több minden van egyszerre elkezdve, amelyikhez épp kedvem van, azt varrom :o)

Ilona írta...

Nagyon szép mind! Mitől lesz kunkori a kendőd?

szarvasandi írta...

Jajdenagyonszép a tolnai kékeszöldesbarnás!!!

Névtelen írta...

Jaj, mennyi gyönyörűség! Csodaszép mindegyik.

Kriszta írta...

Megint sok szépséget hoztál :)