2010. január 3., vasárnap

Ajándékok I.

Előbújtam már a kis barlangomból, és amint a cím is mutatja, hamarosan jövök még. Bevallom őszintén, nem igazán volt kedvem a fotózáshoz, képfeltöltögetéshez, helyette inkább olvastam. Elkapott a Twilight-láz második hulláma, és amíg ki nem végeztem a 3. kötetet, illetve a befejező rész kalózos számítógépes változatát, nem is igazán csináltam mást. Na de most, miután elfogyott a "kötelező olvasmányom", újra alkotási lázban égek, illetve mutogatnék egyet s mást.
Kezdem mindjárt az elején. Továbbra is jó kislány voltam, és bár - mint az ország elhagyatottabb keleti felén lakó emberke - én már csak a karácsonyi ünnep után tudtam örülni Ercsu barátnőm ajándékainak, ennek a csodaszép színű, sk. festett gyapjacskának, illetve sk. sáltűknek, valamint a ...
szintén sk. készítésű finomságoknak.
Anyósom ajándékai, amik csak félig-meddig az én munkáim. Sapkakötésben egyáltalán nem jeleskedem, így megkerestem az én Moncsi barátnőmet, és ügyleteltünk. Így készült el a Moncsis sapesz. Ebbe a Tunda névre hallgató, 50 %-ban gyapjú fonalkába beleszerelmesedtem (mibe nem?), a színvilága nagyon az enyém, így egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem a Reatextől, és ünnep előtt kedden megérkezvén - ahogy időm engedte - sebtében nekiestem a Nina-kendőnek. Élvezetes és haladós volt a kötése, ami nem csoda, hisz 7-es tűvel támadtam:o) Nekem nagyon tetszik a végeredmény.

Fellebbentem a fátylat az egyik titokról, amiről ünnepek előtt gagyarásztam. Babookám Dane Shawl-ja, és ami különlegessé teszi ezt a kendőt, az alapanyaga, Ercsu sk. festése. Csodálatos, a fotó korántsem tudja visszaadni a színvilágát, pedig jónéhányat készítettem vakuval, és anélkül is. Míg készült, egyfolytában különböző fűszerek illatát éreztem, fahéj, kömény és hasonló színvilágú egyéb fűszerek. Sokat izgultam, hogy elég lesz-e a fonal, a végén vezércselhez folyamodva az utolsó két sort elcsaltam, hogy biztonságosan le tudjam láncolni a szemeket. Picike fonal maradt, ami pontosan elég lett...

ehhez a kis virághoz. A kitűzővé válását meghagytam Baboonak.


Mivel egy centiméter fonal sem maradt, egy hozzá hasonló színvilágú Lidis zoknifonalból készült ez a "hajléktalan" kesztyű. Tervezek még egy sapeszt, amolyan beret-félét, már "tárgyalok" a Mesterrel fonalügyben:o)

A sok gyapjú és gyapjútartalmú fonal megmunkálása közben azért műizéztem is, ez egy tiszta akril, szintén Lidis vastag fonal, a színvilága fogott meg. 8-as tűvel estem neki, és egy egszerű mezei sál, rojtokkal a végén, született Tündikémnek.

De hogy ne árválkodjon magában, készült hozzá sebtiben egy "hajléktalan" kesztyű, ami roppant hamar megvolt. Hiába, a vastag tű hatalma... csak a kezeim heverték ki nehezen.

A két ünnep közére maradt a szett harmadik tagja, Ahama régebbi bejegyzése és Tündi jelenlegi, kissé viharvert sapkájának ötlete nyomán, nagy nehezen, második nekifutásra elkészült ez a simlis sapesz. Szintén 8-as tűvel támadtam, a simlijét pedig 5-össel készítettem. Elég elfogadhatónak tűnik, holnap lesz a főpróbája:o)


Férjuramnak is még gyorsvágtában, ünnep előtt elkészült egy másik sapi, mert az előző kissé nem áll jól az okoskáján:o) Ez a hagyományos fazon, ilyeneket hord, csak azok piaci "ócsóságok". Erre azt mondta, hogy nem is meri hordani, mert ledorombítom a fejét, ha koszos lesz. Én meg mondtam Neki, egyszerű, Apa, vigyázni kell rá:o) Zárójelben megjegyzem, még nem volt a fején.


Hát, Kedveseim, mára csupán ennyi voltam, majd néhány napon belül folytatom, mert van ám még mit mutogatni:o)

16 megjegyzés:

Kriszta írta...

Fantasztikus, csodaszép dolgok születtek a kezeid alatt :)

Melinda írta...

Nem is emelnék ki külön semmit - nagyjából lehetetlen is...:))) Nagyon termékeny voltál és micsoda gyönyörűségek születtek!:)

Bernadette írta...

Nem tetszett tétlenkedni :-). Minden nagyon szépséges.
És úúúú, elfelejtettem a sapkát, de ígérem, küldöm :-)

Maria írta...

Még egy turbókezű nő!
Ezek szerint Te nem is aludtál az utóbbi vagy tíz napban?
Az utolsó sapkáról nincs véletlen valami leírás-szerűség?

Christine írta...

Hú, mennyi mindent készítettél! Biztos örültek is neki az ajándékozottak:)

Macus írta...

Jó látni ezt a sok szépséget. Nem csodálom, hogy nagy titokban tartottad őket ünnep előtt.
Nagyon ügyes vagy!
Macus

Csilla írta...

Nagyon sok szép cuccot készítettél. Csodásak ezek a vöröses színű cuccok, mármint imádom a színüket. És nagyon jók a sapik, ez nálam is problémás, de egy olyasmit mint amit a párodnak kötöttél én is fogok a páromnak.

bucilla írta...

Hű mennyi szépség került ki ismét a kezeid közül! Ercsu fonala isteni, mit tervezel belőle?

Névtelen írta...

Ennyi gyönyörűséget egy bejegyzésbe sűríteni...... Minden nagyon nagyon szépséges!!! :))

Jucus írta...

"Csupán" ennyi?! Hát ez rengeteg csodaszép kézimunka! Gyönyörű a kendő is, a sapik is és engem érdekelne a "hajléktalan kesztyű" kötése. Nehéz megkötni? Úgy örülnék, ha lenne valami leírás róla!

nöné írta...

Kislányok, köszönöm szépen!

Bettikém, még nem tudom, mi készül belőle, van még egy ugyanilyen adagom pont ebből a színből (Erika emlékezett valamire:o), kikalkulálom, hogy kendőn kívül mire elég még. Egy horgolt boleróval szemezgetek nagyon, csak még a Leányzómnak nem mutattam:o)

Jucus: Moncsikánk szépen leírta, lefotózta itt:

http://moncsiknitting.blogspot.com/2009/11/kesztyu-kepekben.html

Ha adsz egy emil-címet, nagyon szívesen leírom, hogy én hogyan csinálom, mert a hüvelykujját nem pont úgy, ahogy Moncsi.

Naomi írta...

Húúú+hűűű!!! Mennyi, mennyi gyönyörűség!!! Fantasztikus vagy!!! Puszillak!

Amanda írta...

Lassíts!
Nem tudok olyan gyorsan nézni, mint Te kötni. Gratulálok!

Jucus írta...

Gyöngyi, köszönöm a Moncsi-kesztyű-linket és itt az e-mail címem: Judit.Posch@gmail.com.
Köszi előre is, kíváncsi vagyok, mennyire bonyolult, mert annyira tetszik!

Névtelen írta...

Először is kívánom a legeslegjobbakat 2010-re, örömöket, boldogságot, sikereket!

És nekünk is jó évünk lesz, ha már rögtön az elején ilyen bejegyzéssel kápráztatsz el minket!

nöné írta...

Köszönöm szépen Noémi, Amanda, Ági.