2010. augusztus 27., péntek

Még a szerdai napról ...


egy-két gondolat, illetve fotók.

Annyira megtetszett ama bizonyos, a múlkoriban bemutatott ananászmintájú poncsó, hogy egy kipattant szikrától vezérelve Bucikánál szépséges "zöldséges" színű tolnai fonalra adtam le megrendelést, miután nagy nehezen megtaláltam Katica egyik blogjában, hogy mely színeket kedveli. Tavaly a kéket kilőttem, idén csakis zöldben lehetett gondolkozni:o) Fejlődőképes vagyok, már most tudom, hogy jövőre milyen színben tervezgethetek. Remélem, addig nem megy el a kedve tőle:o) Na szóval, elkészült a zöld horgolt poncsó, ami egy cseppet sem néz ki rosszabul, mint a múltkori natúr színű, sőt...
Ezek a szépségek pedig az én ajándékaim:
- egy isteni fincsi, puha, gyönyörű színű angóra gombócocska. Én még talán ilyen pihe-puhaságot nem is fogdostam. Jaj, de hazudós vagyok, hisz Irenka hozott magával mutizni-tapizni valókat, és azok között is voltak hasonló puhaságok.
- egy nagyon igényesen kivitelezett kötött-horgolt táska, tip-top kis darabocska, és mellé egy táskarendező. Vége a táskákban uralkodó kupinak:o)
Még tavaly láttam is Katica blogjában, hogy készített magának egy ilyen rendszerezőt, meg is irigyeltem kellőképpen, de az én hiányos varrástudásom, illetve "nemszeretetem" győzött, így nem próbálkoztam. Utólag: jobb is:o)

Lányok, nagyon köszönöm az ajándékokat, és a szép délelőttöt.


11 megjegyzés:

Barbara írta...

Huh, nagyon szépek :) Ez a zöld szín nagyon megtetszett:) Örülök, hogy ekkora sláger ez a poncsó minta :)

Szép hétvégét kívánok!
Barbi

nöné írta...

Köszönöm, Barbikám! Rajta, keresd fel Bucillát:o)

Ilona írta...

Tényleg nagyon mutatós ez a poncsó!

Mázsa Viki írta...

Juj Nöné, ez csodaszép! Persze, hogy ilyet IS szeretnék! :) A minap azon gondolkoztam, hogy amennyi minden szépséget szeretnék elkészíteni, még következő életemben is ezeket fogom kötni-horgolni.

Mázsa Viki írta...

Ja, 1 gombolyag by-buci fonal elég egy ilyen poncsóhoz? Hányas tűvel készítetted?

bucilla írta...

Hű ez tényleg mutatós lett! Már viseltében is láttam Katicán, Irenka blogjában, és meg kell állapítsam, hogy nagyon csinos benne;) Az ajándékaid is szuperek!

Jucus írta...

Gyönyörű az a poncsó! Hogy tudsz ilyen ügyes lenni?!:o)

nöné írta...

Köszönöm, Kislányok!

Viki, 4-es tűvel készült, és még egy pici golyóbis ki is maradt az egy motringból. Elfelejtettem lemérni, de azt hiszem, egy korábbi bejegyzésben a natúr súlyát mintha beírtam volna. Ez szóról szóra ugyanannyi mintaegységből áll:o)

Névtelen írta...

Dehogyis megy el a kedvem tőle, hiszen gyönyörű! És tényleg jól áll. :-)
Én szeretem a kéket is, a zöldet is, a lilát is meg a bordót is, meg mindegyiket, de főleg az élénk, sötét színeket. És imádom az összes poncsót!

Annamari írta...

Na ilyenkor szoktam bánkódni, hogy nem tudok horgolni... Minden csodaszép!

Irenka írta...

Nagyon szép poncsót készítettél Katicának, nagyon jól áll neki, és olyan jó, hogy erről élőben is meggyőződhettem!
A táskád pedig szuper darab!