2010. augusztus 10., kedd

Lilulok, zöldülök, ezer színben játszom...

... de nem ám azért, mert az Emberem meggyepált a pénzköltés miatt:o) Ilyen gyönyörűségeim vannak:
Régi-régi vágyam teljesült, lett nekem is csodaságos, hosszan átmenetes német fonalam, nem is egy gombóc. Egyszerűen imádom, nem győzök betelni a látványával. Kata, nagyon szépen köszönöm!

Bucika kérésemre szépséges "ződséget" festett nekem, ugyanis az előző bejegyzésben bemutatott horgolt poncsót szép ződben is megálmodtam:o)

Álljon itt egy fotó a családunkban megjelenő vírus fertőzéséről: Ágim barkaságai:o)
További jelentés a fonalkupacok mögül:o)

Szeretném megmutatni legújabb szerelmemet. Igaz, még nem sok látszik belőle, de azért kivehető, hogy hamis csavart minták és egyéb likacskák ismétlődnek körbe-körbe. Rákattantam most a körözésre, jó ez így.
Szeretném felhívni a figyelmeteket erre a nagyon fincsi bambusz-pamut fonalra, amit sajnos már nem gyártanak, hozzáférés a készlet erejéig ITT. Nagyon szépen lehet kötni, akár hegyes tűvel is, annak ellenére, hogy millió szálacskából van sodorva.
Annyit sajnálok csupán, hogy nem készítettem próbakötést (mikor is szoktam?), így nem ismertem meg korábban a textúráját, hanem "bumm bele" felszedtem a 180 szemet "cső"-ül, és már körözni is kezdtem. Nagyon jó tartású képződményem lett, ami talán kardigánnak alkalmasabb lenne, mint topnak. De sebaj, jön az utánpótlás:o)
Egyébként EZT a felsőt próbálom meg elkövetni, amolyan nönésen, mert van egy-két apróság, ami ebben a modellben nem igazán tetszik.
Aztán itt egy újabb barkaság, egy régebbi munkám, a narancsos Mandarin nagytesója, nekem. Így utólag már bánom, hogy valami szolid mintát nem tettem bele, jobban látnám, hogy haladok a kötésével. Szeretem nagyon ezt a Gerlepár fonalat, olyan kis könnyű, finom tapintású.
Végül egy kendőkezdemény, Melinda egyik szolidabb vadócából, tihanyi vásárfia. Igazán egyszerű kis kendőcske lesz, amolyan "hanyagul a nyakamba hajítom" fazon, innen az Azzu's shawl.
Most egy kicsit túltengtem, csupán csak azért, mert csütörtökön elmegyek egy kicsit magyarságoskodni Kunszentmiklós-Bösztörpusztára. Ti meg - már akik nem jöttök - csak szépen, csendben alkossatok, de majd csak hétfőn mutizni ám, hogy le ne maradjak:o) Nem ám úgy, mint a múltkor, amikor nem voltam egy hétig, annyi új bejegyzés és gyönyörködni való született, hogy alig győztem végignézni mindenkit.

Apropó: Kivel fogok találkozni ITT? Mondhatnám akár azt is, hogy "Gyertek Lányok ..." pusztába-pusztába! Ha eljöttök, nem bánjátok meg, azt garantálom:o)

14 megjegyzés:

Gabella írta...

Irigylem továbbra is a fonal halmokat! Az a hosszan átmenetes nekem is nagy álmom. Mondjuk én erősen betartottam az ígéretemet, hogy nem veszek fonalat, amíg a szekrényben ennyi van, de már kezd elfogyni a türelmem, és újat akarok! :)

Bösztörpusztára nem megyünk. Augusztusban gyakorlatilag sehova... :(

Kriszta írta...

Én is csak irigykedve bámulom azokat a fonalakat :)))
A lila kezdeményezésed nagyon tetszik már ebben az állapotában is :D A többi si biztosan nagyon szép lesz :)

ercsu27 írta...

Fonal kupac ügyben ugyanolyan rosszul állok, mint te. :-) És bármelyik nap megjelenhet a Barka őszi kollekciója is. :-)
De megfogadtam, hogy azt még megvárom, és akkor vége a vásárlósdinak egy időre.

Bösztörre én megyek mindenképpen!:-)
Szombaton.
Kürtöskalács-fát kell vennem. :-)

Gabella írta...

Jaj, igen, a Barka őszi fonalai!!!!! Láttam a Facebookon a képeket, jaj, de szépek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melinda írta...

Ó, Gyöngyöm, olyan szépeket mutatsz már megint (és az előzőekben is, ahol aljasul meg se szólaltam, csak szájat tátottam, ne haragudj!!!:x), teljesen odáig vagyok és vissza is!:)))
Látom, a hamis csavarás nálad is befészkelte magát, jó kis minta, ugye?;D
Ercsu: Barkáék új fonalait én is tűkön ülve várom, már majd' megesz a kíváncsiság!:)
Bösztört még nem tudom, de valószínűleg most kimarad az életemből.:(((

Irenka írta...

Látom, a Barka-fertőzés felütötte nálatok is a fejét :DD.
Szépséges fonalak, szépséges kötéskezdemények!
A rózsaszín passzé-része és Bucika fonalcsodája a kedvencem ma nálad!

Csilla írta...

Szép kis fonalak. Én is kezdem magam fonal függőnek tekinteni, de azzal nyugtatom magam inkább ez mint pija vagy cigi, sőt én még kávézni sem kávézom, valami függőség nekem is kell :)))
A lila hamiscsavart nagyon tetszik, szuper kis minta, jaj ezt is ki kellene próbálni...

Macus írta...

Csorog a nyálam..., de nem az éhségtől. Azt a hosszan átmenetest annyira imádom!
Minden folyamatban levőd gyönyörű lesz, nekem tetszenek nagyon.
A hétvége nekem mindig itthon... Ez a rossz a mi mostani helyzetünkben: Apa egész héten Pesten (most már Gábor is), hétvégén jön haza. Akkor meg örülünk, hogy itthon vagyunk. Ezt a tanévet ki kell így bírni, aztán megint mindig együtt leszünk, csak máshol.
Jó kötést, jó hétvégézést!!

Csillához csatlakozom:ez (a fonalas) egy hasznos szenvedély. Végül a fonalak megkötődnek, és valaki hordja a belőlük készült darabokat.

bucilla írta...

Rendesen belecsaptál a lecsóba Gyöngyöm:) Gyönyörű az a trükkösen csavart lila kezdeményed, meg Melinda fonalából a kendő is csodás lesz, és a hosszas fonalat sem hagyhatom ki, én már bele is kötöttem az enyémbe, csak az éppen egy zauberball. Ja és a rózsaszín passzéja egyszerűen csodás:) Csupa gyönyörűség készül nálad ismét.
Bösztörpusztára úgy néz ki, hogy nem jutunk le idén:(

Amanda írta...

Már mindent elmondtak a korábban kelők. (Kivételesen aludtam a gyerekekkel, pedig mennyit köthettem volna) Amit látok az szépséges, mert szokás szerint a blogger néhány képet kihagy.
A hétvégére jó időt, kellemes időtöltést kívánok.

Kriszti írta...

Azt se tudom, hogy hirtelen mire reagáljak.

Egy biztos, minden csodaszép! Megint nem hagyod pihenni a tűid. :)

PETUNIA írta...

Irigy vagyok :o) ennyi "szépségjóság"
Alszol Te egyáltalán? :O))))

hortenzita írta...

A hosszan átmenetes fonal miatt én magas is sárgulok az irígységtől. :-)

ercsu27 írta...

Gyöngyöm, szokás szerint nem aprózod el!

Megjöttek az én zauberball-jaim is, legszívesebben én is azonnal belekötöttem volna, de nem lehet, mert így is vagy 5 cucc van megint a tűkön. :-(
De mit csináljak, ha mindig szembejön valami! :-)