2009. április 24., péntek

Poncsóm története

Hát, Kislányok, nagy baj történt. Nagyon-nagyon szép poncsót akartam, és lett helyette egy fotelban ülős takaró:o) Azt is szándékomban állt készíteni, így megoldódott. Szóval, hol is kezdjem. A második darab fele volt még kész néhány napja, és hirtelen felindulásomban éjt nappallá téve tegnap éjjel 2-kor majdnem befejeztem, ma reggel készre hirdettem a darabokat. De hogy milyen szikra lobbant az agyamban, nem tudom, a két darabot szépen beáztattam és blokkoltam. Bár ne tettem volna! És bárcsak a mai napon áramszünet helyett vízszünet lett volna!
Legnagyobb hibám, hogy hamarabb jár a szám és kezem, mint az eszem. Már az a kevéske persze, ami van. Óriási lett!!! Sebaj, elkezdtem a hosszából visszabontani (ez van a fotón), próbálgatás segítség nélkül, még bontogatás, megjött a segítség, próba, és a végeredmény... siralmas. Óriási nyakkivágás, de akkora, hogy azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan lehetne formássá varázsolni.

Tanulság 1.: gyapjúból entrelac-technikával bármit kötni készülők szigorúan blokkolt próbakötés után, gondos számolást követően vágjanak bele a munkába!!! Ellenkező esetben így járnak, mint én. Csupán annyi megjegyzést teszek még, hogy szokásomtól eltérően készült próbakötés, DE nem volt blokkolva. Még arra lennék kíváncsi, hogy ha nem mosom ki, hanem majd csak teljes kész állapotban, mekkora lett volna?

Tanulság 2.: Kérdezz a nálad tapasztaltabbtól!

Végkövetkeztetés: NEM adom fel!

9 megjegyzés:

ercsu27 írta...

ÓÓÓÓÓ, sajnálom nagyon!

Amikor a poncsót kötöttem, akkor én is csináltam próbakötést, de ki is mostam és blokkoltam is, utána mértem és számoltam. Persze így se lett jó! :-O

nöné írta...

És amikor teljesen elkészültél (nyak körbedolgozva, szélecsipke) akkor blokkoltad?

Naomi írta...

Ne bánkódj, drága! Ismerlek már annyira, hogy lesz még Neked szépséges poncsód!!!

Melinda írta...

Én is nagyon sajnálom!:(((( De most akkro örülünk a takarónak, nem?;) Muti már, mert kilukad az oldalam!;)
És nagyon tetszik, hogy nem adod fel!:x:x:x

nöné írta...

Türelem, csak elővettem, még dolgozok rajta, bütykölöm a nyakát!

Amanda írta...

Kemény dió, de ne add fel!en

nöné írta...

Köszönöm, aranyosak vagytok.

Melinda: nem örülünk a takarónak, mert eszembe jutott, hogy a múltkor vettem könnyű kis plédeket burkolózni. Ezt mégis másra fogom használni.

Noémi: igazad van, lesz még másik poncsóm, de az már tuti lesz!

Köszönöm a biztatást!

helen írta...

Mi lenne, ha felszednéd körben a szemeket és kötnél egy széles, esetleg visszahajtható nyakat rá? Ha patentmintával kötöd, még rugalmas is lesz... Akár vállra is lecsúszhat!

nöné írta...

Köszi Helen, hasonlóan gondolkodtam, és miután felszedtem a szemeket, már láttam, hogy nem veszett el a dolog teljesen. Végül is simakötéssel, fogazatos nyakrészt csináltam, és lényegesen leszűkült a nyaka. Ez már szerintem így rendben van.