2010. január 20., szerda

Vagyogatok...

még ha nem is nagyon látszik. A számítógépezést megpróbálom minimálisra csökkenteni, hogy tudjak minél többet alkotgatni. Hát... bevallom őszintén, nem mindig sikerül.
Tegnapelőtt jött le a tűimről ez a szépséges csodaságosság, aminek a mintán túli különlegességét Erika saját festésű fonala adja. A színek nem az igaziak, de mit is várjak el a sötét, borongós időben történő fényképezéstől. Leánykám holnapi névnapi ajándéka lesz, egy újabb nyakbavaló. Két fiókja van tele kendőkkel és sálakkal:o) Hátha be tudja még ezt is szuszakolni, amikor éppen nem használja:o)


Ez a baktus már korábban kész lett, csak egymagában nem akartam fotózni és töltögetni. Naaaagyon nem szeretem sem a fotózást, sem a töltögetést, szerintem azért is jelentkezek ritkán bejegyzéssel. Na szóval, ez a baktus a világ legegyszerűbb, de annál inkább mutatós kis darabja. Naná, hogy én sem hagyhattam ki. Választásom a már korábban dícsért Tundra névre hallgató feles gyapjúra esett. Imádom ezt a fonalat, be is hörcsögöltem belőle egy szép kis mennyiséget:o)
Gondoltam, csinálni kellene a szélére valami csipkeféleséget, de aztán elvetettem, ez a fonal nem igazán alkalmas légies csipkecsodák készítésére, elég vastag, ezt 7-es tűvel követtem el.



Vannak a tűimen még hasonló szépségek, szám szerint 2 csipkés szélű sál, de majd csak készen mutatom őket.
Na, és van egy pulcsi is megkezdve, de azzal kicsit szenvedek:o( Pedig magyar nyelvű a leírás, szép is lesz, a minták sem bonyolultak, de a formára kötéssel akadnak némi problémáim. Ő lett volna az Ágnes napi ajándék, de... bontanom kell majd egy keveset, ezért láttam már, hogy nem leszek kész időben vele, így készült a csipkés sál sk. ajándék gyanánt.

18 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon szépeket hoztál megint :)

Kriszti írta...

Gyönyörű az a csipkés szélű sál. Ha nekem lenne egy ilyenem, tuti nem a sokat időzne a fiókban.

A Baktus színe is nagyon tetszik, tényleg egyszerű, de nagyszerű minta.

Moncsi írta...

Gondoltam, hogy igazoltan vagy távol! És igen, igazoltad a tehetségedet megint! Én meg csak olvasok, hogy pihenjen a kezecském,..... neem, orvosnál nem voltam még, /szégyelli a pofáját/ , de már majdnem elindultam.

ercsu27 írta...

Ez gyönyörű lett! Olvass mail-t, kérlek!

Macus írta...

AZ a csipkés csoda! Hú! A baktus nekem mindenből tetszik. Ezt a Tundra fonalat már sokszor nézegettem, olyan szépek a színei.
Haladjál csak szépen a többivel is,aztán majd mutizzad gyorsan!!

Melinda írta...

Ó, micsoda pazarságosságokat mutattál már megint!:) Gyönyörű a csipkeszélű, egy álom és a Baktus színe is nagyon-nagyon tetszik!:)

Lonci (Győr) írta...

Mindkettő gyönyörűséges:-))) Már én is kötögetnék, de mindig közbejön a de.... sajna, pedig fonalam is van rengeteg!

Maria írta...

De szép ez a lila csipkés!

Piszke írta...

Elhúztad a mézes madzagot az orrom előtt :) Ez a csipkés csodaságosság nagyon mutatós! A Tundrát pedig már egyeztettük: közös szerelem. :)
Szívesen megnézném a tűiden levő köteményeket is. Majd eljön az ideje...

Csandi írta...

Nagyon szépségeseket mutattál megint csak:)

Anice kötős blogja írta...

De Gyöngyi, nagyon is ott vagy a szeren!
Most a második fiam felvételizik Pannonhalmára, pénteken kezdi-már legalább egy hete úgy izgulok, nehezen megy a kötés is.

Gomes írta...

Nagyon szépek lettek!!

Csilla írta...

Nagyon szépek lettek, a csipkésnek a mintája a másiknak a színe jön be nagyon-nagyon :)

Amanda írta...

Nagyon szépek! Ha megtelt az a bizonyos fiók, azonnal ürítek, befogadnék néhány árvát... Bár szerintem mások is.

nöné írta...

Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!

Névtelen írta...

Boldog névnapot kívánok az ünnepeltnek!! :)

Gyönyörűségeket készítettél megint, az az Erika - féle fonalból készített nyakbavaló mesés !!!Odáig vagyok a szinéért (is )

Bernadette írta...

nagyon nagyon szépek. Alkoss helyettem is, nekem most nem megy :-)

Névtelen írta...

Meseszépek!!!